Állíthatok csapdád a három házzal odébb lévő kutyatulajdonos kutyáinak a saját udvaromon?
Egy önkéntes kutya befogadó él tőlünk három házzal odébb, aki arra jár panaszkodik és már feljentést is kapott a kutya tulajdonos mivel nem lehetett a házuk előtt eljárni a harcias kutyák miatt. Ezt a problémát minimálisan kezelték így csak pár kissebb termetű kutya rohan ki, és, ha ott tartozkodik a gazda akkor engedelmeskednek és nem kergetnek vagy nem ugatnak a hátsó részedbe a kutyái.
Viszont rendszeresen átjárnak a szomszéd szinte lakatlan kertjébe, és a mellette lévő teljesen üres telekre. Nem egyszer volt, hogy a kert végéből az életemért rohantam elő, mert kitudja, hogy kapnake módot átjönni a kutyusok. A kertben talán nem is mivel eléggé biztonságos a kerítés de kicsivel előbb a szomszédnak van pár építménye közvetlen a kerítés mellett így arra ugorva bejárhatnának ide is.
Nekem meg van egy kis termetű kutyusom, akit mikor feltűnt a probléma a házból sem engedtem ki, amíg minimálisan nem csökkent a veszély.
Nem egyszerű ugató kutyákról van szó és nem is néhányról. Mintha kínai juhászkuták lennének.

válasza:Fenyegetésnek számítana-e, ha a "gazdinak" írnék egy üzenetet, hogy kutyára veszélyes dolgok vannak az udvaromon?
Mennyire kell a saját kerítés biztonságos legyen? Itt nem az illetőéről beszélek.

válasza:

válasza:Nem a kutya tehet róla, hogy hülye a gazda. Feljelentheted őt azért, hogy nem tartja a saját telkén a kutyákat, a rengeteg kutya emberekre veszélyes, és hogy engedély nélkül üzemeltet "menhelyet". Akár annak is utána járhatsz, hogy a településen egy portán maximum hány kutyát lehet tartani.
Szép dolog a mentés, csak nem mindenki tudja jól csinálni. Ha tényleg kiderül, hogy engedély nélkül üzemeltet "menhelyet", és még a törvényt sem tartja be, hogy a kutyákat a saját portáján tartja, ráadásul azok még emberre is veszélyesek, akkor el fogják venni tőle a kutyákat.

válasza:Kinai juhászkutyák? Az meg mi?
Bement akár 1 kutya is már a kertedbe?
Támadólag lépnek fel azok a kutyák, amelyek a szomszéd telken járnak?
Beszéltél már az illetővel egyáltalán?
Utcán kóborló kutyát lehet jelenteni. Ha nem lép a jegyző, akkor a felettes szerveknek.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Most találtunk 2 kiskutyát. Egyik az enyém (16 éves) a másik a hugomé (10 éves) utcán találtuk őket és most még nincs a tulajhoz írva semmi mert nem tudtuk ki legyen. Valahol hallottam hogy csak 18 év felett lehet törvényes kutyatulajnak lenni. Most lehetek én is és a húgom vagy legyenek a szüleim
Mit tesztek akkor ha valaki petárdákat dobálna be, hogy megijessze a kutyátokat? Persze nem a kutyára, hanem a kert egyik végébe.
Csak úgy, minden előjel nélkül, sétáltatás közben.
Gyakran látok eldobva kutyigumit itt-ott amit láthatóan a gazdi zacskóba tett majd egy laza mozdulattal eldobott pl a járdaszélen, fűszélén, akár erdős területen... Valaki magyarázza már el ebben mi a poén? Ugye így már nem csak kutyagumi de egy zacskó is szennyezi...
Kezdőbb alatt azt értem, hogy már volt mondjuk kutyája, de nem munkakutya Ki milyen fajtát választott? Mennyit jártatok utána, kant vagy szukát Én kezdőbb kutyásként gondolkodom hovawart kanon.
Van egy négyhónapos amstaff-ünk, elég játékos, kajla kutyus. Nem tudjuk, hogy hogy legyen idén a karácsonyfa. Nem akarjuk hogy magára döntse, vagy tönkretegye a díszeket stb. Ti hogy oldjátok meg? (A 20 cm-es fa kilőve)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!