Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Húst hogyan érdemes hőkezelni,...

Húst hogyan érdemes hőkezelni, hogy biztos ne legyen benne kórokozó, de a csontos rész elég rugalmas maradjon a kutya számára? (Természetesen olyan csont, amit a kutya fogyaszthat.)

Figyelt kérdés

Nem bízok a teljesen nyers húsban, és van olyan is, amit nyersen nem is szabad a kutyának adni, szóval szeretném hőkezelni, mielőtt a kutyának odaadom, de nem tudom, mi lenne az ideális. Azt sem akarom, hogy a csontos rész olyan keménységű legyen, ami már bajt okozna.

Ételhőmérőt rendeltem, így a hőfokot azzal tudom nézni, egyszerű gáztűzhelyem van amúgy.


nov. 17. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%
Megnyugtatlak, hogy nincs az a kemenysegu csont amivel a kutyak ne birkóznának meg szivesen. Nézd csak meg a kereskedelemben kaphato JACK marka alatti bazinagy fustolt csontokat. Total kemeny … a kutyam viszont szetkapja par nap alatt (rossz hallgani).
nov. 17. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
9kg-os kutya is szétkapja? Én csak azt nem akarom kockáztatni, hogy esetleg rosszul törjön a csont, és megvágja a nyelőcsövét, beleit.
nov. 17. 12:12
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell hőkezelni semmivel a húst és olyan csontot kell adni a kutyának ami nem szilánkosra törik.
nov. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Azzal tisztában vagyok, milyen csontot lehet adni, viszont sajnos volt rossz tapasztalatom hússal, úgyhogy ragaszkodom a hőkezeléshez.
nov. 17. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
A csontot nem lehet úgy hőkezelni, hogy az utána úgy "viselkedjen" mint a nyers. Nem marad rugalmas.
nov. 17. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Pár perces hőkezelésnél sem?
nov. 17. 14:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Forrázd le.
nov. 17. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
49%

Ne hokezdld. Sehogyan!!! Mert elveszti a rugalmassaat a csont.


Fagyaszd le. Az mindent kinyir. Utana felemgeded es rugalmas marad es koromozo sincs. En is meg az ismeroseim is igy csinaljuk. Egymastol fuggetlenul talatuk ki.

nov. 17. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Az orvosok tapasztalata más.
nov. 18. 07:14
 10/13 anonim ***** válasza:
49%

Persze, az orvosok azt ajánlják amiből profitjuk van.


Sok orvos a barfot javasolja egyébként.

Régen is nyers húst ettek a kutyák, ha megfőzöd a húst nem csak a bacik hanem a fontos tápanyagokat is kifőzöd belőle. A bacikra felvan készülve a kutya gyomra, csak megfelelő helyről kell beszerezni a húst.

nov. 18. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!