Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell kutyát általában...

Miért kell kutyát általában "menteni" fajtamentőknek? hogyhogy több 100-at "mentenek?" mit kell azokon megmenteni? és kitől?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 8. 22:24
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Magánszemélytől, gyepmesteri telepről, utcáról, szaporítótól, kobzásból.

Általában a nem megfelelő körülmények miatt, de van, hogy olyan dolog jön a gazdi életében, hogy nem tud tovább gondoskodni a kutyáról.

2021. ápr. 8. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
96%

Embert miért kell menteni?

Talán mert a kutya is egy élőlény, nem egy eldobható szemét.

2021. ápr. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Leggyakrabban szaporított kutyákat mentenek, akik rossz körülmények között élnek, nem megfelelő család fogadta be, mert olcsó volt, aztán ha probléma van vele, betegség, stb, akkor szélnek eresztik, tovább adják ki tudja, hová, vagy megkötik a kertben. Vagy magukat a szaporítandó kutyákat, mentik ki a lakhelyükről, ahol megfelelő egészségügyi állapot, hozzáértés, és emberség NÉLKÜL pároztatják és fialtatják a kutyákat pénz fejében. Általában ezek a kutyák kerülnek a fajtamentőkhöz. Többnyire fajta jellegű.
2021. ápr. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
16%

Azért ezek elég durva általánosítások. Csak azért mert valaki nem tenyésztőtöl vesz, nem jelenti azt, hogy rossz körülmények között tartja a kutyát. 200-300 ezer forintot is kérnek egyes tenyésztők. És vehetsz te háztól is kutyát, ami fajta tiszta csak nincs törzskönyve.

Amúgy igen, fent már többen leírták, ha valaki rossz körülmények között tartja az állatot, azoktól vehetik el, menthetik ki.

2021. ápr. 8. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
24%

Az állatbarátoktól kellene már megmenteni az állatokat.

Akkor nem lenne gond.

2021. ápr. 8. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
#5 miért?
2021. ápr. 8. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
A fajta mentés nem ugyan az, mint az egyed mentés. A fajtamentésnek az a célja, hogy a fajta ne vesszen el.
2021. ápr. 8. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

Magyar kuvaszt, és komondort veszélyezteti a kipusztulás, a fajta eltűnése manapság. Az állatvédők általában túlbúzgó, hozzá nem értő emberekből állnak, akik csatlakozni akarnak valahová, tisztelet a kivételnek!

Alig van néhány tenyészkennel belőlük az országban, és mivel kizárólag csak a küllemre, díjakra utaznak, csak a díjnyertes kennelek közötti keresztezésekkel beltenyészetekké silányulnak. Ha menhelyre kerül egy kuvasz, hiába törzskönyves, rögtön bekerül az ivartalanítás gépezetébe. Szerencsére vannak még többen, akik nem pénzkeresetből tartják őket, hanem a fajta szeretetéből, így talán ha jellegű is, talán jó génállományok fennmaradhatnak. Nem mindenki akar versenyekre, kiállításokra járni. Sok tanyán még munkakutyák, akik őrző védő feladatot látnak el. A gazdát nem a törzskönyv érdekli, mert nem abból él, hogy 200-300 ezerért adja a kutyáit el, hanem a kutyákkal az állatait védi a hiúzoktól, medvéktől, sakáloktól, farkasoktól.

2021. ápr. 8. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A fajtamentések adott fajtákkal, fajtacsoportokkal foglalkoznak, ezeket a kutyákat jobban kiismerik, jellemben, igények szerint. Egy átlag menhelyen mindenféle kutya van, nincs kapacitás megfelelően ismerni mindet külön-külön. Egy fajtamentésnél ez jobban teret kap, mivel vannak hasonló jellemzők.

Van olyan mentés, ami valóban egy adott fajta kipusztulása ellen szövetkezik a tenyésztőkkel együtt, erre a kuvasz jó példa.

Viszon vannak olyan fajtamentések, akik meg a divattá vált fajtákat szeretnék jobban kordában tartani, jobban edukálni a gazdikat a fajták jellemzőiről, hogy ne menjen félre a kutyaválasztás. Ők olyan egyesületek, akik szaporítótelepekről, gyepmesteri telepekről hoznak el adott fajtajelleggel rendelkező kutyákat, lánc végéről, altatástól mentenek (ha gazdi adja le gyepin pl. akkor altatható akár egészségesen is), kóborkákat vesznek magukhoz. Ilyen divatfajtákra pedig példa a border collie, a szánhúzók, a spitzek, mindegyiknek van fajtamentő egyesülete.

2021. ápr. 9. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!