Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért védik sokan a pitbulloka...

Miért védik sokan a pitbullokat miközben egyértelműen sokkal agresszívabbak mint más kutyafajták?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam, hogy nem szabad általánosítani, nem azon múlik, hogy milyen fajta kutyáról van szó, hanem arról, hogy miképp lett nevelve stb.


ezzel részben egyet is értek, de a pitbullokat és az egyéb harcikutyákat direkt úgy tenyésztették, hogy a DNS-ükben benne legyen az ölésvágy. Nem véletlen, hogy hatalmas százalékban harcikutyák, legtöbbször pitbullok állnak a halálos ember támadásuk mögött.


Szóval generálisan beszélve, nagyobb az esély arra, hogy egy pitbull rád támadjon, mint hogy egy labrador.


Ez tény, nem pedig egy sztereotípia.máj. 7. 03:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy van benne
máj. 7. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
49%

A kutya sohasem akar olni. Csak ervenyesiteni az akaratat azzal szemben, akivel szemben megteheti, ha nem volt vele JOL foglalkozva.

Ha harap, nem azert, mert eleve eroszakos fajta, hanem azert, mert buta a tulajdonosa. Minden kutya annyira okos, amennyire a gazdaja. Ezt sose feljtsd el.

A harmadik szomszedomnak pitbullja van, kinti-benti kutya, a gyerekekkel labdazik.

máj. 7. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
63%

Hogyne,lehetne minden kutyát kitenyésztettek,valami ellen,valamiért .

Pitbull-ba,többet tettek bele agresszióból .

Van amelyikbe több,ragaszkodást tesznek .

máj. 7. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 V. Hélix ***** válasza:
65%
Nem a fajta miatt van több pitbull kutyatámadás, hanem, mert ezt a fajt gyakrabban idomítsák be agresszióra. Én őszintén egy agresszív pitbullal se találkoztam még, másodunokatesómnak is van egy pidbulja és az egyik legkedvesebb, legbújósabb kutya akivel eddig találkoztam, kisgyerekekkel is simán elvan.
máj. 7. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem egy olyan képem van, ahol a kan pitbullomat kitúrja a cicám a helyéről, és így ő a földön fekszik, míg a cica a matracon, vagy amikor a cicámnak kicsinyei lettek ugyan ez a pitbull odament, lefeküdt a kicsik elé és csak nézte őket, néha megszagolta őket és mikor már szaladgáltak is, mindent hagyott nekik, még azt is hogy belemásszanak a kajájába és vele egyenek. De rokon kisgyerekek is gyakran átjöttek és velük is szépen játszott és még morgás se hallatszott tőle feléjük soha.

Szóval nem tudom, hogy alapból több agresszió van e bennük, de abban biztos vagyok, hogy ha szeretettel, fegyelemmel, következetesen neveled, akkor egy szuper család és gyermek barát kutya válik belőle.

máj. 7. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
77%

Ez nem tény, ez egy általánosítás olyanok által akiknek nincsen tapasztalatuk ezzel a fajtával. Most írok neked egy regényt, mert úgy érzem hogy értelmes vagy és van értelme elmagyaráznom neked.

A bull típusú kutyáknak előnyösebb a testalkatuk más kutyákhoz képest, ezt te is látod. Illetve sokak szerint ijesztőek. Emiatt a putritelepeken, a világ minden pontján, szeretettel harcoltatják őket. Na most egy jó természtetű kutyát nagyon nehéz rávenni hogy nekimenjen a másiknak, ezért azt csinálták, hogy hosszú éveken keresztül szelektáltan szaporítanak. Ez annyit tesz, hogy mindig a legagresszívabb egyedeket szaporítják tovább, hogy az utódok is minél agresszívabbak legyenek. Ezért az említett nyomortanyákon született "pitek", akik keverékek, nyilván hogy agresszívak, mert sajnos arra lettek szaporítva. Viszont, és itt a lényeg, ezt az ég világon bármelyik kutyafajtával el lehetne játszani, sőt bármelyik fajjal, akár az emberrel is. Ugyanúgy lehetne szelektálni goldeneket meg tacsikat is, de nyilván nem fognak mert nekik nem előnyös a testük a harcoltatáshoz. Egyértelmű, hogy az arra fizikailag legalkalmasabb fajtákat fogják emiatt szaporítani. Ez az egyik. A másik az, hogy két dologtól lesz egy kutya agresszív: a gének és a külső behatások, pl a nevelés. Gének alatt azt kell érteni amit fent leírtam, ha a felmenők agresszívak azt nagy valószínűséggel adják tovább az utódnak. Vadállatot is ezért veszélyes tartani, mert bármilyen kis kora óta veled van és nevelgeted, attól még ragadozó és a génjeiben van a prey hunt. Viszont ma már elég ritka az, hogy normális, igényes helyen természtetétől fogva agresszív legyen egy kutya, mert a tenyésztők nem fogják direkt az agresszív vérvonalat továbbvinni. Pl van egy viszonylag új fajta, a staffordshire bull terrier, egy kis zömök bull aki kifejezetten családi kutyának, gyerek mellé lett tenyésztve, ezért szinte nem is találsz agresszív egyedet. Ha a gazdi hülye és bevadítja, akkor persze, ez a külső behatás, de ösztönből ezek a kutyák nem agresszívak.

Nekem az első kutyám félig pit, félig amstaff volt. Egy tanyáról került a fajtamentőkhöz, mert lebénult a gazda és el kellett ajándékoznia az állatait. Mivel állatok között nőtt fel, ezért minden állatot imádott, nálunk egy cica és két másik kutya mellett volt. Képzeld annyira szerette a kutyákat, hogy egyedüli kutyának nem is adták örökbe. Mindig lennie kellett mellette egy kutyának, különben annyira félt hogy összeroppant. Tehát el kellett költöznie a helyről ahol 2 évet élt, elkerült egy helyre ahol bántották (a tanyáról először kamu állatmentőkhöz került, ahol verték, hosszú sztori), a fajtamentőknél volt egy tűz és őt hozták ki utoljára, a műanyag tálja már megolvadt, ezért sokszor félt is bejönni az ajtókon, félt az ajtófélfától. Szóval ha van kutya aki átélt traumát, na ő az volt. Ennek ellenére soha az életében nem hallottam morogni bárkire/bármire, más kutyát megugatni, az agressziónak szó szerint a legkisebb szikrája is hiányzott belőle. Ha jött a doki, annyira félt tőle hogy maga alá pisilt, de ilyen szintű félelem ellenére se csinált semmit, még morogni sem morgott. Semmit. Ha lett volna gyerekem, kérdés nélkül rábíztam volna bármikor. Egy angyal volt az a kutya, és ezt nem elfogultságból mondom de nála szeretetteljesebb, jobb természetű kutyával soha életemben nem találkoztam.

Most egy staffordom van, aki szintén nagyon kutyás. 3 hós kora óta nálam van, agresszív ő se volt sosem. Ő harapdál játéknál, illetve a menhelyen a "nevelő apukájától" eltanulta, hogy megfogja a kezed: finoman beveszi a szájába és néz rád :) De agresszió se ember felé, se kutya felé nincs egy csepp sem. Mivel nagytestű, ezért sok kis zsebkutya fél tőle, morog rá, ugat rá, de semmit nem vesz fel, konkrétan mosolyogva rámnéz hogy ez most mi. Bármilyen agresszív felé egy kutya, semmit nem csinál csak farokcsóválva játszik és futkos tovább. Sokan ledöbbennének szerintem, hogy mennyire hiányzik az agresszió a testbeszédéből. Zsebcirkálókra visszatérve, én kiskutyáknál zsémbesebb, bunkóbb, nagyobb pofájú állattal még nem találkoztam. Mindig az ilyen bichon féléknek van akkora szája, hogy egy agresszív nagytestű kutya már rég lerendezte volna. Az enyém velük se csinál semmit, ha odakapnak neki akkor sem, volt már rá példa nem egyszer nem kétszer. És itt jön egy másik nagyon nagyon fontos dolog: mivel a bullokról kialakult egy olyan kép, hogy gyilkológépek akik mindent és mindenkit akivel szembe találkoznak szétszednek, a kis 5 kilós bichonokról meg tacsikról meg nem tudom mikről meg senki nem gondolja azt hogy agresszívak mert nem úgy néznek ki, ezért egy bull ha levegőt vesz már agresszívnak van titulálva, holott egy zsebcirkáló ha nekiugrik egy másik kutyának, akkor is csak nevet meg mosolyog a gazda hogy jaj de édes. Ez a különbség. Egy bull nem tud úgy megmozdulni hogy azt egy laikus ne vegye támadásnak, egy bichon meg bármit csinál, istenítve van mert jajdecukiegyemmeg. Nincs annyi ujj az összes végtagomon együttvéve, mint amennyi agresszív kistestű kutyával találkoztam. Ennek ellenére kapásból nem tudok olyan nagytestűt mondani aki agresszív lett volna a kutyámmal, bullt pláne nem. És ismétlem hogy ezt nem elfogultságból mondom, ez a színtiszta igazság.

Szóval tapasztalatból beszélek, nem laikusként. Agresszív fajta nincs, agresszív példány van. Kívánom, hogy vagy ez a fél órás körmölmény változtassa meg a véleményed, vagy hogy egyszer találkozz egy hozzám hasonló bullos gazdival, és tölts el egy kis időt a kutyájával. Hidd el, hogy pillanatok alatt elszállna ez a tévhited, ha találkoznál egy jó természetű bullal.

máj. 7. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
11%

Ez a kutyatenyésztés, azért van felfuttatva mert az állatorvosoknak nincs munkájuk,és hatalmas pénz is van benne .

Most boldog,boldogtalan tart kutyát !

Igenis,minden kutya harcra van kitenyésztve,akár mini,akár nagy testű ez genetika náluk.

Kutyákat,valaminek tenyésztették,nem valamiért !

máj. 7. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

Vajon honnan szedtek ennyi hülyeséget.

DNS meg állatorvosi összeesküvés..:D

Ja tudom,pont onnan ahonnan a chip van a Covid oltásban sztorit.


Túl sok ideje van sok alacsony intelligenciájú embernek gondolkozni.Ez mindig káros..

máj. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, töltöttél már el 5 percnél többet egy bull típusúval? Dolgoztál már vele? Nyilvánvaló a válasz: nem!

De ha csak annyira értesz hozzá, amennyi szakirodalmat a Blikk-ből olvastál, miért szólsz bele? Miért alkotsz róla véleményt? Erre is tudom a választ: mert minél primitívebb és ostobább valaki, annál nagyobb a szája és annál nagyobb a bőr a képén.

Úgyhogy egyetlen tanácsot tudok adni, amit remélem megszívlelsz - a saját érdekedben. Tanulj, járj utána, szerezz tapasztalatot. Addig pedig tartsd a szád.

máj. 7. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
40%

A kutyákat régen funkcióra tenyésztették. Mivel bizonyos anatómiai és idegrendszeri tulajdonságok jobban passzoltak az adott funkcióhoz, így szép lassan kialakultak bizonyos típusok.


Agarak, akik üldözték és megölték a vadat.

Egyéb vadászkutyák, amelyek hajtották, állták a vadat és visszahozták az ember által elejtettet.

Szánhúzó északi fajtát.

Juhászkutyák, pásztorkutyák.

Társasági kutyák.

Stb.


A bull típusú kutyák kialakulásának is megvolt a miértje, és őket is funkcióra tenyésztették. Nem véletlenül lett olyan, amilyen. Kifejezetten agresszív, kemény, vad kutyák kellettek. Így alakult ki a régi angol bulldog (azóta kihalt), majd ebből a kutyaviadalok gazdaságosabbá és látványosabbá tétele miatt (az angol bulldog nagy termetű, lomha, sokat zabáló kutya volt) terrier vér bekeverésével a középtermetű angol viador kutyák. Mire volt kitenyésztve? Arra, hogy másik kutyával agresszív legyen, támadja, akár meg is ölje, viszont a gazdájával szemben alapban nem lehetett agresszív.

Ezekben a fajtákban a mai napig benne van ez a fajta agresszivitás, amit viszont helyes neveléssel kordában lehet tartani. Ennek ellenére vannak esetek, amikor nem sikerül, az adott egyed bekattan és pusztítást végez maga körül. Ha pedig a nevelés kevésbé szakszerű, akkor az esély csak nő az agresszivitásra.

máj. 7. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!