Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kezeljem, ha a kutya...

Hogy kezeljem, ha a kutya megállás nélkül ugat?

Figyelt kérdés

Már szomszédok is jelezték, hogy zavarja őket a kutyaugatás, plusz van pár kisbaba a környéken és a kutyám imád esténként percekig, folyamatosan ugatni. Eléggé ugatós kutya, de szerencsére abból már kinőtt, hogy konkrétan a semmit ugassa. :D Viszont így is, ahányszor elsétálnak a házunk előtt vagy lát valakiket több házzal odébb beszélgetni, addig ugat amíg el nem mennek.

Nem tudom hogy kéne ezt kezelni, hisz rászólni mégsem akarok, mert tisztában vagyok vele, hogy egy kutya ugat, ezt nem vehetem el tőle. De elég zavaró nekünk is és másoknak is.

Akiknek volt vagy van ugatós kutyájuk, mit tennétek a helyemben?


szept. 3. 19:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
50%
Ugatásgátló nyakörv. Jobb mintha megmérgrezik.
szept. 3. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/28 anonim ***** válasza:
24%

Nálunk a kutya hasonló módon, a mozgást jelzi az utcában. Ha valakit minden nap lát, azt persze nem ugatja.Ha megállnak a ház előtt, szét akarja tépni. Eszembe se jut rá szólni, mivel a községben, ahol lakok, évente 3-4 alkalommal történik betörés, tipikusan olyan helyen, ahol nincs kutya.


Persze a kutyát le lehet fújni, ezért alkalmazunk kamerákat is. Egy kivétellel majdnem minden háznál van kutya az utcában, és a magunk fajta falusi parasztok tudják mikor jön a postás, GLS futár, teker el Manyi néni, meg mikor járnak körbe a cigányok minden szart árulni, illetve terepet felmérni. Ilyenkor aki otthon van, ráér, kimegy az udvarra bámulni őket, mint az idióták, de tovább állnak, és ez a lényeg. Nem mennek oda zaklatni senkit. A mi utcánkban nem töltenek el egy percet se, mert akkor minden kutya ugat mint egy vadállat, nézzük őket, túl kockázatos. De általában ilyenkor 1-2 héten belül halljuk, hogy vagy nálunk vagy a szomszédos községben már megint betörtek.


A másik ok, a macskák. Az egyetlen szomszéd, aki pár éve városból jött, a macskákat szereti. Többes számban. Az én kutyám egy helyre végzi a dolgát, a macskák nem. Ha nem lenne kutya, a macskák telinyomnák az udvart, ahol a gyerekeim is játszanak. Meg is mondtam a szomszédnak, hogy vagy kutyával tartom távol a macskákat, vagy más eszközzel. Az meg, hogy azok a dögök a kerítésünktől 3 méterre napoznak(utcafronton, az én térkövemen), nem az én hibám, szóljon rá ő, hogy ne oda feküdjenek.


Én laktam Rotterdamban reptér mellett (ott azért percenként mennek a gépek 0-24, Pesten a Rákóczi úton Astoriánál. Ahhoz képest a kutya, hajnali traktor az semmi. Sajnos aki olyan, az mindenhol megtalálja azt, mitől nem tud pihenni. De általában ezeket az ember más idegesíti, csak valamire fogni kell.


Szóval te döntésed, mennyire foglalkozol másokkal. Vidd el a kutyát, a következő gond a vasárnap reggeli fűnyírással lesz.


Egy baba egyébként minél nagyobb csöndben lesz altatva, annál rosszabb alvó lesz, nem is volt szokás régen csendben altatni. Az anyja, aki az ösztönök miatt mindenre felébred, más tészta.

szept. 3. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Legyél falkavezér, és tisztelni fog.

[link]

szept. 3. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/28 anonim ***** válasza:
33%

Újra megkérdezem: riadozós, félős kutya?

Mert ha igen, akkor azér ugat meg minden szrt, mert fél tőle, azon meg nagyon nem segít ha még rá is szólsz.


Sok kutyaszaki, látatlanban adjátok itt a sok tanácsot, anélkül hogy megtudokolnátok, miért ugat, mennyit, milyen időközönként, mekkora kutya, mennyi idős, milyen habitusú, kérdező hol lakik, kül-vagy belterület stb.


Ebből látszik, hogy azt se tudjátok mit beszéltek, nem kérdeztek, csak mondjátok azt, amit nektek montak.

szept. 4. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/28 A kérdező kommentje:

24-es: Nem félős egyáltalán, de minden kutyára máshogy reagál. Valamelyikkel inkább játszana kerítésen keresztül, de van olyan kutya is, akit látszik a viselkedésén, hogy nem bír.

9 hónapos, mint már írtam, emberekkel nagyon barátkozós és játékos. Kutyák közt pedig van amelyiket elviseli, van amelyiket nem, de mindenképp ugat rájuk.

Én viselkedése alapján azt mondanám, hogy beszédes. Szeret hangoskodni pl mikor először jött át egy barátom, még a házban is ugatott rá, közben meg játszani akart vele és nem volt agresszív. Emiatt tippelem azt, hogy szeret hangoskodni és ezért ugat.

A közvetlen szomszédokat már szerencsére megszokta és nem ugatja egyáltalán, de mindenki mást, akár kutyával, vagy kutya nélkül, megállás nélkül ugat, amíg csak látja őket. Ezzel csak az a probléma, hogy sok a környéken a kisgyerek, akik pont a látótávolságon belüli játszótéren játszik.

szept. 4. 12:57
 26/28 anonim válasza:
39%

Csak azért írok, hogy megköszönjem a 15-ös válaszolónak a kiváló összefoglalást, és biztosítsam teljes egyetértésemről. Azzal a kiegészítéssel, hogy normális országban erre nincs szükség, mert a szomszéd nem tahó, ha mégis, akkor a hivatal vagy a rendőrség intézkedik (bírság, eltiltás), nem kiröhögi az embert (mint kis hazánkban). Akik meg az állat életéért aggódnak, azok remélem vegetáriánusok, mert ha nem, akkor nem sajnálják láthatóan értelmesebb vágóállatok tömeges elpusztítását csak azért, hogy hús legyen az asztalon (bizonyos állatfajok esetén 1 állat/nap), de sajnálják egy haszontalan (beszélhetnénk arról is, hogy mennyire hatékony vagyonvédelmi szempontból egy kutya 2021-ben) kutya elpusztítását "csak" azért, hogy valaki(k) 15 évig nyugodtan alhassanak.


Kérdezőnek válaszul: de, rá kell szólni, meg kell nevelni, foglalkozni kell vele. Ha nem megy, kutyakiképző/kutyaiskola. Ha az sem megy, elektromos nyakörv. (Jaaaaj, áááálatkínzás! Jelzem, az istenített nyugaton a kölyökkutyára is ráteszi a tenyésztő, hogy ne is szokjon rá. Hazánkban pedig a jogszabály nevesíti, hogy a nevelő eszköz/intézkedés nem minősül állatkínzásnak, ha tartós károsodást nem okoz az állatnak.) Végső esetben meg kell válni az állattól.


Jogi alap: állatvédelmi rendelet (a kutya tartása nem zavarhatja a környék kialakult szokásrendjét, gy.k. az alvás, munka, tanulás, pihenés ehhez tartozik), ptk. megfelelő passzusa (mindenki köteles tartózkodni környezete, KÜLÖNÖSEN SZOMSZÉDAI (igen, nevesíti is a törvény) indokolatlan és tartós zavarásától).


Mondjuk minderre nem lenne szükség, ha felfognák az emberek, hogy más emberek között élnek, és ami őt nem zavarja, az zavarhat másokat. És akit zavar, azt nem jókedvéből, szándékosan zavarja.

szept. 12. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/28 anonim ***** válasza:
63%

15 voltam,én egyébként alapjáraton nem vagyok állatgyűlölő,de levélben több ilyet is kaptam.Gondolom a lemérgezés miatt.


De kérdem én,mi egyéb lehetőségem van?

Bejelenteni? Kit fog érdekelni? Ki fog kijönni szólni neki,ha ki is jönnek és miben másabb az mint amikor én szóltam? Őket is letudja annyival,hogy a kutya ugat,mert ez a dolga.És erre nem is tudnak mit mondani,mert semmi nem szabályozza azt,hogy mennyit ugathat egy kutya egy nap,még kevésbé jegyezné azt,hogy Bodri átlépte-e aznap akár csak egy percel is azt a megengedett időt.

Menhely? Nem vihetnek el kutyát csak úgy,az ugatás nem ütközik semmilyen törvénybe vagy jogszabályba.Nincs láncon,etetve van,nincsenek eü gondjai,úgy ahogy egy udvaron tartott kutya tiszta tud lenni úgy tiszta is,oltva is van.Kijön,ránéz,vissza megy esetleg,és vissza hívnak (ha óhajtanak) hogy semmi problémát nem találtak.

Sintér? Nem kóbor a kutya,és van gazdája.

Szóljak? 100.alkalommal is? Minek?

Fenyegessem meg az öreget? Nem,azért arra sincs szükség.

Maradt az,hogy ha senki sem segít segítessz magadon.Ha kiengeded a kertből a kutyát vissza jön vagy vissza hozzák,ha te magad próbálod csitítani vagy szarik rád vagy a szomszédot fogja zavarni,hogy cseszteted a kutyáját.


(!)


Nekem semmi bajom a kutyákkal,de nem értik meg a kutyások és a gazdák sem,hogy nekem se a szomszéd se az utca végén lakó társaság kutyájához semmi közöm,tehát nem akarom hallani sem folyamatosan.


És alapvetően az ugatással sincs baj,ha a bio riasztó valakinek olcsóbban kijön tegyen ki azt.

De ne hagyja éjjel is nappal is megállás nélkül ugatni,a rendes riasztó se riaszt órákig.Az autó riasztója se visít órákig,semmi nem annyira zavaró mint egy egész este veszettül ugató hülye kutya.


Mint mondtam itt most csend van.Sajnos vagy nem sajnos,de csak úgy tanul belőle sok ember,hogy másoknak be kell mocskolnia a kezét miatta,mert a szép szó,a kérés,a követelés,semmi nem segít.

Én meg nem azért vettem meg az X milliós lakásomat,hogy folyamatosan mások kutyájától zengjen.Egyszerűen nem hiszem el,hogy van olyan kutya amelyikre ne lehetne rászólni,ez mind csak akarat kérdése.

Őt nem zavarja,ezért szarik rá.Hát engem meg ha zavar,akkor én is szarni fogok rá.De akkor ő jár rosszabbul.


És igen,ugyan ezt csinálnám minden mással.Ha nincs megoldás találok,mert én is nyugodtan akarok élni,zavartalanul.Nem síri csöndben,csak ne folyamatos hangos zajban.A fűnyírót is kibírom minden egyes reggel nyáron,a hó lapátolast is,megértő vagyok én,hiszen minden zajjal jár.De van ami sok!

szept. 12. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
#27 Én meg tudlak érteni, a folyamatos zaj kikészíti az embert, és nem azért vesz valaki házat a mai ingatlanárak mellett, hogy aztán egy mindent leszaró ember kikészítse az idegeit. A kutyákat ettől függetlenül nagyon sajnálom, de nem miattad haltak meg, hanem a barom gazdájuk miatt.
szept. 12. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!