Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fogadott orokbe valaki kobor...

Fogadott orokbe valaki kobor kutyat?

Figyelt kérdés
Orokbefogadtam egy 2 eves kutyust,akit az erdoben talaltak.Meg volt olyan kolyok kutyam ,akit az utrol jott be hozzank,de viszont nincs otletem mivel tudnam megszoktatni .hogy ne akarjon megszokni otthonrol.Setalni megyunk,de egy masfel napnal tobbet nem tud otthon maradni,megszokik (es nem tudom kitalalni hol).Multkor zuhogo esoben kifutottam,hogy az ablakokat a kocsinak huzzam fel es elszokott egy par perc alatt.A ferjem megcsinalta a kerites alatt a helyet,de kepes kimenni igy is.Most mar megszokta mindig hazajon,de eddig kerestuk folyton a varosban.Beiratkoztm kutyasuliba,de azt is muszaj volt visszamondanom,mert mire mennenk nincs.Amugy sokszor ilyen elvonasi tunetei vannak,rendesen vonyit,ha nem mehet mar el.
okt. 25. 07:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem többet kellene sétáltatni. A mi kutyánk is szeret csavarogni, mert a kis portánk már nagyon unalmas neki.
okt. 25. 07:27
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Mennyit foglalkozol vele naponta? Fizikailag és mentálisan.

Nekem utcáról mentett tacsi-keverékem volt. Sok munka volt benne, de még így is benne maradt a habzsolási kényszer ("ha kaja van előtted, azonnal fald fel az utolsó morzsáig, mielőtt más teszi meg - ki tudja, mikor lesz ismét" - évekig minden nap ugyanakkor kapott enni nálunk) és a félősség. Nagyon szeretett minket, de ha hirtelen mozdulatot tettünk (akár csak annyit, hogy lecsaptam egy szúnyogot magamon vagy megbotlottam) ő már összerezzent, menekült, akár be is pisilt.

okt. 25. 07:48
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Meg kell figyelni hogyan szokik ki, ha nem erted, nem latod. Tegyetek kamerat valahova.

Aztan szepen meg kell csinalni a keritest, kutyat ivartalanitani (ha ivaros) es amugy kell mentalis-fizikai farasztas is.

Ha ennyire alap dolog nem megy, minthogy megakadalyozzatok hogy szokjon, akkor tartsatok bent, ha egyedul van. 🤷‍♀️ Valamit ezzel a helyzettel kezdeni kell,nem csak szettarni a kezunket es vonogatni a vallunkat hogy hat ez van, nem tom hol szokik.

Oldjatok meg.

okt. 25. 09:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Huu nem szettarom a kezem,ne a rosszat lasd mar azert irtam. Mint mondtam mar volt mentett kutyam ,de ok inkabb felenkek voltak,na meg kolykok is mikor hozzam kerultek.

De azert koszonom a kameras otletet mivel maga a keritesunk nem nagy a hazunk elott igy konnyebb lesz megfigyelni. ( es kepes volt ugy kiszokni utoljara,hogy a labikoja veres lett nem erdekelte a fajdalom sem)

Igen neki sokkal nagyobb a mozgasigenye,reggel is setalunk egy orat,delutan igaz kevesebbet mikor munkabol hazamegyek es este is egy orat. Sajnos ennyit tudtam beiktatni. Es be van zarva napkozben . Sokszor vonyit akkor mar latom nem birja ,olyankor mar tekeregne . Amugy ez mar volt szinten hosszu seta utan is. Mentalisan most probaltam a pacsit tanitani,valoszinu amugy volt gazdaja ,mert a porazhoz sem nagyon kellett szoktassam es nagyon okos kutya. Na meg kutyasuliba akartunk jarni ,tegnap kellett volna menni,de elszokott ma reggel ot orakor vonyitott a haz elott hogy engedjuk be . :)

okt. 25. 09:22
 5/11 A kérdező kommentje:
Azert is kerdeztem meg,hogy akinek volt annak valamilyen szinten sikerult "kiolnie" belole ezt a csavargo kenyszerT?
okt. 25. 09:30
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem addig tartsd bent, amíg nem szökésbiztos a kerítésetek. Előbb utóbb baj fog történni.
okt. 25. 11:56
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Latom mennyire el van zarva, ha mar a kertbol se tudod kivinni a kutyat, hiszen nincs otthon…:D

Amugy jo a kutyasuli, menjetek. De az csak 6-8 alkalom. Ha amugy nem gyakoroltok otthon, akkor csodat nem kell tole varni.

Tobb szellemi farasztas kene.

Szoval akkor most fekudj ra arra, hogy megtanitod pacsit adni meg mondjuk ulni. Es ezt gyakorlod vele folyamatosan, naponta 30-40 percig. Meglatod, el fog tole faradni. Es igy tovabb a tobbi dologgal.

okt. 25. 12:02
 8/11 A kérdező kommentje:

De miert latsz olyat bele,amirol fogalmad sincs? Nem rosszbol kerdezem,de mindenki normalisan valaszolt,de neked kotekedni kell.. :D

Mondok egy peldat,amit irtam az esos esetben is utana mentem,beraktam a hatso ulesre,amikor nyitom az ajtot akkor mar eloreszokott es szokik ki a kocsibol.

Es jartam mar kutyasuliban,mint irtam mar voltak kutyaim. Azt is tudom,hogy tanitani nem ket perces dolog es azt is ,hogy otthon is gyakorolni kell.

De tenyleg ugy csinal mint ,aki elvonon van ,egy ido utan sir ,vonyit (amugy nem csinal a lakasban kart) latom nem birja mar ,ha setalunk is utana is.

Es nekem ez uj,mert az elozo ket kutyammal poraz nelkul setaltunk,napoztak a kertben anelkul,hogy eszukbe jutott volna,hogy elmenjenek,van egy mezo mellettunk ott is nyugodtan elengedhettem.:) es ez nekem most ujdonsag,persze egy kutya sem egyforma,csak nekem ez amikor latom mar nem birja .

Koszonom a tanacsokat megprobalom jobban lefarasztani es a keritest is jobban biztositjuk a hetvegen.Inkabb az erdekelne ez a vagy nala amugy csokkeni fog vagy mindig ilyen tekergo uzemmodban akar majd lenni .

okt. 25. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

Vannak sajnos ilyen kutyák, bent kell őket tartani vagy 6 oldalról zárt kennelben és a tartásuk már szinte "életmódot" igényel. 2x1 óra pórázos séta kevés, de én inkább mentális fárasztással egészíteném ki, mert szimplán fizikaival csak feledzed a kutyát és többet akar. A kutyasuli jó kezdet, aztán nézzetek valamilyen sportot, ha megvan az alap engedelmesség. A sétákat is fel lehet dobni, pl ha van egy pad, akkor ugorjon fel rá, menjen rajta végig, a fákat kerülje meg, az alkalmas beton korlátokon, padkákon menjen végig, a lépcsőn tolasson fel, mellső lábaival álljon csak fel dolgokra, de az is elég, ha 5-10 percig van szaglászás, aztán egy perc menetelés, ül-fekszik-marad és ezt váltogatod.

A kerítésen kipróbálhatnátok a villanypásztort is.

okt. 25. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

Igen, én fogadtam örökbe olyan németjuhász keveréket,amit cigánytelepről hoztak ki az állatmentők.

Ott ugye szabadon lófrált szabályok nélkül... (valaki etette,de ugye mikor egy putrisorra kimennek a hatóságok/állatvédők,rögtön szabadon eresztik az összes kutyát,és letagadják melyik kié. Legalábbis Szabolcs megyében így van sajnos...

10 hónapos volt,mikor elhoztam, csont sovány..

Rendbe hoztam,rengeteget foglalkoztam vele.

De nem bírt a "vérével"...

Állandóan a kapuban ült, 2-3 éves korában is. Csak a lehetőséget nézte,mikor szökhet meg.

Ez az egy éltette. Nem alakult ki semmilyen kötődése hozzám. Minimális sem.

Sokszor megszökött,csavargott, ment a putrikhoz. Sosem tudtam belőle kinevelni.

Tanulság: soha többé nem hozok menhelyről kutyát. Mert nem tudom az előéletét.

Azok a kutyák, amiket én neveltem 8 hetes koruktól halálukig (14-15 évig), merőben máshogy álltak hozzám, a családomhoz, a gyerekemhez. Az egyik kutyám az éjjeli vihar ellenére reggel ott ült az ajtó előtt. Eszébe se jutott elmenni. Miért? Mert én neveltem, én tanítottam.

Lehet velem nem egyetérteni, de amelyik kutyát ilyen helyről fogadod be,az sosem lesz a tiéd igazán. Mert elmulasztottad az első évet,hogy neveld.

A "gazdáitól" pedig semmi jót nem kapott. Semmit. Max egy oldalbarúgást. Sajnos ez az igazság.

A menhely is hazudott róla,mint kiderült utólag. Csak azért, hogy szabaduljanak tőle..."Köszönet" érte...Legalább ma már tudom, milyen emberek is dolgoznak ott.

okt. 25. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!