A kutyáknak van aki ad főtt húst?
Esetleg farhát? Vagy csirke láb?
Megfözve vagy esetleg a csontot is ledarálva?

Csontot nem darálunk és főtt csontot nem adunk, mert a kutya harap és nyel, szilánkos csont meg rosszabb esetben kilyukasztja a gyomrát-belét.
Egyébként igen, adunk, csirkét-sertést ne is adj nyersen, értelmesebb kutya hozzá sem nyúl nyersen.

Én külön főzök a kutyámnak. Igaz, nem csak húst. A petchef készít állatorvos által összeállított menüt, ahhoz hasonlót szoktam én is.
Kicsit utána olvastam hogy mi jó és hasznos is, mit tilos vagy nincs értelme. Ez alapján szoktam neki. Csontot soha nem adok neki, húst pedig darált húst szoktam használni.

Köszönöm a válaszokat.
Én farhátat szoktam főzni néha és leszedem róla a húst.
De megnyugodtam ,hogy rosszat nem csinálok :)

Régen főtt csirkefejet vettünk, azt is szerették a kutyák-macskák, de megszűnt az az üzlet.
A farhátat nyersen add. (Legalábbis, ha valódi kutya, nem valami kutyának kinéző patkány.) A kutyának (ill. ősének, a farkasnak) természetes táplálékai közé tartoznak a madarak, és megeszi őket az utolsó fecniig, csontostól-belestől. A kutya szervezete úgy alakult ki, hogy ettől ne legyen baja, valamint, hogy ez legyen neki az ideális táplálék.
A főtt csont megkeményedik, szilánkosan törik, a főtt csontról elválik a hús, ezért veszélyesek a csupasz szilánkok, és nem is szabad főtt csonttal etetni. De nyersen, a hozzájuk nőtt hússal együtt még a vastag csöves csontok se veszélyesek, ha a kutya normálisan megrágja őket, nem pedig egymás elől kapkodják el, és nagy darabokban nyelik. A farhát meg főleg veszélytelen.
Főzés hatására a vitaminok és egyéb hasznos anyagok lebomlanak, ezeket utána csak mesterséges vitaminok formájában tudod pótolni. De minek, ha egyszer ott vannak a nyers húsban, ingyen, ha nem teszed tönkre főzéssel?
Azzal szokták összekeverni a nyers csirkét, hogy a nyers disznóhúsban lehetséges (elvileg) olyasmi, ami a kutyát is megfertőzi. De más állatoknál, főleg madaraknál ilyen nincs.
A kutyák általában imádják a nyers húst. A csontok is szükségesek nekik, ebből tudnak kellő kalciumhoz jutni.
Nálam a kaja fele nyers húsból (főleg farhátból) áll. Az állatorvos egy rutinvizsgálaton meg is dicsérte a kutyát, hogy ebben a korban ritka az ilyen jó fogazatú kutya, ő a fogak alapján jóval fiatalabbnak tippelte volna.

Ismerősnek volt nagy testű kutyája.
Mindíg főzött neki..
Nagy fazékkal..
Tett bele húsokat, meg amit kaphat csontosat, tésztát, zöldségeket kicsit..
Tojást is kapott, de azt lehet akkor mikor etették
Nagyon szép és egészséges volt, fényes szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!