Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hosszú szőrű 1 éves német...

Hosszú szőrű 1 éves német juhász kutyám hátán havonta 1-1 seb jön elő, ami levedzik. Volt-e hasonló gond kutyátokkal? Kapott antibiotikumot, krémet, szteroid injekciót. Mikor mit. Helyi rendelőben, illetve állatkórházban is voltunk már.

Figyelt kérdés
Hamar begyógyul, de visszatér, egy kicsit odébb. A diagnózis legtöbbször bakteriális fertőzés, merthogy hajlamos erre. De volt már ekcéma gyanú. Volt tápváltás, bolha elleni gyógyszerváltás.

márc. 6. 15:10
 1/5 anonim válasza:
100%
Nekünk volt hasonló gondunk, a megoldást az jelentette, hogy teljesen elhagytuk a tápot.
márc. 6. 16:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A németjuhászok hajlamosak erre sajnos, hot spotnak hívják ezt angolul (magyarul valamilyen dermatitisz). Nekem is hosszúszőrű van és folyton megjelenik neki - bár amióta nyerset kap, jóval ritkábban. Sajnos nem lehet mit tenni mint sebkezelés, kutya távoltartása a sebtől és ha csúnya akkor antibiotikum. Szörnyen viszket szegényeknek és hozzá a bakteriális felülfertőződés miatt nagyon fáj. Nekem most a két hátsó lábán van és ez nagyon makacs, harmadik hete kötözöm, antibigyó kúra után. :/
márc. 6. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Szintén küzdöttünk ezzel németjuhásszal mi is. Tápváltás miről mire történt?

Ami nekünk rengeteget segített, az a gabona, csirke, szója kizárása a tápból. Amit az orvos ajánlott az nem mindig vált be, hiába volt hipoallergénnek címkézve, összetevők között ugyan úgy ott lapult a csirke/gabona, így én nagyon alaposan átnéztem mindig az összetevőlistát.

Szintén hozott javulást a rendszeres fürdetés, bundakarbantartás, vedlésidőben az aljszőr időben való eltávolítása, ilyenkor képes volt elég durván bekorpásodni a szőre. Ha rendben van a bunda, nem csomós, nem koszos a bőr, az is segít, jobban tud szellőzni a bőr. Fürdetéshez illatmentes sampont használtam, a Doube K Hypo+ tökéletes volt, a szupermarketes illatos olcsóbb kategória azonnal kiütötte a bőrét. Szokták még javasolni az alapos szárítást minden fürdés vagy vízzel való érintkezés (pl nyáron úsztatás) után, nálunk ez annyira nem volt problémás mert annyira nem volt durván hosszú és tömött a szőr, hogy ne tudjon kiszáradni magától, de ha nektek hosszabb és tömöttebb a bunda akkor okozhat ez is problémát.

Ajánlottak még immunerősítőket is nekünk, nos, erről annyit tudok mondani, hogy Immunovetet vettem neki, elfogyott a doboz, másnap kijött rajta megint a tünet. Bár ekkor még nagyon elején voltunk a dolognak, nem volt megfelelő tápunk se, de többet nem kapott.

márc. 9. 14:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Az orvos által ajánlott Purina bárányos tápra váltottunk, de nem segít. Csirkét soha nem kapott, de még jobban fogom figyelni. Ami számomra furcsa, hogy periodikusan havi szinten jelentkezik a probléma.
márc. 10. 06:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Na ott akkor lehet lesz baj. Purina Dog Chow vagy Pro Plan? Mondjuk ahogy az összetevőket nézem, mindegy is, mert egyik se jó. A Pro Planban ott a szárnyasfehérje, kukorica, szója, a Dog Chow meg kapásból úgy kezdődik, hogy gabona, hagyjuk is. Én ezt leváltanám a helyedben, bármelyiket is adod, mert ezek több szempontból is ehetnek problémásak. Nekem is ajánlott az orvos anno hasonló szemetet, megesik. :)

Néhány márka amit esetleg nézz meg:

- Brit Care: nem a Brit Premium, hanem a fehér zacskós, Lamb and Rice ízben kezdésnek. Csirkezsír van benne de meg lehet próbálni, nem feltétlenül fog gondot okozni.

- Markus Mühle: hidegen sajtolt táp, több verzióban is elérhető, marha, szarvas és bárány is van, mind jó.

- Lukullus: szintén hidegen sajtolt, magas minőség.

- Primal Spirit: ez is hidegen sajtolt, egyik legjobb ár-érték arányú táp szerintem most.

Ezeket mi mind próbáltuk, mind jó volt. Nálunk egyébként hosszútávú javulást a tápváltás hozott csak. Ezeket az orvos által ajánlott gabonás vackokat el kell felejteni.

márc. 10. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!