Hosszú szőrű 1 éves német juhász kutyám hátán havonta 1-1 seb jön elő, ami levedzik. Volt-e hasonló gond kutyátokkal? Kapott antibiotikumot, krémet, szteroid injekciót. Mikor mit. Helyi rendelőben, illetve állatkórházban is voltunk már.

Szintén küzdöttünk ezzel németjuhásszal mi is. Tápváltás miről mire történt?
Ami nekünk rengeteget segített, az a gabona, csirke, szója kizárása a tápból. Amit az orvos ajánlott az nem mindig vált be, hiába volt hipoallergénnek címkézve, összetevők között ugyan úgy ott lapult a csirke/gabona, így én nagyon alaposan átnéztem mindig az összetevőlistát.
Szintén hozott javulást a rendszeres fürdetés, bundakarbantartás, vedlésidőben az aljszőr időben való eltávolítása, ilyenkor képes volt elég durván bekorpásodni a szőre. Ha rendben van a bunda, nem csomós, nem koszos a bőr, az is segít, jobban tud szellőzni a bőr. Fürdetéshez illatmentes sampont használtam, a Doube K Hypo+ tökéletes volt, a szupermarketes illatos olcsóbb kategória azonnal kiütötte a bőrét. Szokták még javasolni az alapos szárítást minden fürdés vagy vízzel való érintkezés (pl nyáron úsztatás) után, nálunk ez annyira nem volt problémás mert annyira nem volt durván hosszú és tömött a szőr, hogy ne tudjon kiszáradni magától, de ha nektek hosszabb és tömöttebb a bunda akkor okozhat ez is problémát.
Ajánlottak még immunerősítőket is nekünk, nos, erről annyit tudok mondani, hogy Immunovetet vettem neki, elfogyott a doboz, másnap kijött rajta megint a tünet. Bár ekkor még nagyon elején voltunk a dolognak, nem volt megfelelő tápunk se, de többet nem kapott.

Na ott akkor lehet lesz baj. Purina Dog Chow vagy Pro Plan? Mondjuk ahogy az összetevőket nézem, mindegy is, mert egyik se jó. A Pro Planban ott a szárnyasfehérje, kukorica, szója, a Dog Chow meg kapásból úgy kezdődik, hogy gabona, hagyjuk is. Én ezt leváltanám a helyedben, bármelyiket is adod, mert ezek több szempontból is ehetnek problémásak. Nekem is ajánlott az orvos anno hasonló szemetet, megesik. :)
Néhány márka amit esetleg nézz meg:
- Brit Care: nem a Brit Premium, hanem a fehér zacskós, Lamb and Rice ízben kezdésnek. Csirkezsír van benne de meg lehet próbálni, nem feltétlenül fog gondot okozni.
- Markus Mühle: hidegen sajtolt táp, több verzióban is elérhető, marha, szarvas és bárány is van, mind jó.
- Lukullus: szintén hidegen sajtolt, magas minőség.
- Primal Spirit: ez is hidegen sajtolt, egyik legjobb ár-érték arányú táp szerintem most.
Ezeket mi mind próbáltuk, mind jó volt. Nálunk egyébként hosszútávú javulást a tápváltás hozott csak. Ezeket az orvos által ajánlott gabonás vackokat el kell felejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!