Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Közepes termetű (27 – 32 kg...

Közepes termetű (27 – 32 kg felnőtt méret) kölyökkutyának, ha 25-28% fehérjemennyiségre van szüksége, akkor miért 30% feletti a legtöbb tápban, melyik márkát javasolnátok, Wolf of Wilderness-ot hová sorolnátok?

Figyelt kérdés

Napokban érkezik hozzánk az új négylábú családtag 9-10 hetesen. A tenyésztő szerint 25-28%-os fehérjemennyiségű tápot válasszunk. Viszont, ahogy nézegetem, a legtöbb könyöktápban 30% felett van. Olcsót izét nem adnánk a kutyának, ám a luxusdrágákat sem szeretnénk. Royal Canin száraz és nedvestápot kapott előző felnőtt kutyánk, de ennek a márkának kölyöktápjai szintén 29-30-32%-os fehérjemennyiséggel rendelkeznek.

Előző kutyánk imádta a zoolpusnál kapható Wolf of Wilderness jutalomfalatokat. Kutyatápban ezt a márkát melyik kategóriába sorolnátok, az elfogadhatóba, vagy a jó minőségűben? Ebből vannak 25-28 százalékosak és az áruk is elfogadható. Ráadásul nedvestápok is vannak ebből.

2025. ápr. 27. 02:29
 1/3 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem túlizgulod. Nem mindegy, hogy 28 vagy 30%-os az a táp? :)
2025. ápr. 27. 02:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, hogy ő mit ad a kölyköknek, növendékeknek, mit ajánl, elvégre ő ismeri jobban a fajtát és azt a vonalat, amit tenyészt.

Nekem azt mondta annó az egyik kutyám tenyésztője, hogy adjunk Royal Canint, a másik meg azt, hogy Husse-t legalább egy éves koráig. Utóbbi két éve volt, tartottam, mindenki dicséri a kutya felépítését, előző 16 éve volt, csak egy ideig tartottuk, aztán átálltunk Belcandora - edzőm rábeszélt, mert azt forgalmazta - és nem is lett olyan szép a kutya, de persze tudom, hogy ez többtényezős dolog.

2025. ápr. 27. 06:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Etess prey módszer szerint. Ha ráérsz pepecselni, mehet a barf is.
2025. ápr. 27. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

A Wolf of Wilderness tápok jók?

Egy 2-3 év körüli nagytestű (32 kiló körüli) vadászkutya mixnek lenne. Erre gondoltam: Vagy esetleg ez:

Real Nature Wilderness vagy Wolf of Wilderness?

Mindkét fajtából a monoprotein kacsa/hal/bárány húsos fajták játszanak. Realban 32 a fehérje az egyikben, kicsit soknak érzem, Wolfban a halasban csak 12 a zsír, ami még kevés, de lehet, hogy nem gáz egyik sem, emiatt kérdem.

A Concept for Life jó minőségű kutyatáp? Vagy jobb a Wolf of Wilderness?

A Concept for Life Large Adult és a Wolf of Wilderness Adult Blue River között vacilálok. Összehasonlítottam az összetevőket, én nagy különbséget nem látok köztük, de árban a Concept f.L. kedvezőbb. Érdekelne mások véleménye.

Wolf of Wilderness száraz kutyatáp tapasztalatok?

Sziasztok. Szeretnék tápot váltani. Eddig a kutyáim Pedigree száraztápot kaptak, Animonda nedvestáppal kiegészítve. Tisztában vagyok vele, hogy a Pedigree szóra sem érdemes táp, de még nincs saját keresetem és zsebpénzből nem igazán tudtam megengedni drágább tápot...

Milyen száraz kutyatápot válasszak? Nagyon sok fajtát néztem az interneten és itt is olvastam egy csomó kérdés/választ, de egyelőre tanácstalan vagyok.

Hamarosan felnőtt kutyatápra kell váltanunk és gondolkozok, hogy melyiket válasszam. 11 kg-os vizslaszerű keverék kutyusról van szó, allergia eddig nem jelentkezett semmire. Jelenleg Real Nature-t kap. A felnőttre váltásnál arra gondoltam hogy másik tápra...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!