Közepes termetű (27 – 32 kg felnőtt méret) kölyökkutyának, ha 25-28% fehérjemennyiségre van szüksége, akkor miért 30% feletti a legtöbb tápban, melyik márkát javasolnátok, Wolf of Wilderness-ot hová sorolnátok?
Napokban érkezik hozzánk az új négylábú családtag 9-10 hetesen. A tenyésztő szerint 25-28%-os fehérjemennyiségű tápot válasszunk. Viszont, ahogy nézegetem, a legtöbb könyöktápban 30% felett van. Olcsót izét nem adnánk a kutyának, ám a luxusdrágákat sem szeretnénk. Royal Canin száraz és nedvestápot kapott előző felnőtt kutyánk, de ennek a márkának kölyöktápjai szintén 29-30-32%-os fehérjemennyiséggel rendelkeznek.
Előző kutyánk imádta a zoolpusnál kapható Wolf of Wilderness jutalomfalatokat. Kutyatápban ezt a márkát melyik kategóriába sorolnátok, az elfogadhatóba, vagy a jó minőségűben? Ebből vannak 25-28 százalékosak és az áruk is elfogadható. Ráadásul nedvestápok is vannak ebből.

válasza:

válasza:Kérdezd meg, hogy ő mit ad a kölyköknek, növendékeknek, mit ajánl, elvégre ő ismeri jobban a fajtát és azt a vonalat, amit tenyészt.
Nekem azt mondta annó az egyik kutyám tenyésztője, hogy adjunk Royal Canint, a másik meg azt, hogy Husse-t legalább egy éves koráig. Utóbbi két éve volt, tartottam, mindenki dicséri a kutya felépítését, előző 16 éve volt, csak egy ideig tartottuk, aztán átálltunk Belcandora - edzőm rábeszélt, mert azt forgalmazta - és nem is lett olyan szép a kutya, de persze tudom, hogy ez többtényezős dolog.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy 2-3 év körüli nagytestű (32 kiló körüli) vadászkutya mixnek lenne. Erre gondoltam: Vagy esetleg ez:
Mindkét fajtából a monoprotein kacsa/hal/bárány húsos fajták játszanak. Realban 32 a fehérje az egyikben, kicsit soknak érzem, Wolfban a halasban csak 12 a zsír, ami még kevés, de lehet, hogy nem gáz egyik sem, emiatt kérdem.
A Concept for Life Large Adult és a Wolf of Wilderness Adult Blue River között vacilálok. Összehasonlítottam az összetevőket, én nagy különbséget nem látok köztük, de árban a Concept f.L. kedvezőbb. Érdekelne mások véleménye.
Sziasztok. Szeretnék tápot váltani. Eddig a kutyáim Pedigree száraztápot kaptak, Animonda nedvestáppal kiegészítve. Tisztában vagyok vele, hogy a Pedigree szóra sem érdemes táp, de még nincs saját keresetem és zsebpénzből nem igazán tudtam megengedni drágább tápot...
Hamarosan felnőtt kutyatápra kell váltanunk és gondolkozok, hogy melyiket válasszam. 11 kg-os vizslaszerű keverék kutyusról van szó, allergia eddig nem jelentkezett semmire. Jelenleg Real Nature-t kap. A felnőttre váltásnál arra gondoltam hogy másik tápra...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!