Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek adjuk oda a kutyát?...

Kinek adjuk oda a kutyát? Vagy engedjük szabadon?

Figyelt kérdés

Befogadtunk egy keverék kutyát 3 éve, folyamatos volt a csirkék, kacsák eltűnése. Mindig azt hittük hogy macska vagy patkány de lettek a kutyának kölykei és a vadászat felerősödött benne, egyszerre 5 csirkét kapott el, tegnap meg a nyúlfészket lopta meg. Sajnos szökik ennek hozománya a kölkök is. A helyi menhely már akkor se fogadta amikor befogtuk a főútról mert teltház van, igértek ingyen ivartalanítást, gazdi keresést de valahogy elmaradt ez a segítség a kutya meg a nyakunkon. Nem maradhat mert ha nálunk is lopkod, sőt a tojást is! Akkor szökések alkalmával nem csak nézelődni megy és rengeteg kisgazda van a környéken akik abból élnek vagy éppen csak kitermelik a vasárnapi ebédre valót!

Rohadt szarúl érzem magam, hogy megbuktunk a kutyatartásban, és azért még szarabbúl, hogy azok gondolkozok valamelyik este kirakom egy fakuba őket.. szívem szorul össze de láncra nem akarom rakni, és jelenleg a 2 négyzetméteres ólba is több csavarral van lecsavarozva az ajtó hogy ne tudjon kijönni, kicsi, vékony termetű és úgy mászik mint a sáska a kerítésen. Jelenleg ott haladok hogy a tavaszi kelésű csibéimből nem tudok a kicsi fiam elé tenniaz asztalra, és ha vissza kiengedem akkor a nyúlat se kell megkostolni. Van egy másik telek, ott részben villanypásztor van, de patás állatok, félek hogy egyetlen ovatlan pillanat amikor áramkimaradás van és nagykárt csinál

Egy 3-4 éves kutyának lehetetlen gazdit találni, menhely nem fogadja be. El vagyok szomorodva. Nem vagyok rossz ember, de mi is szűkösen élünk és amit a tojásokra költők vagy a takarmanyos kiesik . És minden penznek van helye :( azok akik azzal jönnek hogy kutyaiskola, nincs keretünk rá.

Egyébként megvolt a gazdája aki kodobta 3 éve mert előtte menhelyre akarta vinni csak nem fogadták. Kamera alapjan eljarast inditottak ellene. Gondolom O se birta megfekezni ezt a kutyát.

ápr. 27. 07:42
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Az egészben az a nehéz ha megkeresem a menhelyet, vagy elkezdem gazdit keresni, nyoma lesz annak, hogy a mi kutyaink :( teljesen tanácstalan vagyok
ápr. 27. 07:53
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Erősebb, sűrűbb kennel kell.
ápr. 27. 07:56
 3/27 A kérdező kommentje:
Igen tudom milyen kennel kellene, igazabol az oldalai meg vannak, de korbe kell eros haloval huzni mert a termete miatt kifer. A tetejet meg szinten be kell halozni es valami betonvassal athalozni hogy legyen tartasa, a fekhelyet eppen megbirjuk csinalni mert rengeteg a faanyag. De az aljat le kell onteni betonnal. Mert kikapar. Ennyi penzunk nincs jelenleg erre
ápr. 27. 08:02
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

Semmiképp ne engedd szabadon! Akkor még jobban fog vadászni, sőt emberekre is veszélyessé válik.

Ilyenkor már késő nevelni, kutyaiskolába vinni? Vagy fizikailag biztonságosabban elzárni az állatokat, ahogy a 2-es is írja?

Lehet, elaltatni is humánusabb és biztonságosabb, mint kidobni valahol. Gondolom, ha veszélyességre hivatkozol, lehet kérni.

ápr. 27. 08:03
 5/27 A kérdező kommentje:
Tanyakrol beszelunk, az osszes szonszednak mondjam azt hogy zarjak be a joszagot mert kiderult hogy nem a patkany garazdalkodik? :/. Tudok egy menhelyt amely talal gazdit a kutyusoknak. Oket kellene helyileg becelozni. Kiengedni es betelefonalni hogy koborolnak a kutyak . Befogjak es beviszik. Ez az otletem. Nem maradhat..
ápr. 27. 08:09
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
5. Menhely nem megy ki olyan hívásra, hogy valahol van kóborló kutya. Csak akkor, ha valaki megfogja az érkezésig. Személyes tapasztalat.
ápr. 27. 08:23
 7/27 anonim válasza:
87%
Ne tedd ki, ezzel kínzod őket, és veszélyes is. Gondold el, ha éhezik, elvadul, megtámad egy gyereket. Tényleg humánusabb az elaltatás. Túlszaporulat van, a menhelyek is kínlódnak, még a problémamentes kutyáknak sem találnak gazdit. Vagy próbálj gazdát találni neki te magad, olyat, akinek nincs más állata és jobban be tudja zárni, elkeríteni.
ápr. 27. 08:31
 8/27 anonim ***** válasza:
67%
a pujáidat is kirakod ha nem tudod megnevelni őket?
ápr. 27. 08:33
 9/27 anonim ***** válasza:
5%
8, téged, úgy látom, kiraktak. Anyádék, vagy a faszid dobott ki? Meddig éltél a híd alatt?
ápr. 27. 08:48
 10/27 anonim ***** válasza:
51%

9es semeddig, de én nem is dobok ki vagy altatok el élőlényt csak mert alkalmatlan vagyok a tartására. Az ilyen képes a saját gyerekét is kirakni ha az nem úgy ugrál neki ahogy ő fütyül.

Bár ezek szerint te is simán kidobod azokat a családtagjaidat akik nem neked tetszően viselkednek.

ápr. 27. 08:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!