Kinek adjuk oda a kutyát? Vagy engedjük szabadon?
Befogadtunk egy keverék kutyát 3 éve, folyamatos volt a csirkék, kacsák eltűnése. Mindig azt hittük hogy macska vagy patkány de lettek a kutyának kölykei és a vadászat felerősödött benne, egyszerre 5 csirkét kapott el, tegnap meg a nyúlfészket lopta meg. Sajnos szökik ennek hozománya a kölkök is. A helyi menhely már akkor se fogadta amikor befogtuk a főútról mert teltház van, igértek ingyen ivartalanítást, gazdi keresést de valahogy elmaradt ez a segítség a kutya meg a nyakunkon. Nem maradhat mert ha nálunk is lopkod, sőt a tojást is! Akkor szökések alkalmával nem csak nézelődni megy és rengeteg kisgazda van a környéken akik abból élnek vagy éppen csak kitermelik a vasárnapi ebédre valót!
Rohadt szarúl érzem magam, hogy megbuktunk a kutyatartásban, és azért még szarabbúl, hogy azok gondolkozok valamelyik este kirakom egy fakuba őket.. szívem szorul össze de láncra nem akarom rakni, és jelenleg a 2 négyzetméteres ólba is több csavarral van lecsavarozva az ajtó hogy ne tudjon kijönni, kicsi, vékony termetű és úgy mászik mint a sáska a kerítésen. Jelenleg ott haladok hogy a tavaszi kelésű csibéimből nem tudok a kicsi fiam elé tenniaz asztalra, és ha vissza kiengedem akkor a nyúlat se kell megkostolni. Van egy másik telek, ott részben villanypásztor van, de patás állatok, félek hogy egyetlen ovatlan pillanat amikor áramkimaradás van és nagykárt csinál
Egy 3-4 éves kutyának lehetetlen gazdit találni, menhely nem fogadja be. El vagyok szomorodva. Nem vagyok rossz ember, de mi is szűkösen élünk és amit a tojásokra költők vagy a takarmanyos kiesik . És minden penznek van helye :( azok akik azzal jönnek hogy kutyaiskola, nincs keretünk rá.
Egyébként megvolt a gazdája aki kodobta 3 éve mert előtte menhelyre akarta vinni csak nem fogadták. Kamera alapjan eljarast inditottak ellene. Gondolom O se birta megfekezni ezt a kutyát.

Semmiképp ne engedd szabadon! Akkor még jobban fog vadászni, sőt emberekre is veszélyessé válik.
Ilyenkor már késő nevelni, kutyaiskolába vinni? Vagy fizikailag biztonságosabban elzárni az állatokat, ahogy a 2-es is írja?
Lehet, elaltatni is humánusabb és biztonságosabb, mint kidobni valahol. Gondolom, ha veszélyességre hivatkozol, lehet kérni.

9es semeddig, de én nem is dobok ki vagy altatok el élőlényt csak mert alkalmatlan vagyok a tartására. Az ilyen képes a saját gyerekét is kirakni ha az nem úgy ugrál neki ahogy ő fütyül.
Bár ezek szerint te is simán kidobod azokat a családtagjaidat akik nem neked tetszően viselkednek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!