Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek adjuk oda a kutyát?...

Kinek adjuk oda a kutyát? Vagy engedjük szabadon?

Figyelt kérdés

Befogadtunk egy keverék kutyát 3 éve, folyamatos volt a csirkék, kacsák eltűnése. Mindig azt hittük hogy macska vagy patkány de lettek a kutyának kölykei és a vadászat felerősödött benne, egyszerre 5 csirkét kapott el, tegnap meg a nyúlfészket lopta meg. Sajnos szökik ennek hozománya a kölkök is. A helyi menhely már akkor se fogadta amikor befogtuk a főútról mert teltház van, igértek ingyen ivartalanítást, gazdi keresést de valahogy elmaradt ez a segítség a kutya meg a nyakunkon. Nem maradhat mert ha nálunk is lopkod, sőt a tojást is! Akkor szökések alkalmával nem csak nézelődni megy és rengeteg kisgazda van a környéken akik abból élnek vagy éppen csak kitermelik a vasárnapi ebédre valót!

Rohadt szarúl érzem magam, hogy megbuktunk a kutyatartásban, és azért még szarabbúl, hogy azok gondolkozok valamelyik este kirakom egy fakuba őket.. szívem szorul össze de láncra nem akarom rakni, és jelenleg a 2 négyzetméteres ólba is több csavarral van lecsavarozva az ajtó hogy ne tudjon kijönni, kicsi, vékony termetű és úgy mászik mint a sáska a kerítésen. Jelenleg ott haladok hogy a tavaszi kelésű csibéimből nem tudok a kicsi fiam elé tenniaz asztalra, és ha vissza kiengedem akkor a nyúlat se kell megkostolni. Van egy másik telek, ott részben villanypásztor van, de patás állatok, félek hogy egyetlen ovatlan pillanat amikor áramkimaradás van és nagykárt csinál

Egy 3-4 éves kutyának lehetetlen gazdit találni, menhely nem fogadja be. El vagyok szomorodva. Nem vagyok rossz ember, de mi is szűkösen élünk és amit a tojásokra költők vagy a takarmanyos kiesik . És minden penznek van helye :( azok akik azzal jönnek hogy kutyaiskola, nincs keretünk rá.

Egyébként megvolt a gazdája aki kodobta 3 éve mert előtte menhelyre akarta vinni csak nem fogadták. Kamera alapjan eljarast inditottak ellene. Gondolom O se birta megfekezni ezt a kutyát.

2025. ápr. 27. 07:42
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Az egészben az a nehéz ha megkeresem a menhelyet, vagy elkezdem gazdit keresni, nyoma lesz annak, hogy a mi kutyaink :( teljesen tanácstalan vagyok
2025. ápr. 27. 07:53
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Erősebb, sűrűbb kennel kell.
2025. ápr. 27. 07:56
 3/27 A kérdező kommentje:
Igen tudom milyen kennel kellene, igazabol az oldalai meg vannak, de korbe kell eros haloval huzni mert a termete miatt kifer. A tetejet meg szinten be kell halozni es valami betonvassal athalozni hogy legyen tartasa, a fekhelyet eppen megbirjuk csinalni mert rengeteg a faanyag. De az aljat le kell onteni betonnal. Mert kikapar. Ennyi penzunk nincs jelenleg erre
2025. ápr. 27. 08:02
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

Semmiképp ne engedd szabadon! Akkor még jobban fog vadászni, sőt emberekre is veszélyessé válik.

Ilyenkor már késő nevelni, kutyaiskolába vinni? Vagy fizikailag biztonságosabban elzárni az állatokat, ahogy a 2-es is írja?

Lehet, elaltatni is humánusabb és biztonságosabb, mint kidobni valahol. Gondolom, ha veszélyességre hivatkozol, lehet kérni.

2025. ápr. 27. 08:03
 5/27 A kérdező kommentje:
Tanyakrol beszelunk, az osszes szonszednak mondjam azt hogy zarjak be a joszagot mert kiderult hogy nem a patkany garazdalkodik? :/. Tudok egy menhelyt amely talal gazdit a kutyusoknak. Oket kellene helyileg becelozni. Kiengedni es betelefonalni hogy koborolnak a kutyak . Befogjak es beviszik. Ez az otletem. Nem maradhat..
2025. ápr. 27. 08:09
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
5. Menhely nem megy ki olyan hívásra, hogy valahol van kóborló kutya. Csak akkor, ha valaki megfogja az érkezésig. Személyes tapasztalat.
2025. ápr. 27. 08:23
 7/27 anonim válasza:
88%
Ne tedd ki, ezzel kínzod őket, és veszélyes is. Gondold el, ha éhezik, elvadul, megtámad egy gyereket. Tényleg humánusabb az elaltatás. Túlszaporulat van, a menhelyek is kínlódnak, még a problémamentes kutyáknak sem találnak gazdit. Vagy próbálj gazdát találni neki te magad, olyat, akinek nincs más állata és jobban be tudja zárni, elkeríteni.
2025. ápr. 27. 08:31
 8/27 anonim ***** válasza:
68%
a pujáidat is kirakod ha nem tudod megnevelni őket?
2025. ápr. 27. 08:33
 9/27 anonim ***** válasza:
5%
8, téged, úgy látom, kiraktak. Anyádék, vagy a faszid dobott ki? Meddig éltél a híd alatt?
2025. ápr. 27. 08:48
 10/27 anonim ***** válasza:
51%

9es semeddig, de én nem is dobok ki vagy altatok el élőlényt csak mert alkalmatlan vagyok a tartására. Az ilyen képes a saját gyerekét is kirakni ha az nem úgy ugrál neki ahogy ő fütyül.

Bár ezek szerint te is simán kidobod azokat a családtagjaidat akik nem neked tetszően viselkednek.

2025. ápr. 27. 08:50
1 2 3

További kérdések:

Szerintetek egy felelős gazdi mi mellett dönt?

Nemrég ivartalanítottuk a kutyánkat a betegségek megelőzése miatt. Nagyon nehéz döntés volt, sokat olvastunk és mérlegeltünk előtte. Egyik ismerősöm reakciója viszont elbizonytalanított. Ők nem ivartalanították a kutyájukat, mert szerinte utána a kutya „lusta és dagadt...

Létezik valami bevált módszer arra vonatkozóan hogy a kutyám ne pisálja le a járműveim kerekét?

az elsó dolga ha haza érek és a motoromat sem kíméli néha rozsdás már a féktárcsa...

Miért nem akar sétálni?

Van egy 10 hónapos kan németjuhaszom. Akivel már 2 hónapos kora óta sétálunk, rövid távon. Viszont az elmúlt 2-3 hónapban nem akar sétálni. Egyszer elindultam vele sétálni, és egy sarkot se mentünk el vele, és egyszerűen lefekszik és nem akar megindulni, és próbáltam...

Lesz valamilyen büntetés belőle?

Sziasztok. Teljesen őszintén, van kettő kutyusom 11 évesek, nagyon szeretem őket,mikor hozzám kerültek,mind a kettő ki volt doba kicsiként, akkor nem igazán volt pénzem beoltatni őket,és az évek során sem oltattam őket, leszögezem, más kutyákkal nem érintkeznek és nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!