Kutyák bőre a szőr alatt egységesen milyen színű?
Figyelt kérdés
Ha vannak eltérések fajtánként leírnátok azokat?ápr. 28. 01:17
2/7 anonim 

válasza:

Alapvetően a fekete/sötét szőr alatt kékes, sötét színű a bőrük, a világos/fehér szőr alatt pedig fehér/bőrszínű.
3/7 anonim 

válasza:

Keress rá kopasz kutyákra, ott jól látszik :)
4/7 anonim 

válasza:

2-esnek nincs igaza általánosságban. Tricolor skót juhászaim vannak évek óta, a fekete szőr alatt is világos (fehér/halványrózsaszín) a bőrük, bár valóban előfordulnak itt-ott, főleg hason és lábon pigmentált bőrfoltok, de az meg lehet simán a fehér szőr alatt is. Lehet, hogy van olyan fajta, amelyikre igaz, amit a 2-es írt, de általánosságban a kutyákra nem.
5/7 anonim 

válasza:

4-es vagy általánosságban igaz a kutyákra, amit írtam, csak a te kutyáidra pont nem?
Láttam pár kutyát leborotválva...
6/7 anonim 

válasza:

Nekünk keverék van, labi-bull jegyek látszanak. Fekete, a mellkasán és mancsain fehér egybefüggő szőrrel, illetve a mellkasán lévő nagy folt húzódik végig a hasán, ágyékán, ott elég ritkás a szőrzet. A fekete szőr alatt sem egységesen fekete a bőr. A lábán fekete (többször vettek tőle vért, borotválták, fekete a bőr), de a hátán volt 2 helyen is sebesülése, ott fehér. A mellkasi-hasi-ágyéki részen pedig világos, "testszínű", rózsaszínes és fekete foltok vannak rajta, ez átlátszik a szőrzetén, ahol ritkább.
7/7 anonim 

válasza:

5-ös: Mivel 35 éve vannak kutyáim, elég kicsi a valószínűsége, hogy csak pont az én kutyáimra ne legyen igaz. Egyébként amit a 6-os ír, az is azt igazolja, hogy amit te láttál, az nem általános dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!