Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törpe tacskót ajánlanátok...

Törpe tacskót ajánlanátok kezdő kutyatartónak? Milyen vele az élet?

Figyelt kérdés
Bármilyen hozzászólást szívesen fogadok a témában.

máj. 5. 10:13
 1/7 Hovarju ***** válasza:
100%

A tacskó kotorék eb. Makacs, hangos, ugatós és hajlamos csipkedni. De ugyanakkor aranyos, bújós, kedves jószág. De erősen egyed függő.

Okos kutya és ez legalább akkora előny, mint hátrány. Ha nem adsz neki feladatot és nem vagy következetes könnyen a fejedre nő.

Ha kitartó vagy, következetes, és sokat mozgatod, adsz neki feladatot, akkor egy nagyon jó kutya.

Nem lépcsőzhet és gyakran előfordul a tacskóbénulás is.

Kezdő kutyásként az iskola alap.

Mivel az utóbbi időben rendkívül népszerű, alaposan nézz utána honnan veszed.

Ne sajnáld a vételárat egy törzskönyves, egészséges, oltott, chipelt egyedért.

Hidd el az olcsón vett kutya, sokszor sokkal drágább.

A szaporított tacskószerű példányok nagyobb esetben betegek, idegrendszerileg sem túl stabilak.

máj. 5. 11:19
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Valahol el kell kezdeni, hiaba volt mar kutyam, tacskom azelott soha, szoval mondhatni kezdo voltam :D

Annyi van veluk szerintem, hogy tenyleg tudatosan oda kell figyelni a nevelesre es arra, hogy nem szabad babakent banni veluk, hiaba cukik. Kutya, akinek neveles es szabalyok kellenek, kulonben nagyon gyorsan a fejedre no. Tacskok triplan, tenyleg makacsok es ha csak egyszer engedsz neki, o azt onnantol megjegyzi es nehez ujra lenevelni az adott dologrol :D

Pl en egyetlen egyszer engedtem fel ejszaka az agyamba,mikozben ezt neki tilos, na onnantol kezdve 1 honapig ujra kellett kezdeni a tanitasat, hogy ejszaka a helyen alszik, nem az agyamban. Na ilyenekre gondolok.

Amugy ha mesz vele suliba es ha esetleg ez keves, akkor meg trenerhez is, raszanod az idot es penzt, akkor olyan nagy gond nem lehet.

Es persze fontosak a korulmenyek is. Peldaul az, hogy egyaltalan nem kinti kutya, telen legalabbis. Az enyem mar 10 fok alatt se annyira szivesen megy ki, ugy kell kirugdosni setalni is😂

De ez persze egyedenkent elterhet, az en kutyam szapis, fajtamentoktol van. Nagyon nyugodt es egesz nap aludna, ha rajta mulna, de azert jo idoben szeret kint lenni a kertben, de o mondjuk akkor is csak fekszik😄 Ha nem vinnem setalni naponta, alig mozogna, de ez meg megint nem jo.

De egyebkent egy atlag tacsko szeret nagyon menni, 10-15 kilometeres turakat is birnak. Az enyem is birja, de nem annyira szivesen, de szoktam azert en is menni vele ennyit.

Ja meg az is fontos hogy honnan van. Mindenkeppen tenyesztotol lenne jo vasarolni. Az enyem ugye biztosan szapis, onnan is mentettek ki, de pl neki nagyobb eselye van genetikai vaksagra meg gerincbenulasra. En ennek tudataban fogadtam orokbe. De ha tenyesztotol veszed, akkor jobb eselyekkel indul egy jobb genetikaju kutya.

máj. 5. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Arról mindenképpen le kell nevelni, hogy minden kis zajra/mozdulatra percekig ugasson, különben megőrjíti a szomszédokat. Írja ezt egy neveletlen törpetacskó lassan idegbeteggé váló szomszédja. 😖
máj. 5. 17:56
 4/7 anonim ***** válasza:
6%

Nem! Azt sem tudod kezdőként, hogy mit jelent a következetes és tudatos nevelés. Hogy hogyan oldd meg a legegyszerűbb gondokat, mint pl egy ugatás, harapás, séta közben elrohanás. Fogalmad sincs még, hogy mit is akarsz majd a kutyával csinalni, dolgozni, amikor a séta édes kevés lesz neki és felrobban a sok energiától.

De miért tacskó? Tudom, mert most ez a divat. És csak a divat számít sokaknak.

máj. 5. 21:37
 5/7 anonim válasza:
86%

#4: szerintem eléggé leírod a leendő gazdit konkrét infók nélkül! igazad van abban, hogy sokan alábecsülik a tacskót, és persze nem mindenkinek való. ugyanakkor következetes, tudatos nevelés minden kutyához szükséges!

+ tény, hogy sok tacsi van, de ha divat szerint választana, akkor toy uszkárt venne, hirtelen nagyon népszerűek lettek és mostanában őket lehet látni mindenhol

máj. 5. 23:41
 6/7 anonim válasza:
0%
Nem tacskó tény és való de eddigi tapasztalatom alapján én Skót Juhászt javasolnék első kutyának. Rettentő nagy türelme van nálam soha nem rombolt semmit még kiskorában sem. Szobatisztaság is gyorsan ment nem makacs könnyen kezelhető. Egy hátránya van ha ez hátrány, hogy hosszú a szőre és közel se tacsi méret.
máj. 6. 17:46
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Oke, de ha valaki tacskot akar, aztan helyette inkabb mas lesz, akkor pont ott van, ahol a part szakad.

Tapasztalata nem lesz tacskoval :D

Ennek mi ertelme? 15 evre legyen egy olyan kutyam, amit nem akarok, csak azert, hogy legyen?

Minek?

máj. 6. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!