A kutyáknak ártalmas a dió?
Figyelt kérdés
Van egy keverék, talán németjuhászra hasonlító kutya, akinek szoktam adni egy kevés dióbelet, ha épp a házuk előtt megyek el, és mindig nagyon örül neki. De most a neten rákerestem, hogy ez jó-e, és azt írják, hogy veszélyes is lehet, és nem ajánlott. De igazából nem tudom ennek mi az oka, az egyik oldal azt is írta hogy csak a makadámdió veszélyes rájuk. Egy másik meg azt, hogy valamit eltömíthet a bélrendszerben, dehát gondolom jól megrágja mielőtt lenyeli. Szóval mi az igazság? Mert ha veszélyes neki, nyilván nem adok többet.máj. 29. 20:33
1/12 anonim 

válasza:

Elvileg nagyon olajos, így csak korlátozottan szabad adni a diót vagy mogyorót. Túl tudja terhelni a májukat.
2/12 anonim 

válasza:

Csak akkor veszélyes, ha penészes, de akkor akár halálos is lehet a kutyára nézve. Ne etesd dióval!
3/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
máj. 29. 21:48
4/12 anonim 

válasza:

Igen,a penészestől,mint feljebb is említették,diómérgezést kap.
5/12 A kérdező kommentje:
Nyilván jót adtam neki, abból amit én is eszek.
És a kolbászt megehetik?
máj. 30. 01:31
6/12 anonim 

válasza:

A dióval kapcsolatban mindent leírtam, de nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy egy idegen kutyának adsz enni. Ezt kérlek ne tedd! Ha a kutya megszokja, hogy idegenektől elfogad ételt, akkor akár mástól egy mérgezett falatot is megehet. Ha adni akarsz valamit a kutyának, akkor beszéld meg a gazdájával, de a kerítésen át ne adogass neki semmit!
7/12 anonim 

válasza:

Kolbásztól könnyen hasnyálmirigy gyulladást kaphat, mert nagyon zsíros és fűszeres.
9/12 A kérdező kommentje:
Oké, abbahagyom. Csak dögunalmas az az utca, szegény bámul ki a kerítésen egész nap. Én meg egy idő után megkedveltem, mert soha nem ugat, eltérően néhány környékbeli idegbeteg társától, akik meg kb mindenre :) De igazatok van, ez komoly dolog.
máj. 30. 12:36
10/12 anonim válasza:
A mi kutyánk szokta a diofankról lehullott diót megvenni. Meg a szőlőt is simán letépi a fürtöt és megeszi.
Füvet is eszik
Semmi baja. Teljesen egészséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!