Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki mennyit költ havonta a...

Ki mennyit költ havonta a kutyája etetésére?

Figyelt kérdés

Mekkora a kutyátok? Milyen fajta tápot (nedves/száraz) vesztek neki?

Nekem egy 6 kilós mentett bichon-szerű keverékem van. Rettenetesen finnyás. Száraztápot egyáltalán nem hajlandó megenni, eddig csak a Platinum vált be, de hát az nedvesebb is. A kedvence a szószban lévő falatkák típusú kaja, de hát ez sokkal drágább a száraztápnál vagy sima konzervnél. Most tervezem, hogy átállok vele egy egészségesebb diétára, de egyszerűen havi 15 ezernél kevesebből nem tudom kihozni úgy, hogy jó minőségű kajákat kapjon, főleg nem ha csak szaftos falatkákat óhajt megenni az uraság, akkor 20 alatt nem lehet megúszni. Valószínű végül egy 15-20 ezres Platinum + nedves terv fog győzni, csak még dolgozom rajta. Ha ettől tényleg erősebb és boldogabb lesz nem sajnálom rá a pénzt :).

2025. jún. 10. 22:47
A kérdező szavazást indított:
10 ezer alatt
10-15 ezer Ft
15-20 ezer Ft
20-25 ezer Ft
25-30 ezer Ft
30-40 ezer Ft
40-50 ezer Ft
50-70 ezer Ft
70 ezer felett
28 szavazat
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
57%

30 kilós labrador, kb 40 körül van a barf.

30 kilós keverék kb egy hónap alatt eszi meg a 12 kilós BC zsákot, az 20K

2025. jún. 10. 23:12
 2/32 anonim ***** válasza:
81%
Egy 15 kilós corgi kialakítású kutya, Orijen tápot kap, abból egy 11 kilós zsák kb. 40ezer forint. Napi 120 grammot eszik belőle, egy zsák kb. három hónapig elég. Van hogy főzök neki valamit (hetente 1-2), de azt olyan alapanyagokból amiket magamnak is használok (hús, rizs, zöldség, etc.), úgyhogy azt nem számolom külön.
2025. jún. 10. 23:12
 3/32 anonim ***** válasza:
77%

Akitám van, 40-42 kg körülbelül.Száraz tápot kap (Advance), a 15kg kb 4.5-5 hétig elég - 23ezer

Lazac olaj (a bundának nagyon jót tesz) - nagyobb kiszerelést veszek, így egy hónapra kijön kb 2500ft

Jutalomfalatok (wolfpack) - kb 8 ezer /hó

Különlegesebb finomságok, pl nyúl fül, szárított állati részek (pl nyak, csirkeláb, bél, stb) - kb 10 ezer/ho

Ezeket kapja rendszeresen, havi 40-50 között van

2025. jún. 10. 23:20
 4/32 anonim ***** válasza:
77%
25 kilós keverék, 12 kg száraztapot 18-20 ezerért veszem, kb másfél hónapig szokott elég lenni.
2025. jún. 10. 23:25
 5/32 anonim ***** válasza:
81%

Ami még eszembe jutott, hogy nálam is próbálkozott a finnyáskodással. Kevertem konzervvel, majd joghurttal a tápot, de egy idő után ráunt. 2 nap duzzogás és éhség sztrájk után, kb 1 hónapja megeszi a száraz tápot lazac olajjal keverve (azt mindig is kapta).

Próbáld meg te is vele ha gondolod, mert megpuhitja a bogyókat és hátha megeszi.

2025. jún. 10. 23:29
 6/32 anonim ***** válasza:
77%
Primal Spirittel etetek két 15 kg-os kutyát és olyan 20-25 ezer Ft körüli mennyiséget esznek meg. Állagra hasonló, mint a Platinum, csak olcsóbb, lehet, hogy nektek is jó lenne. Szerintem, ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, jobban jönnél ki anyagilag, a Platinum amúgy is 5 kg-os zsákokban küldi a kaját, ha berendelsz egy fél évnyi adagot, nem fog megromlani, csak csipesszel mindig zárd vissza a nyitott zsákot.
2025. jún. 11. 07:24
 7/32 anonim ***** válasza:
28%
15-20 ezer között lehet.Labrador.
2025. jún. 11. 07:29
 8/32 anonim ***** válasza:
62%
Nekem kis-közepes közötti corgie-terrier-tacsi keverékem van, megörököltem mostanában. Jelenleg 10 kilós, 2-t kéne fogynia. Kevert étkezéseket főzök össze neki, én jobban akarom csinálni mamámhoz viszonyítva. Azt számoltam, hogy 12-E körül lesz havonta. Párom ad bele 5-öst.
2025. jún. 11. 07:59
 9/32 anonim ***** válasza:
42%
Eszik maradékok, mint ahogy az összes őse már 40 ezer éve.
2025. jún. 11. 08:31
 10/32 anonim ***** válasza:
28%
Semennyit. Összeszedi a környék összes macskáját, csak vízzel kell ellátnom.
2025. jún. 11. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Milyen tápot ajánlanátok egy Nagy Svájci havasi kutya etetésere?

Jövő hónaptól gazdája leszek egy 9 hetes kölyöknek. Milyen JÓ minőségű tápokat ajánlotok kiskorától kezdve majd később egy felnőtt kutyus számára? Barfozni nem szeretnék 🙂

Golden retriever gazdik! Leírnátok mindent erről a fajtáról? A tartásáról, etetéséről, szőrének ápolásáról. Stb.

Melyik tenyésztőtől, kennelből vettétek? Kb mennyibe került? Ha ezeket is leírnátok, nagyon megköszönném! :)

Utazás,1-2 hetes távollét esetén mi a megoldás tipikusan "egyemberes", őrző-védő kutya etetésére/gondozására?

A jövőben szeretnék egy nagyobb testű kutyát házőrzőnek, illetve barátnak. Sok fajta között vacilálok, ilyen a kuvasz, a rottweiler, az óriás snaci és még sorolhatnám.. (a körülményektől függ majd, mi lesz) Rokonok élnek a közelben, de sajnos van rossz tapasztalatom:...

Milyen tápokat, kajákat és mennyit tudnátok javasolni másfél éves német juhász lány kutya etetésére?

Nem csak tápok, hanem receptek is érdekelnének. Most került hozzánk a kutya és szeretnénk megfelelően etetni. Kb. 30kg lehet.

Kiszámoltam a közepes testű kutyám etetésére a 3 évben idáig 400ezer forintot költöttem csak az etetésre. Ti kb mennyit idáig összesen?

azért kérdezem mert ez rengeteg pénz a 3 év alatt, pedig közép kat táppal etetek, kiváncsi lennék hogy más is ennyit költ e rá.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!