Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartás lassan a milliomos...

Kutyatartás lassan a milliomosok hobbija lesz?

Figyelt kérdés

Cane Corsom 9 éves, mindig védve volt kullancsoktól egész évben. Vectra 3d -vel. Mégis babéziás lett és szívférges is a szúnyogoktól.

Május óta 63k infúzió+injekció

23k injekció

30k vérvétel

51k antibiotiukum +májgyógyszerek

45k júliusban

45k augusztus antibiotikum kúra

250k és még nincs benne az etetése oltások stb.

jún. 11. 14:53
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
33%
Nem kötelező kutyát tartani, ha nincs rá pénzed. Ez más hobbival is így van.
jún. 11. 15:08
 2/37 anonim ***** válasza:
19%
Ne tudom, hogy mire tartod a kutyát. Invesztició vagy hobbi? Ebböl adódoan kell(ene) nézni.
jún. 11. 15:09
 3/37 anonim ***** válasza:
28%

Ha majomra volt penz, legyen bananra is, ugye.

Jogod van kutyat tartani. A koltsegeit meg vallalod, azt' annyi.

jún. 11. 15:14
 4/37 anonim ***** válasza:
87%
Semmi sincs ingyen a mai világban, szóval nem nagyon van min meglepődni. A kutyatartás is pénzbe kerül, hát ha még kezelésre is szorul a kutyus. Kutyáknál nincs TB, az árak rendelőnként változnak (nem mindegy, hogy Pestre, vagy kisebb településre hordod), a kezelésnek, gyógyszereknek, injekcióknak ára van, nem ingyen osztogatják. Ez van. Ha fontos a kutyád, akkor nem a pénz részét nézed.
jún. 11. 15:28
 5/37 anonim ***** válasza:
74%

Ha normálisan tartottad a kutyádat akkor szerintem sose volt olcsó. Ha annyit csinálsz vele hogy kib@szod a kertbe, akkor meg most se drága.

Illetve még annyit ehhez, hogy a saját példádból és szegény kutyád betegségéből indultál ki, ami egy átlagos állatorvosi ellátáshoz képest azért mindeképpen költségesebb. Tehát azért mert a kutyusodnak lett egy betegsége amit sok pénzért kezelnek, nem lehet azt mondani hogy ettől a "kutyatartás a milliomosok hobbija". Egy általános tézist egyetlen ellenpélda is cáfol.

jún. 11. 15:43
 6/37 anonim ***** válasza:
96%

Nekem évete 600000 körül mozog a kutya, ennek kb fele a állandó gyógyszerei és oltás. Nekem is 9 éves 2 éve betegeskedik. Ha elpusztul nem lesz helyette másik. Én ezt már sokallom, de alapvetően meg nem fáj semmije, jól van amíg kapja a gyógyszereket. Tehát nem szenved, ha eljönne ez a pont akkor el lesz altatva. Nem látom értelmét éveig elhúzni a szenvedését. Átlag 10-12 évig élnek ezek a kutyák.

Én akartam, ez pedig magában foglalja azt is, hogy betegen is gondoskodok róla.

jún. 11. 15:57
 7/37 anonim válasza:
27%

1-3-5 mekkora bullshitkirályok. :)

Felemelném nekik az emberi élelmiszer árát is az egekben csak az ő érdekükbe, úgyis a magyarok többsége túlsúlyos. Enni sem kötelező annyit.

jún. 11. 16:03
 8/37 anonim ***** válasza:
88%

De jó, hogy szembe jött ez a kérdés; múlt héten voltunk a Cane Corso menhelyen kutyát sétáltatni, mert örökbe akartunk fogadni egyet, de ott is láttuk, hogy mennyit szenved a beteg kutya és mekkora felelősség, ha mindent jól akarsz csinálni. Én imádom az állatokat, nagyon szeretnék kutyát, de egyszerűen egy vagyon, ha tényleg mindent meg akarsz neki adni. Sokan csak hazavisznek egy kutyát és bele sem gondolnak, hogy mekkora felelősség. Ez a poszt csak megerősített a félelmemben.

Egyébként egy nagyon kedves barátomnak staffija van, ő is pont ezt szokta mesélni, hogy irdatlan összegek mennek a kutyára, havi szinten legalább 60000 forint. És akkor még nem számoltuk bele, hogy múlt hónapban pl. egy játék közben leszakadt a körme és 40000 volt a vizsgálat/ellátás.

jún. 11. 16:03
 9/37 anonim válasza:
16%
A miénk csak enni kap meg vizet. Néha eldobjuk neki a labdát, buksi simi, stb. Teljesen egészséges. Mondjuk nem is egy panelban nyomorgatjuk.
jún. 11. 16:07
 10/37 anonim ***** válasza:
75%
#9 Tipikusan az a fajta vagy, aki lenézi a városi embereket és azonnal általánosít, sajnálom szerencsétlen kutyát, hogy ennyire egybites gazdája van. Teszed mindezt úgy, hogy a kérdésben sehol nem szerepel, hogy hol él a kérdező.
jún. 11. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!