Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Némely gazdák miért beszélnek...

Némely gazdák miért beszélnek úgy a kutyájukkal, mintha emberek lennének?

Figyelt kérdés
Például "nem szabad, gyere ide, mit csinálsz" stb.. Nyilván nem fogja megérteni a kutya, mit akar, de csak ismételgetik. :D
jún. 13. 12:31
1 2 3
 1/26 Grimfox ***** válasza:
94%
Magukat a szavakat nem értik, de a hangsorhoz hozzákötik a gazda szándékát. Főleg ha tanítva is vannak rá. A mi kutyánk például összeszégyellte magát, ha megkérdeztük tőle, hogy "micsináltál?" A "gyere ide" utasításra meg már kiskorától hallgatott. Meg az ellentétére, a "menjél már innen"-re is.
jún. 13. 12:34
 2/26 anonim ***** válasza:
53%
Parancsszónál valóban nem szerencsés. A parancs az legyen parancs - rövid, érthető, egyértelmű. Keltse fel a figyelmét, ne hangozzon úgy, mintha választható opció lenne.
jún. 13. 12:55
 3/26 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Én a macskáimmal beszélek úgy, mint emberekkel, és sok mindent megértenek.
jún. 13. 13:29
 4/26 anonim válasza:
100%

Nekem volt egy macskám. Pici korától én neveltem, tök aranyos volt, szeretett, minden, de soha nem hízelgett. Egyszer ültünk az ágy szélén a barátnőmmel, és mondtam neki hogy szeretem ezt a macskát , de olyan jó lenne ha néha hízelegne. Na onnantól elkezdett hízelegni a macska.

Ez így megtörtént, esküszöm. Egyébként is sokszor volt olyan érzésem hogy sokmindent megért a beszélgetéseinkből.

jún. 13. 13:36
 5/26 BécsiFehér ***** válasza:
72%
A macskák érzékenyek a gazdáik lelkiállapotára is. Volt egy nagyon ragaszkodó macskánk, ha felemeltem a hangom vagy veszekedtem a feleségemmel, ijedten nézett, és volt, hogy el is bújt. Szerintem, van valamilyen telepatikus képességük is, és évekig tapasztaltam az egyik macskánk halála után furcsa dolgokat a másiknál. (Hülyeségnek hangzik, de lehet, hogy érzékelnek "metafizikai" tereket. Erre szerintem a kutyák is képesek.)
jún. 13. 13:44
 6/26 anonim ***** válasza:
79%

"Nyilván nem fogja megérteni a kutya"

Már miért ne értené? Enyémből kiindulva: "kérsz egy pofont?" - ugrik fel és boldogan csapkodja a pofiját az ember kezéhez.

"Mit csináltál?" - Tudja, hogy nem szabadott volna, bújik, boci szemekkel bocsánatot kér.

"Hol van a labda?" - Megy és megkeresi.

"Másik irány!" - Labdát visszafelé görgeti.

"Kaptál enni/reggelit/vacsit?" Ha nem kapott (többen élünk együtt, változó, ki eteti), megnyalja a száját, hogy kér, még nem kapott.

"Menj arrébb." - Arrébb megy.

"... játszik veled." - Megy az adott személyhez és hívja játszani.

jún. 13. 13:48
 7/26 BécsiFehér ***** válasza:
80%

"Enyémből kiindulva: "kérsz egy pofont?""

Bp-en a József-körút-Baross utca kereszteződésnél volt egy állatkereskedés, ahol ketrecben tartottak egy medvét. A gondozója bement hozzá, és játékosan "verekedtek". A medve kezdett durvulni, a gazdája többször figyelmeztette, hogy "Finoman Bence, mert pofon lesz". Nem használt, így a medve kapott egy nagy taslit, mire szabályosan megsértődve leült a sarokba és szomorúan nézte a gondozót. Az pár perc múlva engedékenyen szólt neki: "Na, gyere!" A medve felugrott és szószerint a nyakába borult.

jún. 13. 14:13
 8/26 BécsiFehér ***** válasza:
69%
Egyébként, sok állat, főleg kutya vagy macska értelmesebb, mint egyes emberek, és feltétel nélküli szeretettel ragaszkodnak a gazdájukhoz. Kutyám nem volt, a macskák visszafogottabbak, de náluk is tapasztalható ez (és az is, hogy mindnek különböző "személyisége" van).
jún. 13. 14:18
 9/26 anonim ***** válasza:
80%
Láttál te már kutyát? A mi kutyáink sokkal okosabbak voltak, mint az ide irkálók 90%-a. Beszélni igaz, hogy csak a saját nyelvén tud. Te nem?
jún. 13. 14:27
 10/26 A kérdező kommentje:
A feltétel nélküli szeretetet én is bírom bennük, egy ember (lakótárs vagy férj/feleség) többnyire nem fog olyan lelkesen rohanni hozzád, ha hazaérsz, mint egy kutyus.
jún. 13. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!