Van egy ivartalanitott 11 hónapos kan kutyusom. kb.2 hónapja keztem el kivinni sétálni,a séta jól megy,de ha kutyás kerítés mellett kell elmenni,egyszerűen nem bír magával. Nem agresszívan viselkedik Huz össze vissza.Nasi nem érdekli.Mi tegyek?

válasza:

válasza:

válasza:Első válaszoló jót írt, de az is fontos, hogy már a kutyás kerítéshez érés előtt tereld el a figyelmét, vond magadra és próbáld fixálni. Használj ehhez valami nagyon erős jutalmat. Ha a kutya megközelítésekor ennek ellenére elterelődik a figyelme, akkor távolodj el ismét, és legközelebb csak olyan közel menj, ameddig még képes rád fixálni. Klikkertréning is segíthet a helyes, elvárt viselkedést megerősíteni. ha pedig egyedül nem boldogulsz, mindenképpen kérd kiképző segítségét, érdemes kutyasuliba is elmenni, ott nagyon jó alkalom kínálkozik a kutyákkal való közömbösítésre.
Ha csak 9 hónaposan kezdtél el sétálni vele, akkor feltehetően szocializáció terén is bőven van mit bepótolni, ilyen szempontból is hasznos a suli.

válasza:

válasza:Veszel egy bőr pórázt. Bal oldalon vezeted a kutyát. A póráz végét a jobb kezeddel fogod. A póráz közepét a bal kezeddel, jó rövidre.
És így közelíted meg a kutyás kerítést/udvart.
Ha a kutyád ugrál,húz,morog,akkor rászólsz határozottan és hangosan,hogy NEM! És megrántod a pórázt. Ha utána viselkedik,megdicséred.
Ha ezt begyakoroltad vele,már a kutyás kerítés előtt rászólsz,hogy "Csendben! Szépen!", vagy amit szoktál neki mondani.
Az a lényeg, hogy tudja, mi lesz a következménye, ha rángatja,húzza a pórázt. Ezért az első alkalmakkor azt kell neki megmutatni,hogy mi történik, ha rossz.
Erre tudsz utána építeni.
És a pórázt 2 kézzel fogd,ahogy leírtam. Akkor nem tud húzni,rángatni. Mert erősen tartod!!

válasza:8!
Mi az,hogy nem reagál? Írtam,hogy fogd rövidre a pórázt. Kb 30-40 centire. Láb mellett vezesd el a kutyás kerítés előtt,és tarts legalább 1.5 métert a kerítéstől. Ha meg megszólal a kutya,azt szankcionáld.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!