Mi lehet a kényszeres felevés hátterében?
Egyszerűen hiába tiltom, szedem ki a szájából a felevett cuccokat, nem szokik le róla, konkrétan mintha ez lenne a hobija. Séta közben folyton a földön az orra, ha pár percig áll egy helyben 99% hogy felzabál valamit. Annyi sikert értem el, hogy legalább a zsebkendőket, dobozokat, purhabot stb. nem falja be (mindig). Nagyon falánk, jó evő, mióta itt van gyarapodott is, de igyekszem nem túletetni, Brit Prémium bárányos tápot eszik, mást nem, max virslit tanításhoz, de az levonódik a napi adagból.
Mit lehet kipróbálni, lehet egészségügyi háttere? Elvileg jártak vele más ügyben orvoshoz mielőtt hozzám került, ott gondolom észre vették volna de nem tudom ez hogy megy. Vagy csak tanítani kell tovább?

válasza:

válasza:Ha folyton kiveszed a szájából, akkor még szép, hogy csinálni fogja, extra figyelem és közelség. Nem írtad, milyen fajta, némelyik hajlamosabb erre.
Csak egy anekdota, exeméknél néha a lakásba szart a kutya, és zabálta maga után, ahogy a kutyák olykor szokták. Na, ilyenkor exem húga megmosta a fogát. Nem meglepő módon a kutya elkezdett mindig és mindenhol mindent enni, mert annyira élvezte, hogy az ilyen mutatványok után külön foglalkoznak vele.

válasza:Csak ötletelek, aztán hátha lesz benne olyan, ami szerinted nektek is beválhat:
A rendes kajáját hogy kapja? Ott tobzódik körülötted, miközben beöntöd a tájába, vagy kirakod a tálba a kaját, odahívod, hogy "gyere Buksi, vacsora", leülteted, leteszed elé, és türelmesen vár, míg megkapja az engedélyt az evés megkezdésére? Én anno a nulladik perctől úgy tanítottam a kutyám a kutyám, hogy leültettem, és addig nem kezdhetett hozzá, amíg nem engedélyeztem. Nyilván ez kölyökként pár mp volt, aztán ahogy nőtt, okosodott, úgy növeltem az időt is. Úgy voltam vele, hogyha megtanulja, hogy csak engedélyre kezdhet el enni, akkor ez berögzült alapnormává válik, így a séta közbeni talált dolgok felevésénél is segítség lehet. Nálunk működött, de szerencsém is volt, mert az enyém egy whippet mix volt, akinek könyörögni kellett, hogy ugyan egyen már XD Ja és a kajás tálja csak akkor volt elöl, amikor enni kapott, ha befejezte, a tálat elmostam és elraktam. Szerintem egy ilyen alapban gondolkozhatsz, mert ezzel az önkontrollt is tanulja az eb. Azt gondolom, hogy főleg a nagyon kajamotivált kutyáknál jó ez az irány, ha megtanul engedélyre várni evéshez. Ezt tudnád fejleszteni a sétáknál: amikor látod, hogy talál valamit, amit felszedne, de vár az engedélyedre, akkor kaphat tőled jutit.
Remélem tudsz ebből hasznosítani valamit.
Suliba jársz vele? Mert valószínűleg ott, a kutyát megismerve még hatékonyabb tippeket is tudnak nektek tanítani.
Köszönöm szépen a választ, igen én is kezdetektől így etetem, vagyis a kaja felét feladat teljesítésért kapja, a másik felét tálba, azt is csak adott parancsra kezdheti el, ezzel nincs is gond, de ő sajnos a nagyon beles fajtából van aki a lelkedet is elcserélné egy megrágott és kiköpött virsli karikáért :D
Járunk suliba igen, de egyelőre csak szocializációs tréningre, a kézbentarthatóságit még nem kezdtük el, valószínűleg csak jövőre lesz amúgy is hely. Mivel holnap is megyünk lehet hogy kérek erre valami tanácsot, hátha hajlandóak segítani.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!