Milyen életmódbeli változás, vagy táplálékkiegészítő segíthet? Hosszú szőrű német juhászomnak visszatérő vörös nedvező sebei vannak. orvos minden esetben ugyanúgy kezeli, de visszatérő.

válasza:

válasza:

válasza:Ugyanilyen fajta kutya gazdi, jelen. :)
Amit tapasztalsz azt úgy hívják a fajtánknál, hogy "hot spot". Vannak cikkek angolul a neten, érdemes olvasgatni. Az alkalmi antibiotikumos kúra segíthet, de meg nem előzi.
Az enyém allergiás a baromfira és a rizsre - egy ideig főzögettem neki, de aztán átálltunk a nyersetetésre és most már max évente egyszer jön ki neki, akkor, ha nem figyelek a higiéniára (most 6 éves). Sajnos azt tapasztaltam, hogy a befülledt, fésületlen bunda, ahol panganak a bacik és a felesleges szőr, _nagyon_ kedvez ennek. Sosem voltam nagy kutyafürdetős, mert úgy gondolom, hogy minél kevesebb, annál jobb ugye a bőrének - de ez náluk nagyon fontos. 3-4 havonta megfürdetem, átfésülöm ÉS meg is szárítom.
Illetve: ami nálunk triggereli, az a glutén. Mikor lenyúlta anno a kölykök szendóját vagy pizzát, akkor utána jött ki neki rendszeresen - már sokkal jobban figyelek, így ez is elmaradt.
Drukkolok nektek, ez a kórság egy igazi szívás - embernek és kutyának egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!