Szeretnék tömbházba kisméretű kutyát tartani amelyik szófogadó és könnyen szobatisztaságra nevelhető. Ajánlatok?

válasza:

válasza:

válasza:Amit biztosan nem ajánlok, az a tacskó, nekem 3 is van, totál önfejűek… :D
Bulldog, vagy francia bulldog, esetleg mopsz, palotapincsi, meg a többi turcsiorru fuldoklógép…

válasza:

válasza:Goldent, labradort nem ajánlok. Ezek szintén energikus kutyafajták. Cockapoot sem. Amiben cocker spániel van az nyugodt nem lesz.
A könnyen szobatisztaságra nevelhetőség az mindegy, mert mindegyik kutya könnyen szobatisztaságra nevelhető. Ez viszont nem azt jelenti, hogy napi 10 órát be lehet zárva. Naponta négyszer azért le kéne vinni.
Kis olasz agár, whippet jó lehet. Az agarak sprinterek. Naponta futnak egy fél órát + egy kis séta és egész nap elvannak a kanapén. Az előbbi kettő kicsi is és a rövid szőrük, meg a vékony bőrük miatt amúgyis bent kell őket tartani.

válasza:Az a baj, mindent nem lehet az energikusságra fogni... én is panelban élek a border collie-val, és mégcsak olyan kiemelkedően sokat se mozgok vele... van a háztól 800méterre egy tó aminek a kerülete 1km... na azt körbesétáljuk naponta 2x közben vagy labdázunk, vagy szaladgál keresztbe kasul ahogy akar...
Itthon meg nem rombol, eszébe se jut... vagy egy rakat játéka...azokkal játszik, elvan magában, vagy a macskával kungfuznak...
Van akinek simán nem való kutya... nem border collie, hanem semmilyen... azèrt nem kell kutyát tartani, hogy legyen.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A kutya nagyon fél amikor atjön valamelyik macska, fújnak rá és meg is kergetik. Más macskától nem fél, de ezek nagyok és elég vadak.
Azt tudom, hogy lábon és ölben nem mehet be a nagyobb áruházakba, de nem tudom, hogy mi a szabály, ha hordozóban, a vállamon van. Kávézó, pékség, bútoráruház, ezekbe bemehet, de mivel minden nap viszem magammal, olyan jó lenne, ha beszaladhatnék vele hazafele mondjuk egy sparba.
Nem tudtam leírni másképp, milyen kicsi kutyára gondolok, bocsi :D (a nagyon genetikailag tönkretett kutyák, mint a mopsz, francia bulldog, stb kivételével, illetve az olyasmi orrú kutyákat, mint a yorki, westie, stb sem szeretem) Amit eddig összegyűjtöttem: -...
Kutyapanziónak építek társas ketrecet, yorki, bolonyéze havanyéze, törpetacskó ,törpeuszkár, csivava, hirtelen ezek jutnak eszembe, vajon mekkora résméretű kerités lenne jó ellenük?
Keverek is jó, lényeg, hogy kisméretű legyen. Nem szaporítani szeretnénk..
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!