Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék tömbházba kisméretű...

Szeretnék tömbházba kisméretű kutyát tartani amelyik szófogadó és könnyen szobatisztaságra nevelhető. Ajánlatok?

Figyelt kérdés
Jó pár évvel ezelőtt tartottam Border Collie-t s bár jártam kutyatrénerhez, szobatisztaságra meg tudtam nevelni, póráz nélkül sétált kijelölt helyeken és első szavamra visszajött, mégis a túlzott energiája rombolásra késztette így új biztos otthont kellett választanom. Most újra szeretnék kutyát, de alaposan át akarom gondolni. Melyik fajta a legjobb mondjuk úgy kezdő kutyatartónak egy tömbházban?

ápr. 15. 22:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
A border az egyik legaktívabb kutyafajta, szóval majdhogynem az összes kutyafajta jobb választás, ha nem tudsz ennyire aktív életet biztosítani neki. Golden, labrador pl elég simulékony, kezdőknek jó választás, viszont megemlítem, a fajtatiszta kutyák ára többszázezer ft. Ha nincs rá keret, nézz szét, tele az összes menhely, találsz ott is egy legjobb barátot, hű társat. A szobatisztaság nem fajtafüggő.
ápr. 15. 23:23
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Bichon Havanese
ápr. 15. 23:36
 3/12 anonim válasza:
21%
Tömbházba? Semmilyet! Az csak kínzás a kutyának, egyik ebnek se való, hogy fél vagy egész napokra bezárják egy lakásba! Ne légy önző, nea saját érdeked nézd!
ápr. 16. 04:00
 4/12 anonim ***** válasza:
20%
Ha már egy kutyán túladtál, akkor plüss.
ápr. 16. 09:56
 5/12 anonim válasza:
0%
cavapoo vagy cocapoo. ezek a világ legjobb kutyusai, nyugotak és sok terápiás kutya is van ebböl a fajtából. könnyen nevelhetőek és nem hullik a szőrük.
ápr. 16. 16:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Amit biztosan nem ajánlok, az a tacskó, nekem 3 is van, totál önfejűek… :D

Bulldog, vagy francia bulldog, esetleg mopsz, palotapincsi, meg a többi turcsiorru fuldoklógép…

ápr. 16. 17:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy nem erőltetném a témát vagy max elhoznék egy felnőttet menhelyről/fajtamentéstől/tenyésztőtől (ritka, de ki lehet fogni), aki kifogástalanul megfelel mindezeknek.
ápr. 16. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

Goldent, labradort nem ajánlok. Ezek szintén energikus kutyafajták. Cockapoot sem. Amiben cocker spániel van az nyugodt nem lesz.

A könnyen szobatisztaságra nevelhetőség az mindegy, mert mindegyik kutya könnyen szobatisztaságra nevelhető. Ez viszont nem azt jelenti, hogy napi 10 órát be lehet zárva. Naponta négyszer azért le kéne vinni.

Kis olasz agár, whippet jó lehet. Az agarak sprinterek. Naponta futnak egy fél órát + egy kis séta és egész nap elvannak a kanapén. Az előbbi kettő kicsi is és a rövid szőrük, meg a vékony bőrük miatt amúgyis bent kell őket tartani.

ápr. 16. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Az a baj, mindent nem lehet az energikusságra fogni... én is panelban élek a border collie-val, és mégcsak olyan kiemelkedően sokat se mozgok vele... van a háztól 800méterre egy tó aminek a kerülete 1km... na azt körbesétáljuk naponta 2x közben vagy labdázunk, vagy szaladgál keresztbe kasul ahogy akar...

Itthon meg nem rombol, eszébe se jut... vagy egy rakat játéka...azokkal játszik, elvan magában, vagy a macskával kungfuznak...

Van akinek simán nem való kutya... nem border collie, hanem semmilyen... azèrt nem kell kutyát tartani, hogy legyen.

ápr. 16. 22:46
 10/12 anonim ***** válasza:
69%
Panelban van Borderünk, nem ugat, nem rombol, ha egyedül hagyjuk csak fekszik. foglalkozni kell vele, sokszor inkább agyilag. Minden nevelés kérdése.
ápr. 17. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogy tudom megvédeni a kisméretű kutyám 2 szomszéd, átjárós agresszív kandurmacskától, akik rájöttek, hogy sarokba tudják szorítani a kutyát?

A kutya nagyon fél amikor atjön valamelyik macska, fújnak rá és meg is kergetik. Más macskától nem fél, de ezek nagyok és elég vadak.

Van olyan szupermarket, hipermarket, ahova hordozóban szállított (kisméretű) kutyával beengednek vásárolni?

Azt tudom, hogy lábon és ölben nem mehet be a nagyobb áruházakba, de nem tudom, hogy mi a szabály, ha hordozóban, a vállamon van. Kávézó, pékség, bútoráruház, ezekbe bemehet, de mivel minden nap viszem magammal, olyan jó lenne, ha beszaladhatnék vele hazafele mondjuk egy sparba.

Tudnátok sorolni olyan kutyafajtákat, amik beleférnek a hordozóba, amivel ingyen utazhatnak vonaton?

Nem tudtam leírni másképp, milyen kicsi kutyára gondolok, bocsi :D (a nagyon genetikailag tönkretett kutyák, mint a mopsz, francia bulldog, stb kivételével, illetve az olyasmi orrú kutyákat, mint a yorki, westie, stb sem szeretem) Amit eddig összegyűjtöttem: -...

5x10cm es kerítéslyukon át tud férni egy elterjedt fajtájú kisméretű kutyus?

Kutyapanziónak építek társas ketrecet, yorki, bolonyéze havanyéze, törpetacskó ,törpeuszkár, csivava, hirtelen ezek jutnak eszembe, vajon mekkora résméretű kerités lenne jó ellenük?

Vásárokon 10e ft ért max lehet találni kisméretű kutyust?

Keverek is jó, lényeg, hogy kisméretű legyen. Nem szaporítani szeretnénk..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!