Akik kertes házban éltek, és van kutyátok, szoktátok elvinni sétálni? Mennyi időnként?

válasza:

válasza:

válasza:Ezt a sok kamu embert. Persze 2-3x sétáltok hát persze!
Mikor sétálunk a kutyámmal érdekes senkit nem látunk kutyával sose, pedig 5-6 kilométereket gyaloglunk.
Ne kamuzzanak már ennyien. Nevetséges.

válasza:#13 Miért lenne kamu? Aki ilyen platformokon jelen van, az valószínűleg törődik a kutyájával és nem a szomszéd Józsi bácsi írogat ide, aki kicsapja a kutyát a kert végébe. Amit itt olvasol a nem reprezentatív, ezért nem is a többség véleményét tükrözi, de szerencsére azt látom, hogy falun is kezd megváltozni az állattartási kultúra. Én is viszem a kutyáimat minden nap, pedig van nagy kert, de nálunk van, aki a dobernajait mozgatja le, van aki a mudiját futtatja, amikor lovagol, van egy foxis pár, akikkel rendszeresen találkozunk és az egyik kutyás gazdi a vizsláját a patakban szokta úsztatni, pedig kicsi, "elmaradott" faluban lakom. Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a háztól 300 méterre már legelő van, nem kell végigvinnem őket a falun, ahol őrjöngenek a másik kutyák a kapuk mögül.
Nekem is jót tesz a séta, a tacskóim pedig imádnak mindent végigszaglászni, végigtúrni.

válasza:Kinti-benti kutyánk és hatalmas kertünk van + a kisfiam 2 éves, minden nap kint vagyunk délelőtt és délután is, télen a legnagyobb hidegben is min. 1 órát kint voltunk. Ilyenkor a kutya is kijön velünk és foglalkozunk is vele, labdázás, szaglászós feladatok, huzizás stb. + minden reggel kivisszük gyerek nélkül (egyik nap egyikőnk, másik nap másikunk, addig a másik a gyerekkel reggelizik), olyankor csak vele foglalkozunk, feladatozás, lemozgatás (már ha van hozzá kedve:D Jó időben kint szokott maradni akkor is, ha már bejöttünk, de csak hever, pihen, néha feláll, körbesétál-szimatol, visszafekszik egy másik helyre, nem a kapunál áll és őrjöng minden elhaladóra. Ha bejön lefekszik valamelyik ágyára és pihen (kivéve ha eszünk, akkor természetesen bejelentkezik, hogy mindjártéhenhal).
Ezzel együtt hetente min. 2x kivisszük (törekszünk rá, hogy heti 3 legyen, de a gyerek/munka/házfelújítás/kert közben ez nem mindig jön össze), vagy a közeli patakpartra/erdőbe vagy a közeli lakótelep/kutyafuttató irányába, hogy érje mindenféle változatos inger. Közepes testű labi-bull keverék, már 8 éves, most már ennyi mozgás, inger elég neki, amikor hozzánk került 5 éve azért még aktívabbak voltunk vele, kutyasuli, tanfolyamok, kirándulások, nyáron közös nyaralás stb., de akkor még lakásban laktunk, napi 3 séta volt az alap, de kellett neki több plusz mozgás.

válasza:A lakosság 70 %-a viszon nem faluban, hanem városban él. Es a varosokban nem mindig van 800 m2- s telkek. Van, higy csak egy 100 m2-es terkövezett udvar van. Ahogy megyünk ki a varosból, annál több hely van. Tehat szerintem ezeknek a kutyaknak nagyobb az igenye kimozdulni.
Varos szélén lakok 600 m2-s telken, a kert es udvar füvesitve van. Kb mint falun. Szerintem nem összehasonlítható az en kutyám itthoni élete azzal a kutyáeval,akinek a laba csak betonnal talalkozik, es 2 mp futas után mar talalkozik a kerites masik felevel. Az én kutyám legalább tud jókat futkározni oda-vissza a fűben. Ez nem jelenti hogy nincs igenye rá higy kivigyem, de nem kell megkövezni ha nem viszem ki minden nap.
És valóban, és sem latok futyat sétaltatni szinte senkit. Igaza van 13-nak.
A belvarosban szoktam látni többnyire.

válasza:

válasza:Nagy kertünk van, van helye szaladgálni. De ha csak a falun belül megyünk valahova, automatikusan jön velünk. Szófogadó kutya, nem kell neki póráz. Hívni sem kell, ha észreveszi hogy indulunk valahova, már szalad is a kapu felé. Le sem lehetne rázni.
Érdekes megfigyelés: Amíg fiatal, szeleburdi volt, és még kellett neki póráz, csendben végig megettünk a falun vele. Amióta szabadon jön mellettünk, a falu összes kutyája irigykedik rá, és hangosan megugatja, pedig a mi kutyánk csendben jön velünk, nem törődve az ugatásukkal.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mondjuk 20 felkelésből 1x feknyikkan, de megy is tovább. 3 éves keverék kutya, 12 kg. Jókedvű egyébként, nincs rosszul, szalad, sétál stb.
Olyan mintha valaki "piszkálná" és arra reagálna védekezőleg, de senki sem piszkálja, még csak a közelében sincs senki. Látszik hogy zavart, egészen más tekintete van ilyenkor. Ha megsimogatom akkor megnyugszik, de olyan mintha ilyenkor ő maga sem lenne egészen képbe...
Én úgy tudom, 12 hétig nem veszélyes beadni. De mégis havonta ajánlják, miért?
Egyikben több a glükozamin, másikban több a kollagén :D ha 2 havonta cserélgetném őket, abból lehet gond? Pl 2 hónapig C-11 Complex, utána 2 hónapig Aniflexi Ha ? Az összetételük kb megegyezik (Aniflexiben van C-vitamin, C-11-ben pedig nyomelemek, de C-vitamin nélkül) csak az arány más
Eddig Arthrodylt kaptak, most C11 Komplexet. Érdemes ezt a 2 félét váltogatva venni?
Miért van ez?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!