Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen önvédelem lehet kutya...

Milyen önvédelem lehet kutya támadás ellen?

Figyelt kérdés

9 éve sétáltatok kutyát mindig ugyan azon a területen. Ez azt jelenti hogy van egy megadott táv, egy kör amit megteszünk egy óra alatt, mivel a város szélén lakom, ez az egyetlen normális útvonal ami nem visz be a város felé, szóval az útvonalon van ténylegesen zöldebb terület.

Sajnos, most két hete az egyik házban nyitva hagyták a kaput így nagytestű kutyájuk kijött és megtámadta a kis termetű kutyámat, nyilván felkaptam de nekem jött a testével amitől felbillentett, majd onnantól már rá harapott a kutyára.

Jegyző nem tud ellene tenni semmit, már felhívtam. Ha lett volna kutya által okozott sérülésem akkor tudna valamit tenni, vagy ha többször kijárna a kutya, de mivel ez volt az első eset így nem tudott tenni semmit, a gazda kapott egy figyelmeztetést és ennyi. (Persze a kutyám sérüléseit kifizette.)

Van udvarunk, de azért szeretném sétáltatni, viszont nem nagyon tudom másfelé sétáltatni, ilyenkor mit tegyek? Van bármi tanácsotok vagy önvédelmi eszköz ami hatásos kutya ellen?

ápr. 28. 14:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%

A kis gázspray nem jó. Kutya ellen medvespray a hatásos.

Messzebbre hat, több anyagot fúj ki. A kutya mintha falnak ütközne, úgy visszafordul. Nem baj ha a saját kutya is kap belőle kicsit. Nem árt neki.

ápr. 30. 11:35
 22/28 anonim ***** válasza:
57%

10. Mi a fenéről beszélsz?

Egy: A kutya legtöbbször egyik kezedet sem kapja el. Tehát ha megtámad a kutya, akkor is legtöbbször van két szabad kezed elővenni a gázsprayt, akkor is, ha amúgy csak egy kell hozzá.

Kettő: Ha egyik kezedet elkapja a kutya, akkor is ott a másik kezed elővenni a gázsprayt.

Ki a fene beszélt a kutya szájának szétfeszítéséről???

máj. 1. 11:11
 23/28 Thunderfairy ***** válasza:
100%

22.

Volt ilyen hozzászolás hogy feszitse szét a kutya száját. De úgy látszik hogy törölték.

máj. 1. 11:22
 24/28 anonim ***** válasza:

[link]

Itt sprét használnak elég hatásosan, hogy az medve vagy sima paprika azt nem tudom de én inkább erősebbet vennék. Alapvetően ennyi elég lesz szerintem önvédelmi szempontból.

Amúgy ha van lehetőséged rá, akkor mindképp videózd le és jelentsd be, indíts el hivatalos eljárást, ne hagyd hogy hárítsanak, állj ki magadért, felnőtt ember vagy. Akkor is ha a jegyző egy inkompetens balfasz. Dolgozzon meg a pénzéért, aki meg szabadon hagyja az utcán a kutyát az köhögje ki a bírságot. Fogadni mernék rá hogy simán csak nem akart foglalkozni ezzel és lerázott valami kamuszöveggel.

máj. 2. 19:02
 25/28 Darius- ***** válasza:
22- Úgy írod, mintha a gázspray testrész lenne. Legtöbbször az embernél nincs.
máj. 2. 23:47
 26/28 anonim ***** válasza:
63%

25. Olvasd el a 9 és 10-es válaszokat. Én a 9-esben gázspray használatáról beszéltem, erre a 10-es az enyémre válaszolva elkezdett a semmiből a kutya szájának szétfeszítéséről hadoválni.

Az az ember egyéni döntése, hogy nincs nála gázspray. Simán lehetne bárkinél, mert kicsi, könnyen belefér kabát és nadrágzsebbe és jó kutyatámadás ellen.

máj. 3. 09:15
 27/28 Darius- ***** válasza:
26- Ha van, természetesen azt kell használni
máj. 4. 02:08
 28/28 anonim ***** válasza:
#26 Valóban volt egy komment a gisgugya szájának szétfeszítéséről, de törölték. Sajnos a gyakorin nem marad nyoma a törlésnek, legalább a válaszok számozása megmaradhatna, hogy ha egymásra reagálnak a kommentelők, akkor a számozás ne csússzon össze (nem is beszélve az eltűnő kontextusról)...
máj. 4. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Kutya támadás esetén jogos az önvédelem?

Kutya sétáltatás közben megtámadja egy kutya a kutyámat, próbálom elzavarni, erre engem is támad. Ilyen esetben a saját és kutyám testi épsége érdekében, jogos az önvédelem bármilyen formája bármilyen eszközzel?

Mit tennél ha egy kutya megtámadna?

A szituáció a következő ( ez történt ma velem reggel) Éppen mész haza a péktől mikor az egyik kapun kifut egy kutya és elkezd ugatni meg feléd kapni a csávó aki kint van próbálja visszahívni de csak nehezen sikerül. Ti mit csinálnátok ha nem sikerülne visszahívni?

Kutyatámadás ellen mennyire hatásos a gázpisztoly?

Hétvégente vidéken szoktam lenni, már nem egyszer találkoztam póráz nélküli nagy testű kutyákkal(pit-bull), akikről az a hír is terjeng, hogy eléggé aggresszivak. Egy gázpisztoly milyen eséllyel terít le egy kutyát mennyire lehet hatékony?

Kutyatámadás ellen mit lehet csinálni?

már régóta foglalkoztat ez a kérdés pl ha kint sétáltok a földes utakon település mellett nincs a közelben nagyon semmi ahova el lehet bújni és megtámad 3,4 nagyobb testű kutya mit lehet ilyenkor tenni ha hívod a rendőrséget későn érnének már ki (gyalog vagy)...

Kutya támadás ellen melyik a legjobb önvédelmi spray?

Mikor viszem a kutyámat sétálni teli van az utca kutyákkal, és bármikor nekem támadhat egy-kettő. Egyszer már megtörtént, azóta kicsit aggódva viszem a kutyámat sétaltatni.. Tehát ezek vannak úgy tudom, Gázspray, Paprika spray, és direkt kutyáknak kifejlesztett...

Az önvédelem is bántalmazásnak vagy kínzásnak számít?

Szabadon volt engedve,vagy kiszökött.Már voltam orvosnál,össze öltögettek és kaptam egy pár injekciót,most értem haza,de feljelentéssel fenyegetőzik a szomszéd.Nyílván nem hagytam annyiban,elzavartam,de ha tényleg én leszek a végén a ludas legalább fel szeretnék rá készülni...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!