Dr. Muka Péter Pál és Dr. Botond Ádám vélemények? főleg térdszalag-/TPLO-műtétekkel kapcsolatban
A kutyusunknál jelenleg részleges keresztszalag-szakadás merült fel, de szeretnénk másodvéleményt kérni és a diagnózist biztosan tisztázni, mielőtt műtétről döntünk.
Érdekelne, mennyire volt alapos a kivizsgálás, hogyan állították fel a diagnózist, illetve milyen volt a műtét és a felépülés. Természetesen pozitív és negatív tapasztalatokat is szívesen fogadok.
Nem lejáratás a célom, csak egy fontos döntés előtt szeretném minél több valós tapasztalat alapján mérlegelni. Köszönöm! 🐾

válasza:Dr Botond Adamrol tudok nyilatkozni. Emberileg és szakmailag is top, több kutyánkat mutotte , ezek között volt tplo műtét is.
Műtét után bármilyen kérdés merült fel, az emailre még aznap válaszolt.
Köszönöm szépen.
Hozzá sajnos csak később kaptunk időpontot, de végül mi is Őt vàlasztottuk.
Megerősítettél ebben Te is, köszönöm.

válasza:További kérdések:
Olyat szeretnék, ami biztonságban tartja a kutyát, ha esetleg beleütköznek az autóba hátulról. Nagytestű kutya. Láttam régen valahol ilyen törés biztos / tesztelt profi boxot, de már nem találom sajnos, és olyan sok hasonlót árulnak, hogy nem tudni, melyik a jó.
18 éves kutyámnak kezdődő demencia/időskori leromlásra írt volna fel az állatorvos szelegilint/selegiline/jumex/Selegiline Mylan (ez mind ugyanaz kb) de miután felírta, 4 patikában voltam budapesten, még 4-et felhívtam telón, a legnagyobbakat, ahol nagyker.ből...
A kutyám nagyon keveset pisil. 8 hónapos nagytestű keverék, kan ha ez számít. Szinte egész nap az udvaron van, néha éjjelre be van engedve. Na most mielőtt be van engedve sokszor mi is kint vagyunk vele, játszik, fekszik stb látom, hogy nem pisil. Beengedjük, alszik...
A kutyám Bella (szuka). Én Bélának hívom, vagy kuvasznak. Nagyapám súgárnak hívta a sovány alkata miatt. Volt egy Mátyás nevezetü, ugyancsak szuka kutyánk.
Több embertől hallottam már hogy "nincs olyan hogy harci kutya", "csak a gazdán múlik" és hasonlók. Szerintem meg igenis ismerjük már el azt a tényt hogy az a fajta amit egészen a közelmúltig élet-halál harcra tenyésztettek és szelektáltak, gyakran ösztönösen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!