Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 hónaposan súlyos dp öröklött?

6 hónaposan súlyos dp öröklött?

Figyelt kérdés
A kutya nem ugrált, nem lépcsőzött, nem sétált túl sokat, nem túlsúlyos de nagyon gagyi tápot evett és nem kapott ízületvédőt. Rottweiler, nem voltak szűrve a szülők.

szept. 1. 08:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
A mellső lábai is torzultak. Először csak lapos volt a mancsa aztán már kezdtek kissé befelé állni a lábai.
szept. 1. 08:13
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Mi a kérdés?
szept. 1. 08:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Hogy öröklött-e vagy ha nem örökölt semmit lehet-e ez az állapot ennyire hamar a nem jó minőségű etetéstől?
szept. 1. 08:32
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Lehet öröklött, de a jelen állapot kialakulásáért felelős lehet a rossz minőségű táp is. Komoly problémák esetén egyébként nem csak maga a táp lesz felelős.

Egyébként lényegtelen, azzal, hogy szűretlen szülőktől (gondolom szaporító) vásároltál, vállaltad, hogy az olcsóságnak megvan a maga rizikója, illetve "leve" a későbbiekben.

Hiába vetted 60.000-ért a kölyköt, ha tényleg súlyos dp-s, akkor szedheti élete végéig az ízületvédőket, vagy akár 2-300.000 forintos ortopédiai műtétek várhatnak rá. Mindjárt nem olyan olcsó a tk nélküli kutya...

szept. 1. 08:38
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Kérdés nem ez - amúgy mindkettő felelős lehet: genetika, gagyi táp -, hanem hogy voltál-e már állatorvosnál, aki konkrét diagnózist és kezelési tervet adott?
szept. 1. 09:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Csipőprotezis fog kelleni, de majd csak 10 hónapos kor után lehet. Addig is fájdalomcsillapító, célzott mozgatás, hidroterapia ajánlott és havi kontroll.

Nem az én kutyám egyébként és én úgy gondolom, hogy ez nagyrészt öröklött de ha jól lett volna etetve és kap izuletvedot akkor lehetett volna egy olyan dp-je ami mondjuk tünetmentes vagy majd idősebb korában jön ki jobban de nincs tönkretéve az egész kölyökkora. A szomorú még az egészben, hogy majdnem annyiba került mint egy tk-s szűrt szülőktől származó kölyök.

szept. 1. 09:53
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Annak a kölyöknek, amelyiknek 10 hónapos korától csípőprotézis kell, és addig is ilyen kezeléseket kap, a royal canin, vagy virbac/hills akármilyen hipi-szupi tápja sem segített volna.

Lehet, hogy nem jó minőségük a porcai, de az anatómia nem a tápon múlik.

szept. 1. 11:02
 8/13 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben egy tenyésztő állná a költségeket vagy csak a vételárat adná vissza?
szept. 1. 11:26
 9/13 anonim válasza:
72%

Sajnos a tenyésztők 90%-a nem tenyésztő.. de én is ismerek pl kettőt, akik hiába vettek át szűréssel kutyákat, a kiskutyák diszpláziásak lettek, értesítették a tenyésztőt aki elvitte saját maga szűrésre az anya és apa kutyát. Elég gyorsan kiderült, h hamis papírokkal kapta meg anno a két kutyát..cserélhette le az egész kennelt.

A szerződésben benne van hogy állná -e a költségeket vagy a vételárat. De eleve azt írtad nem voltak szűrve a szülők.. egy tenyésztőnél nincs ilyen.

Akkor ő szaporító, ez esetben pedig semmit nem fog megtéríteni.

Én soha nem tudnék visszaadni egy kutyust azért, mert nehezebb a kezdet. Örökbefogadott kutyusunk van, volt már 3 műtéte és úgy fest vár ránk egy TPLO is. Soha nem adnám oda semmi pénzért.

Egyébként érdemes kikérni egy másodvéleményt is ortopédustól.

Az étel is számít igen, sajnos sokan nem is tudják mennyire, de a genetika az esetek nagy részében a döntő.

szept. 1. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

8-ra:

attól függ mi áll az adásvételi szerződésben.

Az esetek 90%-ban nem.

szept. 1. 12:13
1 2

További kérdések:

Hol érdemes masszív szállítóboxot csináltatni/venni a csomagtérbe?

Olyat szeretnék, ami biztonságban tartja a kutyát, ha esetleg beleütköznek az autóba hátulról. Nagytestű kutya. Láttam régen valahol ilyen törés biztos / tesztelt profi boxot, de már nem találom sajnos, és olyan sok hasonlót árulnak, hogy nem tudni, melyik a jó.

Miért nem kapható már ez a humán gyógyszer Magyarországon kutyáknak??? (Meg embereknek se)

18 éves kutyámnak kezdődő demencia/időskori leromlásra írt volna fel az állatorvos szelegilint/selegiline/jumex/Selegiline Mylan (ez mind ugyanaz kb) de miután felírta, 4 patikában voltam budapesten, még 4-et felhívtam telón, a legnagyobbakat, ahol nagyker.ből...

Elfelejt pisilni?

A kutyám nagyon keveset pisil. 8 hónapos nagytestű keverék, kan ha ez számít. Szinte egész nap az udvaron van, néha éjjelre be van engedve. Na most mielőtt be van engedve sokszor mi is kint vagyunk vele, játszik, fekszik stb látom, hogy nem pisil. Beengedjük, alszik...

Ti milyen furán, másképp hívjátok a kutyátokat?

A kutyám Bella (szuka). Én Bélának hívom, vagy kuvasznak. Nagyapám súgárnak hívta a sovány alkata miatt. Volt egy Mátyás nevezetü, ugyancsak szuka kutyánk.

Miért mondják sokan hogy a pitbullok viselkedése kizárólag nevelés kérdése? (több lent)

Több embertől hallottam már hogy "nincs olyan hogy harci kutya", "csak a gazdán múlik" és hasonlók. Szerintem meg igenis ismerjük már el azt a tényt hogy az a fajta amit egészen a közelmúltig élet-halál harcra tenyésztettek és szelektáltak, gyakran ösztönösen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!