Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nem ismer meg és...

A kutyám nem ismer meg és morog, ugat?

Figyelt kérdés
Hazajöttem és majdnem nekem jött morgott, ugatott. Igaz még csak 3 hónapja van nálam de sosem csinált ilyet, eddig a hangját se hallottam. Amikor hazaérek csóvál ugrál normál esteben, tudja hogy én vagyok a gazdája, ma meg mint akinek elmentek otthonról.

szept. 2. 20:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
14%
Lehetseges hogy megvakult
szept. 2. 20:57
 2/12 hétangyal válasza:
96%
A kutyák szaglása kiváló, így felismerne. Lehet érzett rajtad valami idegen szagot, és arra reagált.
szept. 2. 21:12
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Szag, hang és látvány alapján ismer meg, ezeket add meg neki, ha lehetséges.
szept. 2. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
21%

A kutya okos. Ezt gondolta: „Valaki lemásolta az emberemet, felvette az alakját, és még a szagomat is próbálja imitálni, de az identitásellenőrzésen megbukott. Ez nem az eredeti, hanem egy meglepően jól kivitelezett behatoló.”

Etológus: A kutya multimodális egyedazonosító rendszere az aktuális vizuális, olfaktorikus, akusztikai és mozgásos információk között inkonzisztenciát detektált, ezért a korábban kialakított szociális referensmodellhez nem tudta illeszteni az észlelt egyedet. Ennek következtében átmenetileg potenciális behatolóként kategorizált, és aktiválta a defenzív vokalizációs választ.

szept. 2. 22:24
 5/12 anonim ***** válasza:
40%

Én is a szemére gyanakszok... Sötét volt? Nem hályogos a szeme? Epilepsziás rohama nem lehetett azelőtt, hogy hazaértél? Normálisan jár,nem düllöngél? Jól hall? Agydaganatnál is előfordulhat.

Nem aludt mélyen, mikor hazaértêl? Lehet,túl hirtelen ébredt fel.

Lehet, hogy fáj valamilye.

szept. 2. 23:01
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Veszettség ellen oltott ? Hol laktok,melyik megye?
szept. 2. 23:01
 7/12 anonim ***** válasza:
33%
Szabolcsban van veszettség sajnos az ukrán háború miatt.
szept. 2. 23:02
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

Meddig tartott az az időszak,amíg a megérkezésed után nem ismert meg?

5-6-7 is én voltam, jó lenne,ha ezekre a kérdésekre válaszolnál,ha tudsz persze.

És ha nem változik a viselkedése,vidd holnap állarorvoshoz!

szept. 2. 23:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha idős ebről van szó, akkor a látása már lehet nem annyira jó. Minket is volt, hogy megutatott, amikor sötétben értünk haza, mert csak akkor ismert fel minket, amikor már közel mentünk hozzá. A hályog sajnos mindenkit utolér, ha elég hosszú ideig él.
szept. 3. 00:16
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

Alapvető kérdés lenne, hogy milyen idős a kutya, és pontosan hogyan is viselkedett, sőt a múltjáról sem ártana tudni, hogy esetleg bántalmazott kutya volt-e.

Az, hogy morgott, ugatott, lehet egy dominancia-próbálkozás, de kiválthatta félelem is.

Kisebb eséllyel de nem kizárható az idegrendszeri rendellenesség.

Végül látatlanul abban sem vagyok biztos, hogy agresszív volt ez a viselkedése, a kutya ugyanis tud morogva, ugatva is örülni, a testbeszéde fontos részlet.

szept. 3. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem ismer meg a saját kutyám?

3 hónaposan került hozzánk. Most kb 1 éves. Sűrűn megugat engem, és a családtagokat is. Kint vagyunk az udvaron, elég 10 perc szünet, amíg nem lát minket. Majd amint megint észrevesz elkezd ugatni, mintha idegenek lennénk. Kb 10-15 méteres távolságból nem ismer fel....

Beütötte a kutyam a fejét és rohamai vannak illetve nem ismer meg. Mi lehet a probléma?

2 méter magasról leugrott a kutyám, megbicsaklott és beütötte a fejét. Rá pár napra roham jött a kutyára. Voltunk dokihoz, azt mondta epilepsziás betegségben szenved. Nyugtatókat és Magne b6- tott irt ki kezelésnek. Viszont én gyanakszok, hogy az esés miatt valami...

Nem ismer meg a kutyám! Mit tudok csinálni a gyorsabb épüléséért?

2 napig kómában volt az orvosol nem adtak neki sok esélyt, de én kitartottam! Rendszereden komábanis látogattam az állatkórházban húzogattam előtte a jutalomfalat, de nem reagált. Csütörtökön délután csodával határos módon magához tért! Mindenki nagyon boldog volt. Ma...

Amikor hazamegyek, a kutyám miből tudja hogy én vagyok, hogyan/miből ismer meg? Szaglással, hallással vagy látással?

Múltkor ott álltam a kapu előtt és nem ismertek meg a kutyáim (10 évesek). Nem lakom már otthon, hetente járok haza.

Mi a teendő akkor ha a gyengén látó, gyengén halló öreg kutyám nem ismer fel a kapuban, nagyon megugat?

Vagy pl bent a lakásban odamennék hozzá megsimogatni, akármi, de félő hogy nem ismer meg, hogyan közelítsek felé hogy megismerjen? Soha nem harapott meg, idegeneket nem szereti.

Miért nem ismer meg a kutyám a sötétbe (a többi lent)?

Egyik 10 éves (de egyáltalán nem látszik meg rajta a kora rettentően mozgékony és könnyed mozgású)keverék kutyus a másik pedig egy 10 hós kaukázusi juhászkutya.Kimentem megetetni őket bementem apához megnézni mivan vele(Dolgozott a műhelyében)amikor kimentem megnézni...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!