Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mondja ezt nevelőapám?...

Miért mondja ezt nevelőapám? Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés
Kaptam pénzt karácsonyra, és megvettem magamnak ami kellett, a maradék pénzből vettem a menhelynek két 10 kilós tápot, és konzervet. Erre nevelőapám aztmondta, hogy : ejj dejólmegy a kutyáknak, amikor tizen akárhány ember megfagyott az utcán.Erre én aztmondtam neki, hogy azok engem nemérdekelnek..aztmondta elég szomorú, mert inkább azokon kellene segíteni..szerintem ez viszont nem így van. Rengeteg hontalannak odadobod a pénzt, aztán ahogy összegyűlik neki egy liter borra, már rohan a boltba..meg milyen érdekes a 80 %uknak ott lóg a cigi a szájába..meg szerintem a kutyák az emberekre vannak utalva..egy hontalan mértnem járja le a lábát munka után keresgetve? ha hontalan lennék napi 500 forintért is elvállalnám a legmocskosabb helyeken a takarítást..ők meg csak várják a sültgalambot, és azért alakult így az életük mert elbaszták. Igen , lehet mondani, hogy még énis lehetek hontalan ha kirúgnak a munkahelyemről , stb..de vagyok annyira talpraesett, hogy a legnagyobb szarból is kihúznám magam.Aki hontalan az egyszerűen LUSTA és nem több. Ő megtudná magának teremteni( lehet , hogy keserves munkával) de megtudná a napi betevőt, ehelyett ott üldögél az aluljáróba..és még az a kérdés is felmerült bennem, hogy ezeknek nincsenek rokonai akik segítenének? Vagy a rokonok valamiért nem akarnak segíteni neki? Biztos azért mert olyan jó kapcsolatokat ápol a családjával és olyan jó ember pff...Szerintem ha szeretné a családja, segítene neki...de akik hontalanok, lemerem fogadni a rokonság utálja őket valamiért..merthát nem segítik őket..akkor biztos hogy valamit elkövettek(szerintem a legtöbbjük világ életében alkoholista volt)Szerintem az ebek sokkal jobban megérdemlik. Ti hogy vélekedtek erről?
2010. dec. 24. 09:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

Én teljesen egyetértek veled, és nagyon becsüllek ezért, hogy a saját pénzedet áldoztad rá a menhelyi kutyákra! Több ilyen ember kéne...

Igen, valóban, a hajléktalanok nagyrésze részeg piás banda, bár akadnak kivételek, de az ritka. A kutya, aki életében nem tett semmi rosszat, maximum őt bántották, szerintem jobban megérdemli a kaját, mint a piások. Mert a kutyák csak ránk, emberekre vannak utalva, tőlünk függenek! És egyáltalán nem megy jól a menhelyi kutyáknak, csak végig kell menni a kenneleken, és bele kell nézni a szemükbe...

2010. dec. 24. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Na akkor örülök, hogy nem csak én vélekedek erről így :) igen , sajnos tudom , hogy sokmindent látni a szemükben , csak boldogságot nem..hétvégente önkéntes vagyok...:(tudom mi a helyzet.
2010. dec. 24. 09:56
 3/17 diagnostic ***** válasza:
98%

Igazán becsülni való dolog,hogy így támogatod a kutyusokat.

Azért a hontalan kérdés sem ilyen egyszerű. Viszont igazad van sokmindenben. Volt alkalmam már találkozni és beszélni pár "igényes hajléktalannal". Tulajdonképpen meg se mondanád ránézésre,hogy az. Nem bűzlik, nincs rajta 3 réteg kosz,rendes,tiszta ruhákban járkál,és próbál ilyen-olyan munkákat elvállalni. És ezek az emberek sem értették,hogy a nagyrész hogy tud úgy lezülleni. Hiszen ha van valami kis pénze bemegy egy turkálóba,és fillérekért még ő is tud magának ruhát vásárolni. Lehet erre persze bármit mondani,nekem ezt nem én találom ki magamnak.

Ezen kívül nemrég olvastam egy érdekességet. Van valami alapítvány,aki ezeknek az embereknek a rehabilitációjával foglalkozik. Kimossák őket a mocsokból,újra embert csinálnak belőlük,keresnek munkát,segítenek albérletet keresni nekik,eleinte elintézni a csekkbefizetést,stb. A végén viszont szomorúan olvastam,hogy mindezek ellenére sokan visszakerülnek az utcára rövid időn belül.

Innenstől kezdve nem más emberekkel van a probléma,egyszerűen ezek az emberek nem tudnak beilleszkedni a társadalomba. És ha már ilyen nagyszerű lehetőséggel nem élnek,akkor onnanstól nem lehet rajtuk jobban segíteni.

A kutyák viszont tényleg nem tehetnek róla,hogy hová is viszi a sorsuk.

2010. dec. 24. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem az teljesen a te dolgod, hogy kinek segítesz a pénzeddel. Ha a nevelőapádnak a hajléktalanok jutnak eszébe, kérdezz vissza, és mi van az idősekkel, a rákbetegekkel, stb? Egyszerre úgysem segíthetsz mindenkin, de ha Neki szívügyei a hajléktalanok, akkor segítse ő őket most karácsonykor. Szerintem nem kell összeveszni azon, hogy ki kinek segít...
2010. dec. 24. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 MME ***** válasza:
93%

Én is azt pártolom, hogy mindenki a tetszése szerint válassza ki azt a csoportot, ami iránt a legnagyobb együttérzést érzi. Felesleges apudnak rád erőltetnie a véleményét, mert úgy jó, ha minden rászorulónak megvannak a támogatói, akár állat, akár hontalan, akár beteg gyermek. Így tökéletes.


Nekem pont ez a két csoport a legnagyobb szívügyem, az állatvédelem és a hajléktalanság. Méghozzá mindkettő azért, mert szinte szellemként élnek köztünk, nem tekintjük őket egyenrangú lényekként, és szükségük van szószólókra. Mindkettő csoport esetében egyenesen meg kell győzni arról az embereket, hogy kíméletre, védelemre méltóak, több igazságra szorulnak, míg egy rákos gyerek szemébe nézni is elég ahhoz, hogy ezt ösztönösen érezzük.

Azonkívül volt egy hajléktalan, akit nagyon megszerettem, és megérdemelte volna a jobb életet (végül azt hiszem tüdőgyulladásban halt meg).


A hajléktalanoknál egyébként árnyaltabb a kép.

Leírom az egyik csapdáját a hajléktalanságnak, hogy érzékeltessem, nem olyan egyszerű probléma felemelkedni, és tartósan vissza/beilleszkedni a társadalomba.

Van egy olyan fogalom, hogy tanult tehetetlenség. Ez sokakat pszichológiailag dob vissza attól, hogy elhigyje, sikert érhet el. Én is megtapasztaltam, ördögi kör. A saját fejébe zárja az embert, és nagyon jó szakember kell ahhoz, hogy oldani tudja. Sokan nem hiszik el, hogy innentől van lehetőségük jobbítani az életükön.

A legtöbben akár már 10 éve is hajléktalanok, és a legtöbbjük nem állandóan az. Amikor talál egy munkát, akkor tudja fizetnia lakást, a költségeit, de aztán újra kikerülnek az utcára, az életük hullámhegyekből és hullámvölgyekből áll. Ennyi év keserű tapasztalata és a megélhetés mezsgyéjén lét tudata nagyon instabillá teszi őket. Ha valaki ilyen mélyre került valami okból, akkor szinte emberfeletti erő kitörölni a kudarcot, sziklaszilárd akaratot és állandó jó teljesítményt elérni.

A családkérdés sem olyan egyszerű. Aki ilyen helyzetbe került, annak a szociális kapcsolatokat, kötődést kialakító és éltető készségei romlanak, mivel nem csak a külvilág, de saját maguk is megbélyegzik önmagukat. Távolodnak az emberektől, miközben a rokonok is távolodnak tőlük, és ebből érzelmi szakadék lesz. Az ilyen pszichológiai seb pedig elég veszélyes, mert gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy saját erejéből kezdje ezt oldani.

A hozzátartozók gyakran maguk sincsenek a topon mind érzelmileg, mind szellemileg (alacsony iskolai végzettség, alkoholista a családban, anyagi gondok, stb.), tőlük ilyen szintű együttérzést és támogatást még elvárni se nagyon lehet sajnos.

Remélem egy kicsit oldani tudtam az ellenszenved, mert hidd el, hogy nem csak annyiból áll a problémjuk, hogy nincs pénz, hanem a pszichológiai teher is óriási rajtuk (sokáig el vannak szigetelve a társadalmi kapcsolatoktól, és az a szörnyű, hogy hiába vannak emberek között, vagy úgy tesznek, mintha nem is élnének, vagy úgy, mintha a wc deszkára ragadt mocskok lennének, ennek pusztító ereje van, elmondhatom neked :( ). Nem annyira igazságos egyértelműen azért hibáztatni őket, mert nem tudnak élni a lehetőséggel, hiszen addigra már súlyosan károsodott emberek, és komolyabb rehabilitációra lenne szükségük.


Ha te most kikerülsz az utcára, egyrészt már lenne hova fordulnod (szervezet, alapítvány), másrészt még csak rövid ideje lennél ott, harmadrészt nem hinném, hogy tényleg utcán kötnél ki, hanem max. jövedelem nélküli, eltartott ember lennél, amíg nem tudsz valamit kitalálni, a családod és barátaid jóvoltából.

Aki már nagyon régóta hajléktalan (nagyon sok ilyen van), annak korábban nem volt annyi segítsége, mint most, mostanra viszont olyan állapotba jutottak, hogy nem elég, amit ma kapnak :(


Egyébként ennek ellenére az én keretem is csak az állatokra futja, minden pénzem és energiám elmegy rájuk, kénytelen voltam rangsorolni, és sajnos a hontalanok veszítettek, hatalmas lelkifurdalás árán.

2010. dec. 24. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 MME ***** válasza:
86%

OFF

Még annyit, hogy apádnak igazán átadhatnád az üdvözletem és a gratulációm, mert iszonyat ritka az olyan ember, aki nem egyszerűen eltüntetné az útból a hajléktalanokat, hanem együtt érez velük :))

2010. dec. 24. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

Végre egy ugyanolyan gondolkodású ember, mint amilyen én vagyok!

Csak így tovább! :)

Mindenben teljesen egyetértek veled! :)

A nevelő apád meg akkor adogassa a pénzét a csöveseknek!

2010. dec. 24. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
39%

abba belegondolhatnál viszont, hogy ha azok a kutyák szabadon élhetnének emberek nélkül akkor meg lenne mindenük...! Mi emberek szűkítettük le az életterüket, majd befogjuk őket, hogy kínozzuk a szűk kennelekbe zárva, vagy legyilkoljuk őket, ahelyett, h pl. ivartalanítanánk, immunizálnák a kóbor állatokat és ezután szabadon is élhetnének...nem lenne probléma

a hajléktalanoknak egy része pedig tényleg csak tőlünk várhat segítséget mert más nem gondoskodik róluk-az is elég nagy baromság, hogy dolgoznál napi 500 forintért-tudod az semmire nem elég, esetleg egy kutya ellátására naponta, nem lusták ezek az emberek csak nem részesülhetnek alapvető emberi jogaikból (élelem és lakhatási lehetőség) ami mindenkinek járhatna alanyi jogon akár munka nélkül is van is erre példa a világban...

persze támogasd a menhelyeket, ez is fontos-de ez a rendszer, a menhelyek munkája tulajdonképpen -egy-két kivételtől eltekintve- nem old meg semmit sem, és rengeteg problémás kutya kerül így hozzá nem értőkhöz

2010. dec. 25. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:

Mi emberek szűkítettük le az életterüket, majd befogjuk őket, hogy kínozzuk a szűk kennelekbe zárva, vagy legyilkoljuk őket, ahelyett, h pl. ivartalanítanánk, immunizálnák a kóbor állatokat és ezután szabadon is élhetnének...


Erre csak annyit mondok, hogy buta vagy.Az ember több száz éve háziasította a kutyákat, azért, hogy az embert segítsék...lásd terelő kutyák, munkakutyák stb...bár ma már a nagy részük inkább csak családi kedvencként éli az életét. Immunizálni a kóborkutyákat és utána szabadon élhetnének ivartalanítás után?Nanemondd. A mai világban egy kutya, az ember segítsége nélkül sajnos nem tud boldogulni ! Tőlünk függnek teljes mértékben. Ősük a farkas, teljesen önellátó, de a kutyák már nem.A hajléktalanokat meg nemkell védeni , mert rengeteg van a környékünkön is, és 20 ból 19 ALKOHOLISTA !!! Nemondja azt nekem senki, hogy ezek az emberek nemtudnának talpra állni..ó dehogynem. És miazhogy nem mennék el napi 500 ft-ért takarítani? Ismersz te engem?Annyiból már kikerül egy kiló kenyér és egy doboz vaj ! tessék máris eszek aznap. A hajléktalanok egyszerűen lusta semmirekellők, akik belenyugodtak már abba , hogy az utcán élnek. Sokan a segítségnyújtás után is visszakerülnek az utcára,mert basszák rendbehozni az életüket! csak elvannak a saját kis világukba..sajnáltatják magukat, és elhiszik hogy ennél soha nemlesz már jobb életük..pedig én mondom neked, hogy igenis lehetne...csak hozzáállás kérdése.

2010. dec. 28. 15:16
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Igazad van, én is az állatokat (azon belül a kutyákat) támogatom.

És nem tudok örülni amikor mindenféle szervezet hívogat: Kérem segítsen... gyereknek, betegeknek, stb... hiszen a múltkor is segített. (Na, igen. Valóban, néha amikor van rá keret. DE NEM HETENTE többször...)

Néha a csöveseknek is adok (bár csak, ha öszinte) pl: Fázik és szeretne 1 pohár forralt bort inni akkor adok (de ha azzal jön, hogy éhes és 5 perccel előtte láttam sörözni akkor, nem.


Az állatoknak mindig öszinték és nincs más lehetőségük.

Az meg valóban butaság, hogy ivartalanítva szabadon engedni öket. (Macskáknál ez müködik, de kutyáknál nem.)

2011. jan. 5. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!