Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek fajtatiszták? Bacs-kiskun...

Ezek fajtatiszták? Bacs-kiskun. Expressz.hu/allat_noveny/kutya/hirdetes-25580655/ igény szerint törzskönyvvel is!

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azok,pláne hogy igény szerint törzskönyvel adja őket,tehát van tenyésszemléje a kölykök szüleinek is.
2011. márc. 28. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
A hirdető Tenyásztőnek vallja magát!Szerintem nem hangzik rosszul,az ár is reális,a törzskönyv le kérése álltalában plusz költséget jelent.Ha neked nem kell a tk.szerintem akkor kerül a kutya 40.e ft-ba.
2011. márc. 28. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

A kutyusok lehetnek fajtatiszták, és helyesek is a képen.


A hirdető viszont tuti nem tenyésztő, a törzskönyv 5ezer, ami nem nagy tétel, és egy alomra csak egyszer, egybe lehet kérni. Jó, ezt hagyjuk, mert az emberek 95%-a letojja a törzskönyv fontosságát. De hol a mikrochip? Törvényeink szerint tavaly óta nem cserélhet nélküle gazdát egy kutya.

2011. márc. 29. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Tuti, hogy nem tenyésztő. A hirdetés szövege:

"Extra mini yorkshire terrier kan kölykök 2 oltással, többször féreghajtva, sorszámozott oltási könyvvel, igény szerint törzskönyvvel eladók. Szülők és rokonok a helyszínen megtekinthetők."

Extra mini yorkshire terrier NEM LÉTEZIK!!! Ebből kifolyólag, ha tényleg extra mini, akkor máris nem felel meg a fajta standardjának.

Igény szerint törzskönyvvel: egy tenyésztő MINDIG AD törzskönyvet, nem pedig igény szerint! Ahogy az előttem szóló már írta, egy alomra egyszer lehet kérni, egy időben az összes kölyökre. Ráadásul 2 hónapos kiskutyáknál már meg kell lennie a tk-nek.

40000 Ft akkor reális ár, ha megfelelő a szaporított kiskutya, és még 5x ennyit rá akarsz költeni rövidke élete során az állatorvosra.


Nem elkeseríteni akartalak ezzel, csak jó lenne, ha végre tisztán látnának az emberek, és nem biztosítanának megélhetést az ilyen szaporítóknak.

2011. márc. 29. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Talán pont ez a "tenyésztő" volt az, aki extra mini yorkikat árult máshol is, ugyanígy, és ott mondta egy érdeklődő, hogy kérné a tk-t, erre leírta nekik a fickó/nőci, hogy akkor +40 ezer egy kutya ára, mert mindenkire ki kell kérni, és mivel sok idő , kb. 6 hét múlva jöhetnének csak a kiskutyáért....vagyis erre a trükkre alapozva kb. 0 vásárló egyezik meg velük tk-val. Ügyes.....
2011. márc. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Fél éves korig lehet lekérni a tk-vet.Általában bevárják a tenyésztők,hogy az alomból,kinek kérnek,kinek nem.10 tenyésztőből,legalább 6 így csinálja.Aki meg nem, és alapból letörzskönyvezteti a kicsiket,az vagy nem adja el reális áron,csak jóval olcsóbban,vagy tartja a kölyköket akár felnőtt korig.
2011. márc. 29. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hm, de most akkor nem a szűrések miatt "drága" a kölyök?

Hogy jönne ki egy tenyésztő anyagi veszteség nélkül abból, hogy tk nélkül adja sokkal olcsóbban a kicsiket? Nem az a legdrágább kiadás úgy tudom.

2011. márc. 29. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 xnorkax ***** válasza:

Nem tenyésztő...

Tipikus szaporító duma, hogy igény szerint törzskönyvvel, aztán ha megjegyzed, hogy szeretnél törzskönyvet, akkor vagy 20-30 ezer forinttal többet kér, hogy ne kérj. Azért ezt a törzskönyv dolgot megérdeklődném, ha irreálisan magas árat kér érte, akkor felejtsd el. Maga a törzskönyv 5500 ft, szóval nem emelheti meg annyival az árat. Mellesleg egy igazi tenyésztő még a hobbi minőségű kutyáknak is ad törzskönyvet, csak bele pecsételik, hogy nem tenyészthető.

Ja és mini yorki nincs, sőt extra mini sincs. :)

Egyébként aranyos kiskutyák, de én nem vennék innen.

2011. márc. 29. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!