Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit lehet tenni...

Szerintetek mit lehet tenni abban az esetben, ha már az állatkórházban sem bízhatsz meg? Hova vidd a kutyád ha beteg? (Érdekes történet lehet állattartók számára)

Figyelt kérdés

Röviden a történtek: a kutya kiment sétálni, vissza már nem tudott jönni a kertből, emelte a bal hátsó lábát. Azonnal orvos, az ÁLLATKÓRHÁZban azt mondták VELESZÜLETETT TÉRDKALÁCS FICAM, mindkét hátsó lábát műteni kell, és még a jobb térde jobban kopott mint a bal. Már gyanús volt. Este még menjünk vissza szívultrahangra, mivel beteg a szíve is.


Mielőtt visszamentünk este, beugrottunk egy MAGÁNKLINIKÁra, ahol felvilágosítottak, hogy SIMA FICAM csak a balon, a jobb lába tökéletesen egészséges, ami egyébként a kutyus állatkórházas kezelési lapjára is írva volt latinul, csak ugye nekünk nem azt mondták. /Valószínű a szívbetegsége is az állatkórháznak köszönhető, de már így is hosszú, amit leírtam, ebbe már nem mennék bele./


Egy kis szívbeteg YORKIról beszélünk, 2 éves. A kamu műtét ára 60 000 ft lett volna. Ultrahangok, vizsgálatok stb összesen kb 100 000 ft. Ami viszont a legjobban fáj, hogy a szíve valószínű NEM BÍRTA VOLNA KI az altatást, több mint valószínű, ott marad a műtőasztalon.


Tehát ezáltal felhívom mindenki figyelmét, ahogy a "klinika-orvos" is mondta, oda kell figyelni, ne ugorjunk bele nagy műtétekbe átgondoltság, esetleg mással való konzultáció nélkül!2012. febr. 13. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Nono, egy egészséges szívnek illik kibírnia az altatást, ha mégsem, akkor valszeg mégse olyan egészséges, tehát önellentmondásban vagy!

Ettől függetlenül nekem saját állatorvosom van, ami azt illeti kettő is. A törzsvendéget nem csapják be, nem is beszélve az árkedvezményről.

2012. febr. 13. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát mi mielőtt bevinnék a kutyánkat az állat kórházba mindig kihívjuk a körzeti állatorvost.

Egyszer a kiskutyánkat megtépte egy Német juhász kutya. Hát nagyon csúnyák voltak a sebei bevittük az állatkórházba. Ott megnézték és egyből mondták hogy ezt össze kell varrni és 1 hétre ott kell hagyni. Megkérdeztük hogy ez menyi lenne összesen hát egy jó 20.000Ft vagy több.....

Felhívtuk a körzeti állatorvosunkat mondta hogy ő majd megnézi. Megnézte és kiderült hogy nem kell összevarni. Írt rá a doki egy krémet 800Ft körül volt és 2 hét alatt teljesen begyógyult neki.

Szóval én azóta mindig kikérem a körzeti állatorvos véleményét. Mert már másoknál is tapasztaltam azt amit leírtál hogy a legtöbb állat kórházban csak a pénzre mennek, nem világosítják fel rendesen a gazdikar és a lények számukra az hogy a gazdi egy csomó pénz ott hadjon nekik. Ha meg meghal a kutya akkor meg hát sajnálják ez van!

Tisztelet a kivételnek!

2012. febr. 13. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 petrusi ***** válasza:
46%

Így jár az, aki agyonszaporított yorkit vesz párezer forintért ahelyett, hogy megbízható tenyésztőtől venne egy tisztességes kutyát (már ha azt a kis semmit kutyának lehet nevezni) és rááldozna egy nagyobb összeget.


Egyébként ha a kutya lába:

A térdkalács többnyire a helyén van, de időnként az ízület nyújtásakor kiugrik onnan.

Ilyenkor az állat „ugrik” egyet, vagyis egy lépésre nem teszi le a lábát. A végtag görbülete

előfordulhat, de minimális.

Ha ezt tapasztalod, amikor megfogod a lábát(remélem, tudod hol a térde) akkor 2-es fokozatú a ficam.

Ha nem, akkor simán átvertek.

2012. febr. 13. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Tehát leírom kicsit érthetőbben a gyengébbek kedvéért, a kutya már kb 1 éve szívbeteg, ami egy bakteriális fertőzésnek köszönhető (tehát bármelyik kutyatársával megtörténhet). Feltehetőleg ez annak köszönhető, mikor megvettük a kiskutyát, pár hétre rá megbetegedett, el is vittük az állatkórházba, és akkor háromszori kezelés után (17 000 ft volt) azt mondták, hogy mégse szedje be a már kiváltott gyógyszert, mert még túl kicsi, inkább ne kezeljük. Amikor 1 éves lett, köhögési rohamok jöttek rá, megint elmentünk az orvoshoz, aki azt mondta, hogy baktériumok tanyáznak a szív fala és hártyája között, amit valószínű gyerekkorában kaphatott el, ki kell írtani. Nem szívbeteg, csak ez a betegség legyengítette a szívét, de altatni, főleg viccből nem nagyon lehet. Nem vettem soha szaporítótól kutyát, én ehhez túl lelkis vagyok. Az életem a kutyáim kedves #3as válaszoló.

Figyelemfelkeltésből szerettem volna megírni a történetem, csak azért ide írtam, mert nem tudtam máshova.

Kedves #2es válaszoló, nekem is fordultak elő érdekes történetek köreimben, ezért is gondoltam, hogy legalább ennek a történetnek hangot adok, hátha megmenthetem valaki kutyáját.

Köszönöm a válaszokat

2012. febr. 13. 21:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Én erre tudok ellen-történetet.

Néhány éve még "magánállatorvoshoz" jártunk (értsd: helyi rendelő). Kezdő kutyásként nem tudtuk még mire kell figyelni bizonyos dolgoknál (az állatorvos se hívta fel a figyelmünket rá).

Tüzelés utánra esett mindig a veszettség elleni oltás beadása. Elmentünk, ránéztek, beadták, fizettünk.

Másnap este a kutya belázasodott, állandóan nyalta magát, majd elkezdett pöttyözni, mint a tüzelésnél. Hőmérőt be...lázas. Mindez este 10kor. Akkor gyorsan kerestünk egy ügyeletet. Kocsiba be, kutya be, mentünk. Megérkeztünk, megkaptuk a leb*szást (megjegyzem így utólag teljesen jogosan). Gennyes méhgyulladása volt a kutyának, a méhe tele volt gennyes vérrel. Tapintható volt szakavatott kezeknek. Gyorsan megműtötték (éjjel). Persze volt felára, de ezután oda jártunk és járunk mind a mai napig. Nem drágább szerintem mint Bp-en bármely más állatorvos. Sajnos rá 3 évre emlődaganatot diagnosztizáltak. Itt ismét bizonyítottak az ottani dokik, mert az első eredmény fals negatív lett, és nem hazaküldtek az eredménnyel, hanem újra mintát vettek. 2szer műtötték. Teljes odaadással dolgozott ott minden orvos/asszisztens a kutyámon. Sajnos a kemoterápiát már nem bírta, így végül átment a szivárványhídon. Az új kutyánkat oda hordom most is. És ez egy állatkórház. A daganatos időszakban is, mikor naponta jártunk már infúzióra, teljesen korrektek voltak, és "baráti" árat fizettem. Néha már nekem égett a pofám, hogy csak annyit fizetek.

Nem kéne általánosítani. A Szent István Egyetemi kórház valóban drága, de van amit csak ott tudnak gyorsan elvégezni. Azon kívül meg azért van még 1-2 állatkórház.


Saját tapasztalat, hogy az orvosválasztás bizalmi kérdés. Ha egy orvos elnyerte az ember bizalmát, valószínűleg nem kérdőjelezi meg a diagnózist. Egyik állatorvos sem az ecserin vette a diplomáját (remélhetőleg). Mindenki maga dönti el, hogy kiben bízik meg, kinek a szavának hisz. És szerintem ez független attól, hogy állatkórház, vagy egy helyi kis rendelő.

2012. febr. 13. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves #5ös válaszoló. Teljes mértékben igazad van, nem szeretnék általánosítani, viszont a város nevét sem szerettem volna leírni, tehát ezért tűnhet így. Arról biztosítalak, hogy nem Budapestről van szó. Köszönöm szépen hogy megosztottad velünk történeted, és nagyon sajnálom ami a kutyáddal történt! :'( Lehet valakinek sokat segítettél vele.


Van nekem is még egy érdekes történetem, de ez már nem velem történt. Az történt, hogy egy nagyobb testű kutyának megfájdult a lába. Az orvos azt mondta, hogy a jobb lábán ízületi bántalmai vannak, meg kell műteni. Ez így is történt, a gazdi elvitte műttetni, ott kellett hagyni, viszont műtét közben csörgött a gazdi telefonja. A kórház volt, véletlenül fordítva nézték a röntgenképet és rossz térdét nyitották fel a kutyának, ezért elnézést is kértek, és felajánlották, hogy a hibáért elengedik az altatás díját. Pár hétre rá a kutya elkezdett lebénulni, kiderült, hogy nem is a lábának volt baja, hanem a csípőjének. Már nem lehetett megmenteni, meghalt. A gazdi pedig a téves kezelésre kifizetett több mint 100 000 ft-ot, és ráment a kutyája is. :S

Ha valakinek van hasonló története nyugodtan írja meg, lehet nagy segítség és felhívás lesz a gazdiknak a továbbiakban.

2012. febr. 13. 21:49
 7/11 Mailerdeamon ***** válasza:
100%

Ez szerintem senkinek nem felhívás vagy segítség. Ha magunk nem vagyunk állatorvosok úgysem tehetünk mást, minthogy elvisszük a kutyát egy - vagy akár több - orvoshoz és megbízunk bennük, hiszen ők azok, akik meg tudják gyógyítani és nem mi.


Az más kérdés, hogy van állatorvos, aki indokolatlanul drága kezeléseket javasol, ha felmerül a gyanú érdemes kikérni egy másik orvos véleményét. Azonban az is előfordulhat, hogy ez nélkülöz minden pénzéhséget, csupán eltérő a véleményük, az egyik így vizsgálta, a másik úgy. Ez nem csak a kutyákkal van így, az emberekkel is. Szerintem aki kezeltette már a kutyáját, esetleg többet is annak ez a sztori nem mond újat, hiszen sokszor ahány orvoshoz viszi az ember a kutyát annyi félét mond, mert az egyik csinált ilyen-olyan vizsgálatot, a másik meg nem. De mi ezt kívülállóként nem tudjuk megítélni, csakis utólag lehetünk okosak (de akkor nagyon, mint általában).

2012. febr. 13. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves Mailerdeamon! Természetesen neked is teljes mértékben igazad van abban amit leírtál és köszönöm válaszod.

Viszont megeshet, hogy eszünkbe sem jut, hogy esetleg hazudhat vagy téves diagnózist adhat(akarva/akaratlanul) az orvosunk, nem is gondolunk arra, hogy felülvizsgáltassuk kedvencünk. Én sem gondoltam volna, hogy az az állatkórház, ahova évek óta járok ilyet tehet, amíg nem hallottam mások történetét. Lehet egyből meg is műtettem volna a kutyám, és már nem élne. Ezért szeretnék egy kicsit fórumozni erről a témáról, hasznos történeteket továbbjuttatni a velem egy cipőben járóknak, mivel ez egy egyre gyakoribb jelenség akár állatkórházban jár az ember, akár klinikán, akár több éve, akár először.

2012. febr. 13. 22:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Leírom a mi sztorinkat, mert ugyanezzel a problémával küzdöttünk sokáig, egyik állatorvostól mentünk a másikig.

Most 5 éves yorki, 2 és fél évesen ivartalaníttattam. Egy vidéki állatkórházban műtötték, a lényeg, hogy altatás közben összeomlott a keringése, 20 percen át próbálták újra éleszteni, sikerült, túlélte, de azt mondták, hogy valószínűleg gyenge a szíve. Az akkori saját (pesti) dokink mondta, hogy vigyem el a Lehel úti állatkórházba dr. Vrabély Tamáshoz ultra hangra. Azért írom le a nevét, mert állítom, hogy a legjobb kardiológus. Csináltattam egy hasi és egy szív uh-t, és gondoltam ha már ott vagyunk, megnézetem a vérképét is. Az uh alapján a szívével semmi gond. Este visszamentünk a saját dokinkhoz az uh. eredményekkel, és a vérképpel. Átfutotta, a vérkép oké, a szíve viszont szerinte gyenge, és jó lenne ha elkezdenénk valami gyógyszeres kezelést...Összezavarodtam, hisz ő mondta, hogy Vrabély doki a legjobb kardiológus, ehhez képest két ellenkező véleményt hallottam. Nem hagyott nyugodni a dolog, elmentem még 2-3 másik állatorvoshoz, hallani akartam más véleményt is. Mindenki azt mondta, hogy nincs semmi gond a szívével. Aztán a 3. helyen elkérte a doktornő a laboreredményt is, ha már úgyis nálam van... Kiderült, hogy a saját dokink nem vette észre, hogy a kutyámnak microfilaria parazita fertőzése van. Erről azt kell tudni, hogy szúnyogok terjesztik, pár éve még csak mediterrán országokban fordult elő. Ez okozza a szívférgességet. Újabb kiborulás, netboard fórumon kétségbe esve kértem segítséget. Egy srác megírta, hogy az ő kutyája tavaly sikeresen kigyógyult a szívférgességből, pedig sajnos a legtöbb kutya már a kezelés alatt meghal. Megírta, hogy melyik állatorvosnál voltak, aznap délutánra már kértem is időpontot. Ez a doki sokáig volt dél amerikában, ahol rengeteg szívférges kutyát kezelt. Újabb vérvétel, szerencsére nem szívférgessége volt a kutyámnak, hanem a microfilaria csak bőrférgesség formájában jelentkezett. Ez a gyakori változat Magyarországon, de szerencsére könnyen kikezelhető.

Ez a doki is, és aki észrevette a labor eredményen a fertőzést ugyanazt a kezelést javasolta. Fél év után újabb vérvétel, akkor már szerencsére negatív volt a vérkép. Majd tavaly nyáron vissza a Lehel útra, hogy még egyszer megnézzék a szívét, de akkor is minden rendben volt vele.


És azóta is ahhoz a doktornőhöz járunk, aki észre vette a fertőzést. Végre találtam egy olyan dokit (még ha utaznunk is kell hozzá egy fél órát) akiben teljesen megbízok. Aki gyógyszerezni akarta a kutyámat a szíve miatt, ő nagyon lehúzós volt.


Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy igenis járj utána mindig a dolgoknak, legyél körültekintő, kérj segítséget fórumokon! Én nem bánom, hogy fél Pestet bejártuk már a kutyámmal. Tudom, hogy most jó kezekben van, és tudom, hogy kihez forduljak, ha szakorvos kell.

2 év alatt 2x hittem azt, hogy temetnem kell a kutyámat, és most kijelenthetem, makk egészséges:)

Ha gondolod pü-ben szívesen segítek még.

2012. febr. 13. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor most én is leírom a mi történetünket. Elköltöztem otthonról egyetem miatt, az új városban pedig nem ismertem állatorvosokat. Próbáltam kérdezősködni, majd több ajánlás után kiválasztottam az állatorvosunkat. Akkor még két cicám volt. Mindig rendes volt a doki, emberi áron csinált mindent, kifogástalan munkát végzett. Megmentettem egy kutyust is később, vele is hozzá jártunk, még mindig elégedett voltam a munkájával. Idő közben a két cicám elköltözött a nagyszüleimhez, pár hónap múlva a párommal vettünk egy amstaffot. Elvittük bemutatni a dokinak, hogy ő az új családtag. Aztán jártunk ugye az oltások miatt is hozzá. Sajnos pár hónap múlva észre vettem, hogy foltokban hullik a kutyus szőre. Mivel nem az első kutyám, találkoztam már különféle betegségekkel, tudom, hogy nem játék az ilyesmi, jobb félni, mint megijedni el is vittük az orvoshoz, nehogy komolyabbra forduljon a dolog. Az egyértelmű volt, hogy nem gomba. Az orvosunk (nagy homeopátia rajongó) írt neki néhány immun erősító cseppet és mondta, hogy vigyük vissza pár hét múlva, de nem hiszi, hogy baj lenne. Itthon elolvastam a cseppeket amit kapott a kutya. 2 üveg, mindkettőben kalcium. Megjegyzem nincs állatorvosi végzettségem, de azt még én is tudom, hogy ész nélkül nem tömünk kalciumot fejlődő kutyákba. Mindegy, gondoltam ő az orvos, csak jobban tudja. De a foltok nem múltak el, sőt nagyobbak lettek. Nem akarom túl hosszúra nyújtani a lényeg az, hogy több hónapig hordtam vissza a kutyát és szinte könyörögtem, hogy csináljon már vele valamit, mert ez így nem jó. Közben felkerestem egy másik állatorvost is, aki béres cseppet ajánlott neki.Végül karácsonykor amikor haza utaztunk édesanyámékhoz eljutottunk az ottani állatkórházba. Addigra a kutyánk siralmas állapotban volt. A szőre foltokban hiányzott és piros kiütései voltak (próbáltunk diétát, hátha allergiás, semmi javulás). Az ottani doki nagyon kedves volt, de így is majd elástam magam szégyenembe amikor megkérdezte, hogy miért nem kezeltettem előbb a kutyát, minek hagytam magam bepalizni. Azonnal vértesztet csinált és bőrkaparékot vett (amit megjegyzem, bár még mindig nem vagyok állatorvos többször is kértem a két orvostól akinél jártunk). Kiderült, hogy szőrtüsző atkája van. Azóta szerencsére javul, már alig látszik rajta.

A vicc persze az egészben az, hogy mivel elég messze lakunk édesanyáméktól (kb. 4 óra vonattal) kértem, hogy mondjon valakit ebben a városban akihez fordulhatunk ha bármi sürgős gond lenne (amúgy természetesen inkább vonatozunk hozzá 4 órát), mire ő megadta az általam választott állatorvos elérhetőségeit.

A több hetes kalcium kúrájáról meg csak annyit, hogy a kutyus füle most mókásan feláll, mert szinte elkezdett csontosodni.

2012. febr. 14. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!