Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi kínja van a kistestű...

Mi kínja van a kistestű kutyásoknak?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy az összes kistestű kutyával rendelkező gazdi a nagytestű kutyákban csak potenciális gyilkológépet lát?

Rengeteg sztori van már erről, de ma reggel megint tiszta ideg lettem, pedig csak kutyát mentem le sétáltatni. Mivel nem volt lent egy árva lélek sem, így elengedtem, mert akkor hamarabb kakil. Erre megáll mellettem egy kocsi, amiből egy plázacica elkezd nekem ordibálni, hogy fogjam már meg a kutyát, mert ő jönne az övével és egy csomószor megtámadta már őket nagytestű kutya. És hogy mit képzelünk mi, hogy ezeket a kutyákat csak úgy elengedjük, neki ebből nagyon elege van, nem véletlenül van rájuk póráz meg szájkosár.

Hiába mondtam neki normális hangnemben, hogy ha látom h jön, vagy ha kutya is van nála, akkor automatikusan megfogom, de nem, ő csak kiabált h fogjam meg, meg szájkosár, és társai.


Miért ilyen minden kiskutyás gazdi (tisztelet a kivételnek, kettőt ismerek)? Miért hiszik azt, h az ő kutyáiknak mindent lehet, a nagyobbak meg legyenek bezárva egész nap, hét lakat alatt?

Miért van, hogy ha az idős, gazdag úr meglátja h megyünk arra, a kutyámon hiába van póráz, ő elszalad a kutyijával? Miért van az, hogy az egyik nő a futin ha meglát egy, a saját kutyájánál nagyobb ebet, akkor a kutyát felkapja, felemeli a feje fölé és elfut a másik irányba? Miért van az, h a fiatal lányka mikor sétáltatja a kölyök pincsijét, és meglát, akkor felveszi az ölébe és csak az én kutyámat fixírozza? Hiába mondom neki h elrontja a kutyus szocializációját, akkor csak megrántja a vállát és megy tovább?


Ha valaki ezekre nekem tud értelmes választ adni, azt megköszönném!2012. ápr. 24. 08:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 anonim ***** válasza:
15%

3 kutyánk van: beagle, yorki és westi.


Ha sétálok az utcán, és jön egy nagy kutya

- beagle-vel vagyok, kikerülöm, vagy megvárom hogy reagál

- westivel elkerülöm, mert ő kan kutya, és elég nagy a szája, terrier lévén nekimegy a nagyobb kutyáknak. Már 2x megmarták, rossz élményei vannak, sírni kezd bizonyos kutyáktól.

- yorki, felkapom, mert ő is rohan neki a nagyoknak. Másik 2 orrát megharapta. Nem tudhatom, melyik kutya hogyan reagál, és félek, hogy baja lesz.


A nagykutyára nincs ráírva, hogy meg van e nevelve, vagy nincs. Sok gazdi (tisztelet a kivételnek) nem is tudja, hogyan kell bánni pl. egy pitbullal, vagy egy amstaffal.

Nekik könnyebb, ha elengedik a kutyát, az rohangál, fárad, nem pedig a gazdit ráncigálja a pórázzal.


Vannak jól nevelt nagytestű ebek, de sajnos elég kevés.

És azt hiszem, bizonyos magasság felett kötelező a kutyákra a szájkosár.

Minden városban máshogy van, de nálunk pl. nem lehet lakott területen elengedni a kutyát. Teljesen mindegy, hogy jól nevelt vagy sem.

A szabály pedig mindenkire vonatkozik.


Ahhoz pedig semmi közöd, ki hogy rontja el a kutyus szocializálódását...!

A yorkimat én sem engedem oda mindenkihez, de ettől még nem lesz belőle kezelhetetlen eb.

2012. ápr. 24. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/95 anonim ***** válasza:
58%

Nyugi, az én barátomnak 2 pitbullja van. Minden kutyára, akár kisebb,akár nagyobb, rámondja,hogy "pitbull kaja" :D


féltik a kiskutyákat,paranoiás mind :) Ne vedd magadra,tuti,hogy ezek nem neked szólnak!:)

2012. ápr. 24. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/95 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: nem ismer téged, sem a kutyádat, csak azt látja, hogy nagyobb. Azt gondolják, jobb a békesség. Ezen ne húzd fel magad.
2012. ápr. 24. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/95 anonim ***** válasza:
100%

Én is kistestű kutya gazdája vagyok, és én is ismerek olyat, aki azonnal felkapja a kutyáját, ha nagyobb testű kutya közeledik. Szerintem ez a legroszabb, amit tehet. De fogadd el, féltik a kutyájukat, és ezeknek nem fogod tudni bemagyarázni, hogy nem bánt a kutyád.

Vagy van 1rossz tapasztalata, pl.megtámadták már a kutyáját. Mondjuk megéqtem ha ilyen esetben félti, bár akkor sem kéne általánosítani az biztos.

Az én kutyám is tart a nagykutyáktól, de azok mindig nagyon barátságosak vele, ha odajönnek hozzánk, mindig játszani akarnak, a legtöbb kistestű kutya meg elég támadóan lép fel. Szóval én jobban csípem, ha nagytestű kutyusokkal találkozunk séta közben.:)

2012. ápr. 24. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/95 A kérdező kommentje:

08:51-es! Nem lesz? Hisz pont te írtad, h megharapja a kutyákat. Akkor tényleg nem lehet elrontva, ugye? Persze, foghatnánk a terrier vérre is, de ez nem az. Azzal, h ilyenkor felkapod letiltás helyett, pedig csak erősíted h jó amit csinál, csinálja csak bátran, hisz "anya" megvédi.


A terrier vérről meg annyit, h az egyik kistestű ami kivétel, az pont egy foxterrier, hiába tenyésztőtől van, elég apró lett, de mégis a kutyámmal olyat játszik, hogy csak no. Nem agresszív, nem morog, csak játszanak, pedig az egyém kereken 6x olyan nehéz.


Abban iagazad van, h nincs hozzá közöm h h rontja el valaki a kutyáját, én csak jót akartam. Nem magyaráztam neki fél órát, csak ezt az egy mondatot.


Az meg nem is tudom honnan eredő tévhit, h bizonyos magasság felett kell a szájkosár. Régen fajtaspecifikus volt (itt csak a pitt és "keverékei" tartoztak bele), ma már csak a veszélyesnek ismert vagy veszélyesnek minősített kutyára kell. (egyes helyi rendeletek lehetnek szigprúbbak, hisz aok is jogszabálynak minősülnek, a törvényben pedig az van, h nem kell - kivéve ha egy jogszabály másként nem rendelkezik)


És mint írtam. sehol senki, akkor mi az istenért kötném meg, ott se kocsi, se más. A csaj is csak az autóból ordított, még meg se állt, le se parkolt. És mint írtam, ha látom h jön valaki, akár kutyával, akár anélkül, akkor megfogom, hisz bárki félhet a kutyától.

2012. ápr. 24. 09:02
 6/95 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem minden kiskutyás ilyen!:) Sajnos viszont a túlnyomó többség igen.:( Nekem is kistermetű kutyám van, nevezetesen egy havanese és még csak fél éves, de már jobban szocializált, mint a legtöbb kiskutya a környéken. Sajnos mivel elég játékos és minden kutyához odaszalad játszani, akik ismerik van hogy ugyanúgy felkapják a kutyájukat, szóval nem feltétlenül kell nagytestűnek lennie. Ez szimplán az emberi tudatlanságra vezethető vissza.


Az én kutyám inkább a nagyobb kutyákkal tud, illetve szeret játszani, sőt már annyira hozzászokott, hogy már nehezen tud egy jót játszani egy vele egy súlycsopotú kutyával.:/


Én azt utálom a legjobban, hogy az emberek általánosítanak és lassan már az a szégyen, hogy nekem is kistermetű kutyám van, mert aki ezt meghallja és nem talákozott a kutyámmal, rögtön leír magában.:( Ennek ellenére én is előítéletes vagyok sajnos, mert ahogy írtam a nagy többség itt is ilyen felkapkodós. Láttam már olyat is, hogy egy eléggé elhízott westiet a gazdája ölben vitte, mert éppen a kutya azt akarta szerinte. Ezeknek megmagyarázni sem lehet.


Amúgy én arra tippelek, hogy egyrészt divatból veszik a kicsi kutyákat az emberek, másrészt azért, mert ezek a pláza cicák nem igazán tudnának kordában tartani egy nagyobb testű ebet.:) Mennyivel könnyebb felkapni, ha éppen nem tetszik valami...


Azoknak pedig, akik azt írják, hogy ki tudja, milyen a nagy kutya: attól, hogy nem ismered a másik kutyát (akár kicsi, akár nagy), nem kell rögtön felkapni a sajátodat. Én ilyenkor pórázra kötöm az enyémet és lassan közeledünk a másik kutya felé. Ha látom (vagy esetleg megkérdezem), hogy a másik kutya is barátságos, akkor újra elengedem. Azért ezzel mégsem azt közvetítem a kutya felé, hogy minden mozgó dologtól szívrohamot kell kapni és azonnal fel kell ugrani a gazdi ölébe... Van egy-két kutya a környéken, aki az ilyen hozzáállásnak köszönhetően már attól is összepisili magát, ha megmozdul egy falevél. Kinek kell ez? Hány nagytestű kutyát láttok (aki nem volt bántalmazva természetesen), amelyik ilyen beszari? Nem hiszem, hogy túl sokat, mert azokat már nehéz lenne felkapkodni.:)

2012. ápr. 24. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/95 A kérdező kommentje:
Minket is támadott már meg kutya, akkor most rettegjek az összes németjuhásztól? Sőt, a kutyám egyi kfelét féltsem a másiktól, mert félig németjuci?
2012. ápr. 24. 09:03
 8/95 anonim ***** válasza:
Mert a kutyások 70%-a nem tud bánni a kutyákkal. Sajátjukkal sem!Én azt mondom, emiatt nem is való nekik kutya. Nem tudnak mit kezdeni egy ilyen helyzettel. Szánalmas, de én is nap, mint nap szembesülök ezzel.
2012. ápr. 24. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/95 anonim ***** válasza:
73%

Az senkiben nem merül fel, hogy a sok kis nyominger miért maratja meg magát állandóan? Az egy dolog, hogy terriervér, meg túlkompnezál, de ez nem lehet mentség arra, hogy a lelkes kis gazdi a felelőtlen tartással (értsd, nem szocializálta a kutyát) pont a kis ölebét veszélyezteti. Igen, pont ő maga.


A kutyák - ha nincsenek vastagon elrontva - rövid úton rendezik az erőviszonyokat. Jelentős erőkülönbség esetén egyetlen morgás nélkül. Ha valamelyik nem tudja a helyét, akkor megmutatják neki hamar. Hasonló méretű kutyák - akikben hasonló mértékű a dominancia is - már esetleg fullkontaktba bonyolódnak. De a kérdésben nyilván nem erről van szó.


Viszont még egyszer: nagyon látványos, hogy a kérdésbeli plázacica sem nevelte meg a kis patkányát, az első válaszoló kutyái is neveletlenek, és milyen sok ilyet látunk...

2012. ápr. 24. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/95 anonim ***** válasza:
17%

8:51es vagyok

Még nincs 2 hete, hogy a Yorki nálam van. Ennyi idő alatt nem lehet megváltani a világot. Legalábbis én nem tudom. :)


Nálunk konkrétan meg van határozva hogy a nagytestű kutyára szájkosár kell.

Lehet, hogy nálatok nincs így. De az, hogy szabadon van a kutyád, csak a te kényelmedet szolgálja.


"Mivel nem volt lent egy árva lélek sem, így elengedtem, mert akkor hamarabb kakil."


Közterület felügyelőnek mit mondanál? Őt sem érdekelné, hogy a kutyád meg van nevelve.


Nálunk szerencsére még a közterület felügyelők sem járnak... :)

2012. ápr. 24. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!