Jó ötlet átváltanom erről erre? (táp kérdés)
Jelenleg ezzel etetek: [link]
Erre váltanék: [link]
A fehérjetartalom a fő ok...szerintetek? Amúgy egy 3 hós golden retrieverről van szó.
Köszi előre is!
A cikkben szereplő tápnak 42-44% a fehérjetartalma, és gondolom nem véletlenül nyerte a díjat. Ha a NÖVÉNYI fehérjetartalma nagyon magas, az a gond, mert általában szója van benne, ami tényleg nem ajánlott nagy mennyiségben.
Ha a kutyádnak nincs semmi baja az acanától (hasmenés...), akkor nem biztos, hogy ezért váltanék (inkább az ára miatt). Azért nem rossz táp, nagyon jól ki van találva, teljesen jól fel lehet rajta nevelni egy nagytestű kutyát. Gond akkor van, mikor kritikus időszakban váltanak a gazdik alacsonyabbról magasabb fehérjetartalmú tápra pl mikor elkezd hirtelen nőni, mert ekkor a táp is dob rajta még egy kicsit...
Ha szeretnéd magad megnyugtatni akkor nyugodtan válthatsz a brit care-re, az is nagyon jó, semmivel nem rosszabb, mint az acana csak alacsonyabb a fehérjetartalma.
Jajj,ez a magas fehérjetartalom állandóan :(, a tudomány már 5o-6o éve szemétre vágta ezt a teóriát. HIhetetlen, hogy még mindig ennyien kardoskodnak mellette, ahelyett, hogy rendesebben utánanéznének.
Figyelj, három dolog lehet a tápban: fehérje, szénhidrát és zsir. Amelyik tápban kevesebb a fehérje, abban több a szénhidrát meg a zsir. Ez világos, nem?
Namost a zsirnál is olcsóbb a széhidrát, ezért azzal tömik meg a tápokat, aztán életben tartják ezt a hiedelmet.
A szénhidrát üres kalória, csak vércukor lesz belőle, a feleslegből pedig zsír.
A szénhidrát a kutyának nem esszenciális tápanyag, ha nem eszik, nem lesz baja. Ellenben a fehérjékkel vagy a zsírokkal. Éppen ezért, a szénhidrát a szakirodalomban sehol sem szerepel, mint minimális szükséglet, ellenben a fehérjével és zsírral.
Nincs olyan tudományos munka, hatósági előírás a világon, ahol szerepelne a fehérje mennyiségének felső egészségügyi határértéke, azaz a kutyákat nem lehet fehérjével túletetni.
Miért gyártanak alacsony fehérjés tápokat?
Mert olcsóbb az alapanyag: a szénhidrát (gabona) olcsóbb mint a fehérje és a zsír (húsok), és ezért erőltetik néhányan ezt az áltudományos zagyvalékot.
Itt egy cikk:
Megjelölve a tudományos források, figyelem!!! Ezt nem szokták a magas fehérje-ellenesen tudni felmutatni. Igy áll ma a szakma, csak utána kellene nézni.
előző vagyok
Én ugyanigy kapkodtam a fejem és nem értettem, hogy akkor mi is van. Aztán rászántam az időt és 2 napig olvastam a fehérjéről.
Azért adtam olyan cikket, amiben meg van jelölve a tudományos forrás, hogy magad olvashass utána és ha meggyőződsz valamiről, kitisztul a helyzet, akkor nem kell aggódnod a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!