Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért lett divat a kutyákból...

Miért lett divat a kutyákból bohócot csinálni?

Figyelt kérdés
Előre elnézést kérek, ha valakit megbántok. Konkrétan a yorkshire terrierre és társaira gondolok, akiket táskában, masnival és nyaklánccal látni. Sajnos sokan nem kutyaként bánnak velük. Szerencsére ismerek kivételeket, akik yorkival járnak el vadászatra(persze van ott egy vizsla is:)), és kutyasulit sem kerülik. De valljuk be, hogy a legtöbben nem kutyaként tekintetnek rájuk, és nem is úgy kezelik őket. Keresik a mini meg extra mini yorkikat. Én sajnálom, hogy ide fajult a kutyatartás. Nem azzal van bajom, hogy öltöztetik a kutyákat. Sokszor nagyon hasznos dolog. De nem kellene csiricsáré dolgokat ráaggatni. És sokan nem is látnak túl a cukiságon. Sokan nem látják azt, hogy mennyi lehetőség van egy ilyen kutyában. De itt nem csak a yorkshire-ről van szó, hanem a többi, manapság csak divatkutyaként emlegetett fajtákról. Nektek mi a véleményetek az e-fajta "kutyatartásról" Nem akarok sem ítélkezni, sem megbántani senkit, de kíváncsi vagyok a fent említett gazdik véleményére.
2012. nov. 12. 15:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: Még csak 21 éves vagyok,de nagyon szeretném ezt megérni hogy mindenki így lássa a dolgokat ahogy te! Szívemből szóltál..
2012. nov. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/35 A kérdező kommentje:
Én is 21 vagyok, de félek, hogy soha nem fogjuk megérni, hogy az emberek így gondolkodjanak...Meg merem kockáztatni, hogy semmi javulás nincs a kutyatartásban, és úgy magában az állattartásban sem.
2012. nov. 12. 16:25
 23/35 anonim ***** válasza:
36%
Ezek a túl pici, túl cuki kutyák igazából már szinte nem is kutyák. Ez a tenyésztők hibája és nagy vétke. Nem egy esetről hallottam, hogy a réten szépen felkapta valami nagy madár a kutyát és szevasz. Ha ilyen kutyám lenne, nem is merném kint hagyni a kertben és a réten is csak pórázon...Szerencsére normális, gyönyörű spánielkeverékeim vannak.
2012. nov. 12. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 anonim ***** válasza:
17%

Engem az ilyen dolgok annyira nem tudnak zavarni, maximum megmosolygom a szoknyás kutyát. :) Én adok az enyémre pulcsit, és ha már kell, akkor olyat adok, ami tetszik, és cuki, mert miért ne? Tudom, van akinek elönti az agyát a gőz, ha ezt a szót hallja, de egy apró pamacs nem más, cuki. A kutyát a legkevésbé sem érdekli van e minta a pulcsiján, de ha érdekelné sem az ő hatásköre lenne eldönteni melyiket akarja felvenni.


Van táskája is, amit ugyanarra használok, mint a szállítóketrecet, kocsiban szállításra. Ha tudom, hogy séta után be kell ugranom valahova, ahová kutyával egyébként nem engednek be, akkor elviszem a táskát, mert így az esetek 99%-ban probléma nélkül bevihető a kutya bárhova. Ha táskában van a kutya, akkor tömegközlekedési eszközön jegy vásárlása nélkül szállítható. Hülye leszek nem kihasználni, hogy kis méretű a kutyám.:)


Ha viselkedésproblémája van a kutyának akkor az megint egy más kérdés.


Egyébként úgy gondolom, ezen semmi értelme kattogni, ha annyira sajnálni akarsz kutyákat, akkor sajnáld azokat akiket elhanyagolnak, vernek, éheztetnek, szaporítanak, menhelyen tengődnek stb. Az hogy masnit tesz rá a gazdija.. hát.. :)

2012. nov. 12. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/35 A kérdező kommentje:
Utolsó. Szép dolog mondhatom, hogy jössz a menhelyi és bántalmazott kutyákkal. Csak zárójelesen megjegyzem, hogy menhelyi kutyám van. Az az érzésem, hogy nem érted miről beszélek. Nem kutyaként kezelik az ilyen gazdák a kutyáikat. Persze, beviheted bevásárló központba, meg ide meg oda. De szerinted az a kutya élvezi, hogy bele van gyömöszölve egy táskába, csak mert cuki? Nem a ruhával van bajom,mint írtam, bár nyáron felöltöztetni egy kutyát szánalmas dolog. Hanem az, ahogy bánnak velük. Az sem jó, ha bántják a kutyát, de hidd el, az sem jó, ha utyuriputyuriznak neki, mint valami csecsemőnek. Ők kutyák. Nem a gazdi válltasijában akarnak összegörnyedni, és nem akarnak cukimuki sapit meg mintás pulcsit magukra aggatni, amikor nincs rá szükségük. Ők kutyák. A gazdi mellett akarnak sétálni, játszani, tanulni, nem plázázni válltasiban. De aki így tartja a kutyáját, annak ez a természetes sajnos. Ahogy neked is, kedves utolsó.
2012. nov. 12. 22:10
 26/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, te vettél egy sztereotípiát, feljöttél ide, vártad a vállonveregetést, meg gondoltad milyen szórakoztató lesz együtt szidni a táskás kutyásokat. Kaptál érveket másoktól is, tőlem is normálisan leírva, de nem akarod őket végiggondolni.


Akkor újra, egyszerűbben.

Ruha - Vizes lesz, fázik. Ha ráadod nem fázik. Az, hogy mennyire ízléses vagy giccses a gazdi ízlését tükrözi ugyebár. Te a az a típus vagy, aki az embereket is kiröhögi, mert szerinte hülyén néz ki? :)


Táska - Kocsiba, mert biztonságos, nem úgy, mint a szabadon lévő kutya, aki képzeld el milyen gyönyörűen repül ki a szélvédően ha esetleg baleset történik. Az enyémet mondjuk be is tudom kötni, de a táskában/szállítóboxban elfekszik és alszik. Én általában tömegközlekedem, a gatyám rámenne, ha buszjegyeket vennék a kutyának. Igen, én szeretem magammal vinni a kutyám, amikor csak lehet, SÉTÁLVA. De vannak helyek, ahova csak zárható szállítóboxban/táskában viheted be. Nem a pláza, rettentő beszűkülten gondolkodsz. Mi a jobb a kutyának, ha otthon marad, vagy ha velem jön, és egész délután mondjuk egy órát ha eltölt a táskában összesen? Persze biztosan én vagyok a hülye, hogy szeretném minél többfelé vinni az ebet, hogy a lehető legtöbbet tapasztaljon. Egyébként meg jobban szeretem a táskát, mint a műanyag szállítót, mert az nagy, bumszli és nehéz.


"De szerinted az a kutya élvezi, hogy bele van gyömöszölve egy táskába, csak mert cuki? "

Egyébként képzeld el igen, tréningezem rá. Az előző kutyámnak sem volt vele gondja, ugyanis nem gyömöszölve van, hanem belemegy, elfekszik, és pihen. Én állatkínzó! És milyen haszontalan lesz ez a tudás repülőgépes utazásnál!


"Az sem jó, ha bántják a kutyát, de hidd el, az sem jó, ha utyuriputyuriznak neki, mint valami csecsemőnek. "


Márpedig a dicséretet minél magasabb, boldogabb hangon adod elő, annál inkább veszik az adást, ezt tudtad? :)


"Nem a gazdi válltasijában akarnak összegörnyedni, és nem akarnak cukimuki sapit meg mintás pulcsit magukra aggatni, amikor nincs rá szükségük. Ők kutyák. A gazdi mellett akarnak sétálni, játszani, tanulni, nem plázázni válltasiban."


Panaszkodott már neked kutya, mert nem tetszik a pulcsija mintája? Erről ennyit. Illetve az is kiderült, hogy szerinted vagy sétálsz, játszol, tanítasz vagy plázázol. Nyilván ezek annyira kizárják egymást, hogy ha elsétálsz vele a plázába, át is kerülsz valami alternatív univerzumba. :))

2012. nov. 13. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Én már lassan semmin sem csodálkozom. :D

Én is amstaffot tartok, és a lakótelepen az én kutyám a megtestesült Sátán a törpekutyások szemében.

Az egyik házban lakik egy nagyon csesznye, 70 (!!!) dekás yorkie kan, mi csak Belzebubnak hívjuk.Sétálok a kutyámmal (akinél mellesleg kedvesebb kutyát a környéken nem igen lehet találni), erre befordul a sarkon Belzebub, vonszolja maga után 2 méter magas gazdáját, kihúzza maxra a flexit, és ront neki a kutyámnak, hogy elkapja a fülét.Az enyém erre hátrálni kezdett, majd felmordult, és egy elegáns fenéklendítéssel arrébblökte a törpét.Erre a faszi velem ordít, hogy az ő kicsikéjét senki sem bánthatja, és ha mégegyszer meglátja ezt, felrúg a kutyámmal együtt.Jelzem, a kiskutya télen-nyáron rucikákban, kis pólókban feszít, és még nyáron is cipőcskét adnak rá...Pici pink flexi, szoknya, esetleg még kis divatos kalap is.A hapsit elküldtem a jó édes anyjába, és emelt fővel távoztam a helyszínről :D

Egyre jobban utálom a törpekutyákat, sajnos a gazdáik miatt, akik egy visszataszító, agyilag roncs, agresszív patkányt nevelnek egy kutyából. :/

2012. nov. 13. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/35 A kérdező kommentje:

ma 00:09


Ha elolvastad volna, akkor láttad volna, hogy ilyen időben én is adok a kutyámra esőkabátot, hogy ne legyen nyakig sáros, vizes. De nyáron minek rá ruha???? Őszintén? Én nem akarok szidni senkit, de ezekből a kutyákból bohócot csinálnak a gazdáik, amikor az a kis édes rózsaszínruhás kiskutya eredetileg patkányokat szedett szét...érted a differenciát? Megmagyarázhatod, hogy miért jó a válltasi, el sem olvastam. Persze, nem kérdeztem a kutyát, hogy tetszik e a pulcsi mintája. És te kérdezted, hogy akarja e hordani? Hagyjuk már ezt. Az emberek sajnos nem tudják, mi re is való a kutya. Ne nekem okoskodj, hogy tudom e mi a dicséret. Nem én cipelem a kutyámat tasiban, ruciban, meg sapiban mindenhova. Én tisztességesen eljárok vele minden hétvégén kutyaiskolába, minden nap több órát tréningezünk, sétálunk a Duna-parton póráz nélkül, és ha úgy adódik nem csapom be őt a táskámba, hanem otthon kell megvárnia a gazdit, míg elmegyek munkába vagy vásárolni. Megkérdezném szívesen a kutyákat, hogy melyiket szeretik jobban? Minden nap ruciban és táskában kínlódni a gazdi vállán, se pisilni, se szaglászni nem tudok, mert a gazdi épp a vállán cipel, vagy szabadon rohangálhat, úszhat a vízben, labdázhat és tanulhat a gazdijával, majd ha jól elfáradt, akkor hazamenni a gazdival, és lekuporodni mellé pihenni. A te kutyád az mennyire lehet kifáradva? Eljársz vele rendszeresen sétálni, órákat? Sárban, mocsokban, szélben, esőben? Eljársz vele kutyaiskolába? Tanítod őt? Vagy csak írod? Szocializálod? Vagy bevágod a táskába és járjátok a várost. Mert az nem ér semmit. Nehogy már egy ilyen gyerekpótlékos gazdi okoskodjon nekem, meg magyarázza el a kutyatartást. Sokat tanulhatnál tőlem, úgy érzem...:)

Amúgy meg, ha amiket fentebb írtam, rád nem vonatkozik, akkor miért lettél ideges, és miért magyarázkodsz nekem? De komolyan. Ha te ritka kivétel vagy, akkor minek erőlködsz? Örüljünk együtt, hogy nem vagy olyan sötét, mint a többi. Bár a kérdés lényegét fel sem fogtad. Ugyanis jössz a kutyaruhával, de azt nem vetted figyelembe, hogy a kutyaruha hogyan került szóba. Ja, és ha esetleg kivetnivalót találsz a kérdésemben, akkor nem kellett volna válaszolnod rá. Idegesít a kérdésem? Lépj vissza innen. Ennyi. Ezentúl én is átlépek a te válaszaidon, úgyhogy akár fáradnod sem kell az írogatással!

2012. nov. 13. 10:37
 29/35 A kérdező kommentje:
Ja, 00:09-es, ajánlom figyelmedbe az utolsó válaszoló kommentjét, na az ilyen gazdákra gondoltunk. Nem is értem miért vetted magadra! :)
2012. nov. 13. 10:38
 30/35 anonim ***** válasza:
Azért válaszoltam, mert feltettél egy kérdést, feltételeztem érdekel rá válasz.:) De nyilván nem. Egyébként igen, órákat sétál és tanul is, tudnád ha olvasnál is nem csak írnál. :)
2012. nov. 13. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!