Láttam hogy volt már pár hasonló kérdés, de most a jelenlegi helyzet szerint kötelező a kutyának jegyet venni buszon?

válasza:

válasza:"c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - szállítja" a szájkosarat meg törvény írja elő, hogy kötelező.

válasza:

válasza:

válasza:Ölben tényleg lehet vinni, ha sehol (se jegyvizsgálás közben, se metrón leülve) nem teszed le. Nekem ezt több ellenőr is elmagyarázta, sőt az egyik szólt is hogy a váltótársa szivatni fog, ha miközben bányászom a bérletemet, lerakom a földre a kutyát, mert akkor mégsem annyira öleb az öleb. Úgyhogy egyik kezemmel fogom a kiskutyát, másikkal szerencsétlenkedek a bérletemmel:D De ezt a kis kellemetlenséget simán elviselem, ha egyszer így kell.
Szájkosarat csak egy ellenőr említett nekem, aki még nem nézett rendesen végig a kutyámon:D Aztán belátta, hogy a turcsi orra miatt nem is lehet rá semmiféle szájkosarat rakni, maximum egy szalaggal tudnám átkötni:D

válasza:

válasza:lehet neki bérletet is venni.. ellenőr válogatja. Szájkosár egyébként nem kell hogy rajta legyen a törvény csak azt mondja hogy szájkosár nélkül nem lehet szállítani azt nem hogy legyen is rajta a szájkosár...
Ezt az állatorvosom mondta akinek pincsije van és nem engedték fel a buszra, mert nem volt szájkosara. Azóta hord magával egyet (hozzáteszem hogy pincsire nem is igen lehet kapni :D)
Kapcsolódó kérdések:
2013.05.25.-én van az évforduló.
Ha igen, akkor milyen törvényre lehet hivatkozni?
Egyelőre ezt találtam, ebben nincs megemlítve, és a felvi.hun sincs róla semmi infó. 2012-ben fogok felvételizni, addig szerintem már nem vezetik be, az már csak másfél év, és úgy tudom 2 évvel előtte be szokták jelenteni a változásokat, de inkább több.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!