Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 5 hónapos amerikai...

Van egy 5 hónapos amerikai bulldogom, és hát néha elmegy az esze a fekete dzsekimre ugrál ráfele és harapdálja meg a nadrágomat is, meg belekapaszkodik a lábomba és ugy csinál mint ha párosodni akarna (értitek XD), ilyenkor mi van vele? Normális ez

Figyelt kérdés
a fekete dzsekimre visszatérve, van egy fekete bőr 4 águ sex korbács kb 1m-es XD apám hülyeségből vette de mind egy, és a korbácsot lógatom előtte hogy ugrorjon rá hogy nagyot tudjon ugorni, meg amikor elkapta akkor modom neki hogy huzza hogy azzal is erősödjön, és nem lehet hogy e miatt ugrik a FEKETE színre?
2009. nov. 29. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Igaz a fekete színt látják a kutyák, de miután színvakok ezért neki mindegy lenne ha a dzsekid sötétbarna is lenne.

Kicsit hiperaktív de ez előfordul még a kicsikkel, a bulldogról mondjuk én úgy tudtam higgadtabb fajta. Erről az ugrálásról pedig szokasd le, szólj rá vagy üss rá kicsit a fejére, nem kell megverni csak ha vmi kellemetlent tapasztal akkor megjegyzi hogy az nem játék. Elég ha azzal a korbáccsal játszik, mert jelenleg azt hiszi hogy minden amit tud rángatni arra rá kell ugrania.

Amikor meg úgy csinál mintha párosodna, hát az egyértelműen szexuális túlfűtöttség, ilyen fiúkutyáknál előfordul, de majd lecsillapodik.

2009. nov. 29. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Simán előfordulhat, hogy a fekete színre ugrik. A mostani kutyám minden olyan embert utál akin zöld színű ruházat van. Ugyanezt csinálja ha valakinél táska van. Mindezt csak azért mert "hasonlít" a postásra. xD Amúgy érdekes mód nőstény kutya létére sokszor csinál úgy a fekhelyével, hogy összegyűri és úgy mozog rá mintha egy hím kutya párosodna. Egyébként meg semmi gondom vele. Kitűnő barát és családtag.


A régebbi hím kutyám viszont fura egy állat volt. Hímként mindenkinek a lábába belecsimpaszkodott és csinálta a párosodó mozdulatokat. Az akkori barátnőm lábára még rá is élvezett. Hú de ciki volt....

Azzal a kutyával viszont nagyon sok gond volt. Egyik percben játszott, majd mindenféle előzmény nélkül megharapta. Szétrágott minden ami csak elékerült. Az alatt a 8 hónap alatt csinált több 100 ezer forintos kárt. Még az autóba is bemászott és szétrágta a műszerfalat is. Aztán egyszer nekiment egy gyereknek. Szerencsére ott voltam és csak egy rugással tudtam elhárítani a támadását, így nem lett komolyabb baj. Másnap elvittem orvoshoz és elaltattam. Egyszerűen egy antiszociális kutya volt, valamilyen agyi problémája lehetett. Sosem hittem volna előtte, hogy lesz egy olyan kutya az életemben akivel szemben ilyen haragot tudok táplálni. Majdnem ráment a családi életem is.

2009. nov. 29. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Első válaszolótól kérdezném: Ha színvak a kutya akkor miként tudja megállapítani, hogy valakinek zöld színű a ruhája? Ami érdekes minél jobban közelít a kérdéses szín a "postás zöldre" annál agresszivebben ugatja a kérdéses személyt, minél inkább más árnyalatba hajlik a zöld annál kevésbé. Érdekes, nem ?
2009. nov. 29. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Másodiknak: téged kellett volna elaltatni. Abba nem gondoltál bele, hogy a kutyádat meg kellett volna nevelni és akkor ez nem történhet meg? A saját hanyagságod és tudatlanságod miatt megöltél egy állatot! Ha gyereked lesz és problémád lesz vele, azt is el fogod altatni?


És a kérdésre válaszolva: A párzó mozdulatok a dominancia kifejezését szolgálják ebben az esetben, a kutyád ugyanis még nincs abban a korban, hogy szexuális túlfűtöttségről beszélhessünk! A felugrálás, harapdálás is arra utal, hogy egy kis terrorista alfa kezd cseperedni belőle! De még nincs veszve semmi, következeset neveléssel még vissza tudod fordítani a folyamatot. Először is ne hagyd, hogy felugráljon. Egyrészt, hogy megmutasd, Te vagy a vezér és tiszteletben kell tartania a személyes szférádat, másrészt, mert komoly egészségkárosodást okozhatsz ezzel a kutyádnak! Inkább keress valamilyen más mókát, rengeteg módja van annak, hogyan játsszunk a kutyával, de én ezt a fajta játékot nem ajánlom. Húzni-vonni ugrálás nélkül is lehet! Minden alkalommal, mikor a kutya belekezd a felugrálásba, azonnal fordítsd neki hátat és úgy 5-10 percig ne foglalkozz vele. Ne nézz rá, ne érj hozzá, ne szólj hozzá. Csak akkor mehet oda hozzád, ha hívod, minden más esetben ne vegyél tudomást róla. Ha harapdálni kezd, akkor adj ki egy fájdalmas, vonító hangot, majd hagyd faképnél a kutyát és szintén ne foglalkozz vele néhány percig.

Nagyon komolyan kell venned a vezérség átvételét, különben még komoly problémáid lehetnek vele. Ennek a mikéntjét itt túl hosszú lenne felsorolni, adok egy linket, Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra (kutyapszichológia) c. könyv, ebben minden le van írva.

Remélem, Te nem süllyedsz odáig, mint a második válaszoló és ki tudsz alakítani egy kiegyensúlyozott kapcsolatot a kutyáddal, de azzal légy tisztában, hogy ez egy életre szóló, kemény és következetes munka lesz! Sok sikert! És a link:

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. nov. 29. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elöttem szóló nagyon jol elmagyarázta a dolgok mibenlétét... sürgösen neveld meg a kutyád, mert késöbb komolyabb gondjaid lehetnek belöle.. egyszerüen nem te vagy a falkavezér. 5 honapos, lehet belöle nagyon jo kutya! a hágó mozdulatokból egyértelmü, hogy ö akar lenni az aki irányit..
2009. nov. 29. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 12.51


Ugye csak viccelsz ?

Egy olyan kutyát aki rátámad egy gyerekre azt azonnal el kell altatni. Csak nem gondolod komolyan, hogy ezek után még meg próbálom megnevelni? A gyerek feküdt a földön a kutya meg rajta és keményen vicsorított. Hogy tudsz ekkora baromságot mondani ? Azért tartsunk már be egy értékrendet. Vagy nálatok ez úgy működik, hogy miután leharapta a gyermeked fejét akkor dobsz neki jutalom falatot? Én nagyon nagy állat barát vagyok, de ezt nem lehet elnézni.... A másik: Ezt a kutyán én láttam, hogy mit csinál és 8 hónapon keresztül én küzdöttem vele.

Szabályosan terrorizálta az egész családot. A bottal közlekedő idős családtag kezéből kirángatta a botját vagy 15-ször. Az, hogy mindenkinek nekiugrált azt már nem is említem. Ha véletlenül nyitva maradt az ajtó akkor irány be és már ugrás az asztalra. Távkapcsoló szétrágva , qrva drága szemüveg szétrágva. Az utánfutóm elektromos rendszere szétrágva. A folyamkavics és a homok rakás összekeverve, többször is. Locsolótömlők darabokban. A szájával kinyitotta többször a kerti csapot, egész éjszaka ömlött a víz. Egy éjszaka alatt a ház egyik faláról teljes hosszban leszedte a hőszigetelést ameddig elérte. Az összes kultúrnövényt kikaparta, lerágta, Egyetlen éjszaka alatt felásta vagy 10 helyen a gyepet, A kint felejtett fűnyíró összes rágható részét tönkrevágta. A hordozható grillsütőt feldöntötte, működés közben, csak mert jó illatok jöttek onnan. Ha esett az eső és valaki esernyővel közlekedett akkor felugrott és kirángatta a kezéből. Engem talált el a legkomolyabban egy ilyen ugráskor, annyira, hogy ömlött a vér a számból, napokig képtelen voltam rágni. Az autó műszerfalat szétrágta, egy üléshuzatot, A nyitott kesztyű tartóból kitermelte a szőlőcukrot és a 70 éves jóanyám inzulinos készletét. És mindezek tetejébe még valamire allergiás volt amire az orvos semmit nem tudott mondani. 2 hetente orvoshoz jártam vele, mert 10 perc alatt képes volt feldagadni az egész képe , olyannyira, hogy nem látott ki a szemével és fulladozott. Csak szájkosárral tudtam orvoshoz vinni, ott elkezdett vergődni. Szabályosan leverte a csempét a rendelőben. Annyira kalapálta a fejét mindenhez, hogy a szájkosarat is széttörte. Elpattantak rajta a ponthegesztések.


Kellene neked egy ilyen kutya???? Erre mondjál valamit....

2009. nov. 29. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot is tudok mondani!

1. Ha egy kutya normálisan meg van nevelve és tudja a helyét a családi rangsorban, valamint ki van elégítve a szellemi és mozgás igénye, akkor az általad felsorolt dolgok egyike sem történhetett volna meg! Természetesen nem gondolom, hogy a kutya előrébb való a gyerekemnél, de amennyiben a FAJNAK megfelelően kezeljük az állatot, úgy ezek a magatartási zavarok mind elkerülhetők! Láttam már "kezelhetetlen, reménytelen" kutyából csodakutyává változott ebet, hidd el, tudom mit beszélek!

2. Amennyiben a kutyádat valami szaporítótól vetted néhány tízezer forintért, akkor el tudom képzelni, hogy minden nevelési próbálkozásod kudarcot vallott. Mert ideggyenge volt a kutya. Vagy ha tenyésztőtől is vetted, akkor nem válogattad meg eléggé, hogy kitől, nem volt kellő ismereted ahhoz, hogy ki tudd szűrni, hogy abból a párosításból egészséges kölykök fognak-e születni. Bár esetedben inkább az első verzióra tippelnék, amennyiben a kutyád ideggyenge volt. Tanulság: jó helyről kell kutyát venni, hozzáértő tenyésztőtől, aki az ilyen problémákra is garanciát vállal! Mert ahhoz ez első gondnál visszavihetted volna és ha orvosi vizsgálattal bizonyítható, hogy a kutya idegrendszere genetikailag terhelt, akkor visszafizette volna neked a vételárat és a kutyát visszavette volna!

Ahhoz képest, mennyi problémát felsoroltál, a megoldási kísérleteidből egyet sem említettél! Vagy ez a vasvilla volt, meg a seprűnyél? Akkor jobban is tetted, hogy nem közölted, mert arra is tudnánk mit mondani! És nem csak én!

Tömören ennyi! Pusztán ezért gondolom, hogy közönséges gyilkos vagy! És továbbra is fenntartom az álláspontomat!

2009. nov. 29. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Hát barátom, kívánok neked egy ilyen kutyát aztán majd megtudod mi a Magyarok istene. Amit leírtam, ez csak töredéke volt annak amit tett. Amúgy egy nagyon szép zsemleszínű ajándék keverék kutya volt. Fajtisztát sosem vennék , azt meghagyom azoknak akiknek státuszszimbólumnak kell egy állat és azt hiszik, hogy csak a faj kutyákat lehet szeretni. Több mint 1000 négyzetméteres területe volt a kutyának és napi szinten foglalkoztatva volt.

Nem ez az első kutyám, már elmúltam 40 éves.

Ha egy kutya ilyen szinten nem megbizható azt 100-szor is "meggyilkolom" ahogy te fogalmaztál.

Te meg csak hagyd, hogy a családodat kinyírja, majd megnézlek az esti híradóban ahol majd elmagyarázhatod hogy hogyan kell kutyát nevelni. Ha ennyire "idióta" vagy, hogy azt hiszed minden kutyát meg lehet nevelni akkor fogadj örökbe egy pedofilt aztán neveld meg és bízd rá a gyermekedet. Az orvos már az második látogatásomkor figyelmeztetett, hogy ennek nem lesz jó vége. Persze ő is hülye volt ezekhez a dolgokhoz. (gondolom)

A barátaim és családjuk már nem mertek jönni, mert nem érezték magukat biztonságban.....

De biztos, neked van igazad, hisz Te ezt jobban tudod. Csak épp nem láttál ebből az egészből semmit.... Csak ítélkezni tudsz, de azt nagyon...

2009. nov. 29. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

El kell keserítselek, mert az én kutyáim sosem csinálnak iyleneket, ugyanis tudják, hol a helyük a rangsorban. A nevelésbeli hozzá nem értésed már a postásos dologban megnyilvánul. Ha te lennél a vezér, a kutyád nem reagálna így a "zöld" és táskás emberekre, mert nem a saját felelősségének érezné a számára veszélyesnek vált dolgoktól a falkáját megvédeni.

De tudod mit? Nem vitatkozom veled, nem is tudnálak és nem is akarlak meggyőzni. Amit írtam, azt saját tapasztalatból írtam, az én egyik kutyám is egy menhelyi keverék, akivel nagyon komoly problémák voltak, már sokan megbélyegezték, hogy javíthatatlan. És láss csodát, mégsem az, rengeteg beleérzéssel, türelemmel és a teljes szabadidőm rááldozásával elértem, hogy az a kutya, aki félelmében mindenkire rátámadott, most már abszolút közömbös a külvilágra és az emberekre. Nem várom el tőle, hogy farokcsóváljon, és jobb is a közömbösség, de hidd el, iszonyú kemény munka volt ezt elérni. Sokan mondták nekem is, hogy altassam el, de nem tettem. És soha nem emeltem rá a kezem, hogy megmutassam neki, ki a főnök és mit lehet, mit nem.

De mindegy is, ez már rég nem a kérdéshez kapcsolódik. Sajnálom, hogy így járt az a szerencsétlen kutya. Végszóként csak egy idézetet írok még le, a kedvencemet, aztán a magam részéről a vitát lezártam:

"Problémás kutya nincsen, csak olyan, akinek problémái vannak."

2009. nov. 29. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

De jót nevettem....

Ezek szerint az a jó kutya amelyik a gazdájára hagyja a ház őrzését... :))))

Elképzelem , mikor a kutya ül a sarokban egy cigivel a szájában, majd ha jön veszélyes postás akkor odavakkant neked, hogy "Te ember, menj azt ugasd már meg a postást !"


Ha ezt így gondoltad akkor feltételezem nem sokat hallottál még arról, hogy a kutya falkában minden egyed önállóan is ugatja a postást nem csak a vezér...


Amúgy meg nálunk ez úgy működik, hogy a kutya addig ugat míg meg nem érkezik a vezér. Aztán szépen megy a dolgára... Tudja, hogy ezt várom el tőle....

2009. nov. 29. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!