Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tudni a Mudiról?...

Mit kell tudni a Mudiról? -miket nem szabad kutyának enni adni; -hetente hány óra séta; -mennyi időt kell egy nap nonstop vele tölteni; stb.

Figyelt kérdés
Első kutya lenne, és nagyon megtetszett a fajta. Viszont ha majd bevállalom, hogy szerzek egy kutyust akkor jó gazdi akarok lenni. Melyek azok a dolgok amiket tudnom kell egy Mudiról? Persze, majd érdeklődöm tenyésztőknél meg oldalakat is nézek, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.

2014. máj. 6. 19:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
08:51 nálad az első kutyás mióta jelenti azt, hogy valaki sosem látott még kutyát vagy hogy nem neveli 6 évig? Én csak annyit mondtam, hogy első saját kutyám volt és nem volt vele gond. Nem azt, hogy nem láttam még előtt kutyákkal való foglalkozást, vagy hogy nem foglalkoztam vele és mégis jó lett. Ez nem igaz, én kutyások mellett nőttem fel, de azokat csak néznem szabadott. A sajátomat pedig az első pillanattól neveltem otthon, sétálni vittem, táborozni, meg leraktam vele jó pár vizsgát is saját erőből. Épp elég munkám volt benne, nem szerencse, csak éppen nálam ez simán ment és nem okozott gondot.
2014. máj. 7. 16:53
 12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Sajnos a lakásban én nem tarthatok kutyust csak kinnt a kertben, ami hatalmas. Szeretem az örök mozgó kutyákat mivel én is egy hiperaktív állat vagyok XD, és bármennyi időt amit tudnék vele tölteni azt megtenném. Láttam még Pumit is, arról mit kell tudni?
2014. máj. 7. 18:30
 13/30 anonim ***** válasza:

A kezdő (tapasztalattal nem rendelkező) és a tapasztalattal rendelkező első kutyás között van különbség.

Az én mudijaimról kb 30 perc alatt lepereg a sár (=míg hazaérünk), tehát esélyem sincs ilyesmiket kifésülni a szőrükből. Én eddig azt hittem, minden mudinak ilyen csodálatos varázsszőre van.

Én általános szőrápolási tanácsként írtam a fésülésről, de lehet, hogy félreérthető volt: természetesen, ha összeragad valamitől, ki lehet fésülni. De tudok olyan mudikat, akiket hetente fésülnek, viszont ettől a szőrük kisimul és elpuhul, elveszti a jellegét. A nyírás tök fölösleges.

Nem a te kutyáidra gondoltam, mikor írtam, hogy ki lehet fogni könnyebb egyedeket is (viszont kétségtelen, hogy a te bejegyzésedről jutott eszembe ez a tapasztalatom), sajnálom, ha magadra vetted.

2014. máj. 7. 18:32
 14/30 anonim ***** válasza:

A pumira szerintem mindaz igaz, ami a mudira is, ők szerintem egy fokkal nehezebb esetek, mert terrierek bekeresztezésével alakult ki a fajta (a mudi meg spiccekkel) .

Kérdező, ha sokat lennél kint a kertben, tehát nem úgy tartanád a kutyát, hogy lát téged napi fél órácskát azt kész, akkor még lehetsz jó gazdája egy mudinak. A nagy kert viszont csak arra jó, hogy nagy térben tudsz foglalkozni a kutyával, mivel magától nem fogja futtatni magát. :)

Szóval, ha a mudi nem mehet be a házba, akkor abban az esetben tartsd, ha szeretsz kint lenni a kertben. :) Persze nem kell egész nap, de mondjuk napi 1-2 óra séta + a szabadidőd nem a lakásban töltöd, hanem a kertben (ez nyáron nem is nehéz).

De más kutyára is igaz, hogy igényli a társaságot, nem csak a mudira. :)

2014. máj. 7. 18:39
 15/30 A kérdező kommentje:
Rendben, így képzeltem el. Köszönöm. Ha nehezebb eset a Pumi akkor Mudi egyértelműen, nem nagyon láttam különbséget a kettő közt, és mi a helyzet a Pulival? Ő is olyan természetű mint a Mudi meg a Pumi, szőrzetében egyértelműen más XD
2014. máj. 7. 18:56
 16/30 anonim ***** válasza:
A puli a könnyebb eset szerintem. Viszont vagy nyírod, vagy rendezgetned kell a rasztáit.
2014. máj. 7. 19:05
 17/30 anonim ***** válasza:
Igen, a puli könnyebb, de ha komolyabb sport céljaid vannak, őt nem ajánlom. De sportosabb kedvencnek tökéletes.
2014. máj. 7. 20:58
 18/30 anonim ***** válasza:
A pumi elég vérmes természetű, mivel terriervér van benne, a gazdával szemben is kihívó lehet. A puli pedig rettentően sokat ugat ha rosszul van vele foglalkozva. Sok álmatlan éjszakám van a szomszéd neveletlen pulija miatt, úgy hogy nekem 4 mudim van xD Úgy tudom ma már elég rossz az állomány, alig van dolgozó puli. Szerintem nagyon különböző a természete a 3 fajtának, attól függ te mit akarsz. Szerintem a mudi a legragaszkodóbb, leggazdaközpontúbb, de lehet csak elfogult vagyok, plusz nem biztos, hogy te erre vágysz.
2014. máj. 7. 22:05
 19/30 anonim ***** válasza:
Hát meg csak kerti tartásra talán ne pont a leggazdaközpontúbbat válassza az ember, mert az kicseszés a kutyával... :)
2014. máj. 7. 22:12
 20/30 A kérdező kommentje:
XD nem tudtam, hogy ennyire nehéz velük bírni. Gondoznám a szőrét a Pulinak amennyire csak tudnám, az ugatást itt a környéken meg már mindenki megszokta asszem. Vannak erre ám kóbor kutyák, meg minden házban kb. Az engem nem zavar :) Van nekem egy macskám ahhoz hogyan állnak ezek a kutyák?
2014. máj. 7. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!