Mit kell tudni a Mudiról? -miket nem szabad kutyának enni adni; -hetente hány óra séta; -mennyi időt kell egy nap nonstop vele tölteni; stb.
A kezdő (tapasztalattal nem rendelkező) és a tapasztalattal rendelkező első kutyás között van különbség.
Az én mudijaimról kb 30 perc alatt lepereg a sár (=míg hazaérünk), tehát esélyem sincs ilyesmiket kifésülni a szőrükből. Én eddig azt hittem, minden mudinak ilyen csodálatos varázsszőre van.
Én általános szőrápolási tanácsként írtam a fésülésről, de lehet, hogy félreérthető volt: természetesen, ha összeragad valamitől, ki lehet fésülni. De tudok olyan mudikat, akiket hetente fésülnek, viszont ettől a szőrük kisimul és elpuhul, elveszti a jellegét. A nyírás tök fölösleges.
Nem a te kutyáidra gondoltam, mikor írtam, hogy ki lehet fogni könnyebb egyedeket is (viszont kétségtelen, hogy a te bejegyzésedről jutott eszembe ez a tapasztalatom), sajnálom, ha magadra vetted.
A pumira szerintem mindaz igaz, ami a mudira is, ők szerintem egy fokkal nehezebb esetek, mert terrierek bekeresztezésével alakult ki a fajta (a mudi meg spiccekkel) .
Kérdező, ha sokat lennél kint a kertben, tehát nem úgy tartanád a kutyát, hogy lát téged napi fél órácskát azt kész, akkor még lehetsz jó gazdája egy mudinak. A nagy kert viszont csak arra jó, hogy nagy térben tudsz foglalkozni a kutyával, mivel magától nem fogja futtatni magát. :)
Szóval, ha a mudi nem mehet be a házba, akkor abban az esetben tartsd, ha szeretsz kint lenni a kertben. :) Persze nem kell egész nap, de mondjuk napi 1-2 óra séta + a szabadidőd nem a lakásban töltöd, hanem a kertben (ez nyáron nem is nehéz).
De más kutyára is igaz, hogy igényli a társaságot, nem csak a mudira. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!