Kan kutya ivartalanítás után vérzik. Nem volt varrás, nem kapott búrát a fejére. Mennyire normális ez?
Sziasztok!
Tegnap délután ivartalanították kan kutyusunkat. Estére szépen magához tért és szerintem elkezdte nyalogatni a sebet mert lefekvés előtt ránéztem és minden csupa vér volt (térkő, lépcső, házikó ahova tettük). Persze sem a pécsi ügyelet sem az orvos nem vette fel a telefont. Mohácsi ügyeletet értük csak el telefonon. Tettünk rá szorítókötést meg szétvágtam kislányom egyik body-ját és azt felhúztam rá hogy ne tudja nyalogatni a sebet. Reggelre szépen összehúzódott a heg, raktunk rá egy gyerekpelenkát. Mennyire normális szerintetek a vérzés ilyenkor? A doki nem varrta össze a sebet, csak lefújta ezüst spray-el. Kb 1,5cm-es vágás volt csak. Illetve nem adott a fejére búrát. Azt mondta hogy nem baj ha nyalogatja. Másnak van tapasztalata?
Köszönöm!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Tegnap hazafelé beugrottam egy állatkórházba és vettem neki gallért. Ott fogták a fejüket hogy nem volt varrás és gallér. Ők eltávolítják az egész herezacskót.
Mikor hazaértem nem volt jó passzban a kutya. Pont akkor hányt egyet ezért visszavittem az orvoshoz aki műtötte.
Mondtam hogy elég sok vért vesztett, kapott vérpótló injekciót meg tablettákat. Illetve azt mondta az orvos hogy 6-6 csomót kötött a kutyára, nem kellene hogy vérezzen.
A sebe mindenesetre szép volt. Este jó passzban volt a kutya. Éjszaka rajta volt a gallér. Ma reggel is szép volt a seb. Úgy tűnik kutya baja.
A szukát azért máshogy viszem szerintem.
Na én most dobtam le teljesen az ékszíjat kasztrálással kapcsolatban.
Párszor eljátszotta ezt a kutya hogy nagyon ráizgult a szukára és teljesen kint ragadt a fütyköse golyókkal együtt. Kellett neki jó fél óra hogy helyrerázódjon.
Az orvos kasztrálás után megmutatta az eltávolított golyókat.
Erre így 4 nappal a műtét után megint ez a kép fogad: [link]
Csont kemény a fütykös is meg az a két izé is (már nem merem heregolyónak hívni őket, fingom sincs mik ezek).
Ez normális így kasztrálás után? Azt hittem teljes lankadással jár a dolog.
Na közben kiokosítottak hogy az a két golyó azok nem a herék, hanem valami bulbus akármi, ami a kutyáknak van és arra való hogy beleakadjon a vaginába ha jól értettem a dolgokat :)
Állítólag az erekció is teljesen normális még, mert a hormoncsökkenéshez kell kis idő.
És ezt be is vetted?
Nem tudom férfi vagy-e, de gondolj bele egy picit, hogy ha neked vérzene a heréid helye, volna hangulatod erekcióra?
Inkább valami bevérzés lehet. Ez cseppet nem normális. 3 kanomat meg a macskámat ivartalanították, sosem volt megduzzadva nekik semmi és sehol.
Te megnézted egyáltalán a képet?
Ez színtiszta erekció, nem bevérzés. Műtét előtt ugyanígy nézett ki. A kanjaid körül meg gondolom nem sertepertélt egy szuka műtét után ami erekciót válthatott volna ki.
Igen, megnéztem a képet.
Némi anatómia: Az erekciót a vérbőség okozza. Kiválthatja egy vérzés is.
Elég sok kan kutyám volt már ivaros és ivartalan is. És szoktak a szukák tüzelni itthon.
A péniszük soha nem szorul ki, csak a közösüléskor.
Elvitted már szegényt egy rendes orvoshoz? A gallértól nem fog begyógyulni a sebe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!