Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutya ivartalanítás után...

Kan kutya ivartalanítás után vérzik. Nem volt varrás, nem kapott búrát a fejére. Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap délután ivartalanították kan kutyusunkat. Estére szépen magához tért és szerintem elkezdte nyalogatni a sebet mert lefekvés előtt ránéztem és minden csupa vér volt (térkő, lépcső, házikó ahova tettük). Persze sem a pécsi ügyelet sem az orvos nem vette fel a telefont. Mohácsi ügyeletet értük csak el telefonon. Tettünk rá szorítókötést meg szétvágtam kislányom egyik body-ját és azt felhúztam rá hogy ne tudja nyalogatni a sebet. Reggelre szépen összehúzódott a heg, raktunk rá egy gyerekpelenkát. Mennyire normális szerintetek a vérzés ilyenkor? A doki nem varrta össze a sebet, csak lefújta ezüst spray-el. Kb 1,5cm-es vágás volt csak. Illetve nem adott a fejére búrát. Azt mondta hogy nem baj ha nyalogatja. Másnak van tapasztalata?

Köszönöm!

2014. máj. 7. 09:22
1 2 3
 11/21 Akiteki ***** válasza:
100%
A szukát semmiképp ne vidd hozzá. Én a kant is megmutatnám egy normális orvosnak.
2014. máj. 7. 17:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Tegnap hazafelé beugrottam egy állatkórházba és vettem neki gallért. Ott fogták a fejüket hogy nem volt varrás és gallér. Ők eltávolítják az egész herezacskót.

Mikor hazaértem nem volt jó passzban a kutya. Pont akkor hányt egyet ezért visszavittem az orvoshoz aki műtötte.

Mondtam hogy elég sok vért vesztett, kapott vérpótló injekciót meg tablettákat. Illetve azt mondta az orvos hogy 6-6 csomót kötött a kutyára, nem kellene hogy vérezzen.

A sebe mindenesetre szép volt. Este jó passzban volt a kutya. Éjszaka rajta volt a gallér. Ma reggel is szép volt a seb. Úgy tűnik kutya baja.

A szukát azért máshogy viszem szerintem.

2014. máj. 8. 09:31
 13/21 A kérdező kommentje:

Na én most dobtam le teljesen az ékszíjat kasztrálással kapcsolatban.

Párszor eljátszotta ezt a kutya hogy nagyon ráizgult a szukára és teljesen kint ragadt a fütyköse golyókkal együtt. Kellett neki jó fél óra hogy helyrerázódjon.

Az orvos kasztrálás után megmutatta az eltávolított golyókat.

Erre így 4 nappal a műtét után megint ez a kép fogad: [link]

Csont kemény a fütykös is meg az a két izé is (már nem merem heregolyónak hívni őket, fingom sincs mik ezek).

Ez normális így kasztrálás után? Azt hittem teljes lankadással jár a dolog.

2014. máj. 10. 12:13
 14/21 Akiteki ***** válasza:
Nem értelek. Már napokkal ezelőtt tudtad, hogy nem stimmel valami. Elmentél egy kórházba pusztán egy gallérért, aztán visszavitted ugyanahhoz a kontárhoz, aki már egyszer elszúrta. Minek? Mégis mit vártál? Hogy 2 nap alatt megtanulja, mit kellett volna csinálni? Vidd már el egy rendes orvoshoz szerencsétlen kutyát!
2014. máj. 11. 22:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Na közben kiokosítottak hogy az a két golyó azok nem a herék, hanem valami bulbus akármi, ami a kutyáknak van és arra való hogy beleakadjon a vaginába ha jól értettem a dolgokat :)

Állítólag az erekció is teljesen normális még, mert a hormoncsökkenéshez kell kis idő.

2014. máj. 12. 07:48
 16/21 Akiteki ***** válasza:

És ezt be is vetted?

Nem tudom férfi vagy-e, de gondolj bele egy picit, hogy ha neked vérzene a heréid helye, volna hangulatod erekcióra?

Inkább valami bevérzés lehet. Ez cseppet nem normális. 3 kanomat meg a macskámat ivartalanították, sosem volt megduzzadva nekik semmi és sehol.

2014. máj. 12. 15:38
 17/21 A kérdező kommentje:

Te megnézted egyáltalán a képet?

Ez színtiszta erekció, nem bevérzés. Műtét előtt ugyanígy nézett ki. A kanjaid körül meg gondolom nem sertepertélt egy szuka műtét után ami erekciót válthatott volna ki.

2014. máj. 13. 07:43
 18/21 Akiteki ***** válasza:

Igen, megnéztem a képet.

Némi anatómia: Az erekciót a vérbőség okozza. Kiválthatja egy vérzés is.

Elég sok kan kutyám volt már ivaros és ivartalan is. És szoktak a szukák tüzelni itthon.

A péniszük soha nem szorul ki, csak a közösüléskor.

Elvitted már szegényt egy rendes orvoshoz? A gallértól nem fog begyógyulni a sebe.

2014. máj. 13. 22:15
 19/21 A kérdező kommentje:
Szerintem ha vérzés lenne nem kellett volna a szukától elhesegetnem.
2014. máj. 14. 08:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet,hogy összevarta neki a doki,csak ahogy nem figyeltetek ráá kitépte a cérnát mert idegesítette....(nálunk is ez volt)ha pelenkát vagy ehhez hasonlót raksz a seb környékére az nem jó mert kidőrzsöli!
2014. máj. 16. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!