Mi ez az örökös szaporítózás?
Jaj de buta vagy te jó ég.
A kullancs nagy dolog,te vadbarom...Körülbelül a kullancsok 70% fertőzött hazánkban.A babézia meg 1 hét alatt elviszi a kutyát.Akkor is ha 150 ezerbe került,akkor is ha 30 ezerbe és akkor is,ha ingyen volt.
És akinek nincs pénze,semmilyen kutyát ne tartson.
Akinek 150 ezres kutyára nincs pénze,az ne vegyen szaporítottat 30 ezerért,csak azért,hogy villogjon vele,mert kb. 10x több eséllyel lesz beteg.
De nincs pénze a minőségre,akkor hirtelen 30-40 ezre se lesz orvosra,tehát vagy leadja a sintérnek vagy az utcára rakja.
De látom neked ez magas.
Ha már kinézett egy kutyafajtát, akkor valóban olyan fajtát vegyen és nem egy potenciális keveréket. Van jó pár ismerősöm ilyen-olyan fajtatisztának mondott kutyával, hát egyik sem, az, tündéri keverékek. Nem gond, mert szeretik őket a gazdik, de akkor minek vett olyan fajtát, ha keveréket akart? Miért nem keresett akkor keveréket menhelyen?
Nekem drága, tenyésztőtől vett kutyám van. Fel se merült, hogy olcsón vegyünk, vagy ez volt, vagy a menhely. Nem szoktam senkinek felvágni vele, ha valaki megkérdezi, hogy milyen fajta, elmondom, ha az árára is rákérdeznek, azt is. Cserébe tényleg olyan fajta kutya, olyan tulajdonságokkal, amiket szerettem volna.
Ha keverék, menhelyi kutyám lenne, azt is ugyanilyen jól tartanám.
A yorkikat soha nem ismertem, igazából nem szeretem ezt a fajtát.
Eddig összesen 3 kutyám volt amit a sajátomnak mondhattam, és egyik sem volt fajtatiszta. Nekem ez így megfelel, ez ingyen volt, és tapasztalatom szerint a keverékek egyáltalán nem betegesek.
Viszont továbbra is felháborít azok viselkedése akik szerint aki nem tud havi több tízezer forintot költeni a kutyára az már nem is tarthat, az nem méltó erre stb...
Egyetértek azokkal akik elmondják, hogy sok jó kutya van a pár tízezer forintért kaphatóak között is. A már említetten kívül számtalan ilyet látok a környezetemben gyakorlatilag szinte minden ismerősömnek ilyen kutyája van, és egyik sem beteges. Ezért tartom túllihegésnek, és csúsztatásnak az itt leírtak java részét. Az oldalon adott tanácsok java része szerint ugyanis ha valaki ilyen kutyát vesz az beteg, lesz, hasonlítani se fog a fajtára stb... én meg nem ezt látom, hanem pont az ellenkezőjét, a szomszédoknál, a kollégáknál, a barátoknál, a családban mindenhol ilyen olcsóbb kutyát vettek és egyik sem beteges vagy idegbeteg.
37-es: ha szerinted a kullancs nem nagy dolog, akkor még nem láttál babézyától szenvedő kutyát, nem is kívánom neked, főképp nem a kutyádnak
ugye azzal tisztában vagy, hogy az nem "kullancs elleni" oltás, hanem a kullancsok által terjesztett fertőző agyhártya gyulladástól véd?
az, hogy még a kutyád nem kapott semmi vackot, az csakis a szerencsén múlott
Az a helyzet , én is ezt látom ,hogy az olcsóbb kutyák is szépek egészségesek. Nekem is az volt és az is lesz, egyszerűen semmi lényeges különbséget nem látok a sokpénzes meg az olcsóbb közt.
Ha adott két törzskönyves kutya , és születik kölykük ,de azt nem törzskönyvezik ,mert a vevőnek nem kell a papír ,attól még fajtatiszta lesz a kölyök ,csak nem papíron. És ilyen törzskönyves szülőktől származó kicsiket is árulnak olcsón.
Kérdező,nem a kutyával van a baj,hanem az emberrel akitől kikerül.Őt nem érdekli a kutya sorsa.Vegyük például a staffokat,piteket.
Szerinted tenyésztő adna olyan helyre,ahol csak a viadal lehetősége felmerül?
Szerintem abban megegyezhetünk,hogy a viadaloztatást mindenki elítéli.Mégis a viadalos kutyák között egy törzskönyves sincs.
Apródos meg jófogásos van,meg "szóltam egy ismerősnek kéne kutya" van.
Mert ne haragudj,de ha valaki úgy ad el kutyát,hogy a vevővel még nem is találkozik,az tőlem tejbe-vajba fürösztheti a kutyát, de akkor is egy önző barom.
Én is vettem szaporítótól kutyát,rá is fáztam.
A szuka nagy kertben volt szabadon tartva.Etetve,itatva.Szép volt,egészségesnek tűnt.
Most 4 éves a kutya,legalább 4 alom volt már tőle..Mindenfelé hirdeti a gazda...Egyik kutyát sem tudja már,hogy pontosan hova került.
2-3 kutyájáról tudja,hogy elpusztult (1-2 évesnél nem idősebben) szintén pár kutyáról tudja,hogy menhelyen vagy sintérnél van...És szintén pár kutyájáról tudja,hogy viadaloztatják...de nem tesz semmit,mert nem érdekli.Pedig a saját kutyáját szépen tartja....
Tőle vettem anno a legelső kutyámat,ideggyenge,felnőtt korára nem hasonlított a fajtára,szép keverék volt.
Majd 1év 3 hónaposan D súlyosságú csípődiszpláziát állapítottak meg.Ezt a megállapítást követte egy 40 ezerbe fájó procedúra,hogy mi lehet a gond.Majd egy darabig kezelést kapott,szintén súlyos tízezrekért,még a végén lebénult és 1év 8 hósan el kellett altatni.
A kutya vételárával és kötelező oltásaival együtt,bőven kifizettem egy fajtatiszta,törzskönyves árát.És még azt is kaptam volna,amit akarok,és egészséges is lenne...
Már törzskönyves,gyönyörű,egészséges kutyám van és egy menhelyi keverékem(szaporítótól kobozott)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!