Mi ez az örökös szaporítózás?
Én behozatnám a kötelező ivartalanítást a törzskönyv nélküli kutyákra.Probléma megoldva.
Összeteszem a 2 kezem,hogy 2 olyan vágyott fajtám van,ami még nem igazán került szaporítók keze közé.Az egyik a leopárdkutya a másik a weimari vizsla.
Sajnos a 3.már bőven szaporítóknál van az amstaff,de mivel abból van egy keverékem,így ő nem vágyott fajta,hiszen az enyém :)
Én is kötelezővé tenném, de a chipezést és oltásokat is. Büntetném kemény pénzekre, aki elad oltatlan chip nélküli kölyköket, de a vevőt is.
Viszont az ivartalanítást az önkormányzatokra terhelmném. Vagyis a tk nélküli, ill tenyésztésböl kivont, tenyésztésre alkalmatlan ebeket ingyenesen tudnák ivartalanítani.
Jah és igen akkor is büntetném mindkét felet amikor ajándékoz kölyköt oltás és chip nélkül.
A talált kölykökre is ki lehet talalálni valamit hogy ne legyen kibúvó, ne legyenek kiskapuk.
A normálisabb tenyésztők is adnak olcsóbban kutyákat pl olyanokat akik a kiállításon nem kitűnőt kapnának vagy csak éppen jót, vagy nagyon jót. Szóval a lehozott alom nem ígéretes. Vagy éppen az alom télen születik és ezért jóval olcsóbban adja. Ilyen is van. Nem ragaszkodik a tenyésztő ahhoz a büdös 100 ezer forinthoz, akkor mikor tudja, hogy az éppen akkori alom nem ér annyit, vagy abban az alomban van egy pár olyan kölyök ami nem ér meg annyit. A jó tenyésztőnek ezt látnia kell és nem szabad becsapnia a vevőt azzal, hogy horribilis áron adja el a kutyákat.
Személy szerint én, fajtamentőktől vennék kutyát és kész.
Ezzel lenne egy fajtatiszta kutyám és még ezenfelül mentek egy életet is.
Sajnos olyan is van,hogy a kutya azért lesz idegbeteg,és azért köt ki a fajtamentésnél, mert eladja egy jó nevű, mondjuk,hogy egy aranykoszorús mestertenyésztő, és ez a kutya már a harmadik gazdánál jár mire bekerül a fajta mentéshez, mert a szemét gazda úgy bánik vele, hogy a hatóság elveszi tőle.
Na most akkor ne mondja már nekem valaki, hogy az a bizonyos kutya szaporítótól van mert azt én köpöm szemen.
Mert ezt nem tudhatja az, aki nem nyomozza ki a kutya előéletét, csak meghallja hogy fajtamentés és mindjárt kikiáltja azt szót, hogy FAJTA JELLEGŰ KEVERÉK. Ilyen meghatározás nincs és soha nem is volt. Van keverék és van a fajta jellegének megfelelő, aki sajnálatos módon nem rendelkezik származási lappal /ezt ezen az oldalon senki nem fogja megmondani, hogy miért mert több verzió is lehetséges Punk tum.
Lényeg a lényeg a 100 ezres tenyésztő is bőven hoz le totál szar almokat is ami egy bakafingot sem ér.
"van keverék és van fajtajellegnek megfelelő" KEVERÉK.
A fajtajellegnek megfelelő törzskönyv nélküli állat,a fajtajellegű keverék.VAN ilyen.Nézzél utána.
Mellesleg olyan kutyákra rámondják h x fajta,hogy üvölt róla,hogy annak indult,csak félúton eltévedt...Tehát a jelleg megvan,de nem tökéletes...keverék.Amivel nincs semmi gond.Csak ha valaki direkt hozta létre pénzkereseti célból.
Olyan kutyákra is rámerik sütni a bélyeget akik fajtatiszták és ez fekete fehéren látszik is rajtuk, de valamilyen oknál fogva nincs származási lap. Egy példa: a tenyésztőtől nem kérte a gazda, mert így olcsóbb. Ez a kutya valamilyen oknál fogva a menhelyre kerül és mivel a származási lap nincs a hátára ragasztva. Egyszerűen megbélyegeznék az olyan emberek akik itt a gyakorin vannak. Tisztelet a kivételnek.
De nem ez volt a kérdés.
A szaporító az is, aki lehet akármilyen bejegyzett is egyszerűen szar kutyákat gyárt származási lappal és persze a másik véglet aki származási lap nélkül teszi mindezt.
Egyet értek zsuzsabazsával.
Pár éve hoztam ki a sintér telepről egy tiszta fekete nj-t. Látszott rajta hogy fajtatiszta, mégis nj jellegűnek volt írva. Az oltásiban nj keverék volt.
Egyik nap pucolgattam a fülét vatta pamaccsal, és ahogy az olajos vatta oldotta a koszt, egyszer csak előbukkantak a fülében a számok. Felemeltem a telefont, és a MEOE segítségével kiderült ki a tenyésztő.
Azóta a tenyésztővel él újra. Soha többé nem adja a kutyát senkinek.
Nemm olcsóbb tk nélkül,az a szaporítók fogása.Egy tk 5500 ft,és nem akkor kéri ki a tenyésztő ha van érdeklődő a kutyára,hanem automatikusan.És nem igényelhető,hanem jár.Akkor is elteszed,max beteszed otthon a fiókba és sose veszed elő,de annak a kutyának törzskönyv lett kiváltva.A chip segítségével,ami ugye kötelező,pedig azt is tudod,hogy a kutyához tartozik az adott törzskönyv.
Minden más SZAPORÍTÓ.
Menhelyen is pont így lehet kideríteni,hogy fajtatiszta-e a kutya.Van benne chip automatán megvan a tenyésztő.Tetoválás szintén...
Egyik sincs,keverék...Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!