Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az örökös szaporítózás?

Mi ez az örökös szaporítózás?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már undorító. Ha egy kutya nem kerül százezerbe az szerintetek csakis szaporítótól lehet. Az az érzésem, hogy csak egyes tenyésztők nyomják itt a tanaikat csak hogy minél többért adják el a kutyákat. Nekem ugyan keverék kutyám van, de van a családban aki rotit vett tízezer forintért ami csakis azért pusztult el 13 éves korában mert megmérgezték. Addig nem voltak komoly egészségügyi problémái. A tenyésztő akitől hozták normális körülmények közt tartja a kutyáit nem ketrecbe vagy kennelbe zárva. Ez most miért is szaporító?

2014. máj. 7. 21:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/137 Firestorm ***** válasza:
86%

Én behozatnám a kötelező ivartalanítást a törzskönyv nélküli kutyákra.Probléma megoldva.

Összeteszem a 2 kezem,hogy 2 olyan vágyott fajtám van,ami még nem igazán került szaporítók keze közé.Az egyik a leopárdkutya a másik a weimari vizsla.

Sajnos a 3.már bőven szaporítóknál van az amstaff,de mivel abból van egy keverékem,így ő nem vágyott fajta,hiszen az enyém :)

2014. máj. 8. 15:11
 72/137 anonim ***** válasza:
94%

Én is kötelezővé tenném, de a chipezést és oltásokat is. Büntetném kemény pénzekre, aki elad oltatlan chip nélküli kölyköket, de a vevőt is.

Viszont az ivartalanítást az önkormányzatokra terhelmném. Vagyis a tk nélküli, ill tenyésztésböl kivont, tenyésztésre alkalmatlan ebeket ingyenesen tudnák ivartalanítani.

Jah és igen akkor is büntetném mindkét felet amikor ajándékoz kölyköt oltás és chip nélkül.

A talált kölykökre is ki lehet talalálni valamit hogy ne legyen kibúvó, ne legyenek kiskapuk.

2014. máj. 8. 16:36
 73/137 anonim ***** válasza:
83%
57%-os: gondolom akkor te az a fajta, aki nem oltatja veszettség ellen a kutyáját :)
2014. máj. 8. 16:58
 74/137 zsuzsabazsa ***** válasza:
41%

A normálisabb tenyésztők is adnak olcsóbban kutyákat pl olyanokat akik a kiállításon nem kitűnőt kapnának vagy csak éppen jót, vagy nagyon jót. Szóval a lehozott alom nem ígéretes. Vagy éppen az alom télen születik és ezért jóval olcsóbban adja. Ilyen is van. Nem ragaszkodik a tenyésztő ahhoz a büdös 100 ezer forinthoz, akkor mikor tudja, hogy az éppen akkori alom nem ér annyit, vagy abban az alomban van egy pár olyan kölyök ami nem ér meg annyit. A jó tenyésztőnek ezt látnia kell és nem szabad becsapnia a vevőt azzal, hogy horribilis áron adja el a kutyákat.

Személy szerint én, fajtamentőktől vennék kutyát és kész.

Ezzel lenne egy fajtatiszta kutyám és még ezenfelül mentek egy életet is.

2014. máj. 8. 18:52
 75/137 zsuzsabazsa ***** válasza:
46%

Sajnos olyan is van,hogy a kutya azért lesz idegbeteg,és azért köt ki a fajtamentésnél, mert eladja egy jó nevű, mondjuk,hogy egy aranykoszorús mestertenyésztő, és ez a kutya már a harmadik gazdánál jár mire bekerül a fajta mentéshez, mert a szemét gazda úgy bánik vele, hogy a hatóság elveszi tőle.

Na most akkor ne mondja már nekem valaki, hogy az a bizonyos kutya szaporítótól van mert azt én köpöm szemen.

Mert ezt nem tudhatja az, aki nem nyomozza ki a kutya előéletét, csak meghallja hogy fajtamentés és mindjárt kikiáltja azt szót, hogy FAJTA JELLEGŰ KEVERÉK. Ilyen meghatározás nincs és soha nem is volt. Van keverék és van a fajta jellegének megfelelő, aki sajnálatos módon nem rendelkezik származási lappal /ezt ezen az oldalon senki nem fogja megmondani, hogy miért mert több verzió is lehetséges Punk tum.

Lényeg a lényeg a 100 ezres tenyésztő is bőven hoz le totál szar almokat is ami egy bakafingot sem ér.

2014. máj. 8. 19:13
 76/137 anonim ***** válasza:
91%

"van keverék és van fajtajellegnek megfelelő" KEVERÉK.

A fajtajellegnek megfelelő törzskönyv nélküli állat,a fajtajellegű keverék.VAN ilyen.Nézzél utána.

Mellesleg olyan kutyákra rámondják h x fajta,hogy üvölt róla,hogy annak indult,csak félúton eltévedt...Tehát a jelleg megvan,de nem tökéletes...keverék.Amivel nincs semmi gond.Csak ha valaki direkt hozta létre pénzkereseti célból.

2014. máj. 8. 19:20
 77/137 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Olyan kutyákra is rámerik sütni a bélyeget akik fajtatiszták és ez fekete fehéren látszik is rajtuk, de valamilyen oknál fogva nincs származási lap. Egy példa: a tenyésztőtől nem kérte a gazda, mert így olcsóbb. Ez a kutya valamilyen oknál fogva a menhelyre kerül és mivel a származási lap nincs a hátára ragasztva. Egyszerűen megbélyegeznék az olyan emberek akik itt a gyakorin vannak. Tisztelet a kivételnek.

De nem ez volt a kérdés.

A szaporító az is, aki lehet akármilyen bejegyzett is egyszerűen szar kutyákat gyárt származási lappal és persze a másik véglet aki származási lap nélkül teszi mindezt.

2014. máj. 8. 19:53
 78/137 anonim ***** válasza:
76%

Egyet értek zsuzsabazsával.

Pár éve hoztam ki a sintér telepről egy tiszta fekete nj-t. Látszott rajta hogy fajtatiszta, mégis nj jellegűnek volt írva. Az oltásiban nj keverék volt.

Egyik nap pucolgattam a fülét vatta pamaccsal, és ahogy az olajos vatta oldotta a koszt, egyszer csak előbukkantak a fülében a számok. Felemeltem a telefont, és a MEOE segítségével kiderült ki a tenyésztő.

Azóta a tenyésztővel él újra. Soha többé nem adja a kutyát senkinek.

2014. máj. 8. 21:00
 79/137 anonim ***** válasza:
92%

Nemm olcsóbb tk nélkül,az a szaporítók fogása.Egy tk 5500 ft,és nem akkor kéri ki a tenyésztő ha van érdeklődő a kutyára,hanem automatikusan.És nem igényelhető,hanem jár.Akkor is elteszed,max beteszed otthon a fiókba és sose veszed elő,de annak a kutyának törzskönyv lett kiváltva.A chip segítségével,ami ugye kötelező,pedig azt is tudod,hogy a kutyához tartozik az adott törzskönyv.

Minden más SZAPORÍTÓ.

Menhelyen is pont így lehet kideríteni,hogy fajtatiszta-e a kutya.Van benne chip automatán megvan a tenyésztő.Tetoválás szintén...

Egyik sincs,keverék...Ennyi.

2014. máj. 8. 21:08
 80/137 anonim ***** válasza:
92%
Zsuzsabazsa, én a saját fajtámban a fajtamentésnél még nem láttam tenyésztőtől származó kutyát, csak ismeretlen eredetű fajtajellegűket. Amelyiknek ismert volt a tenyésztője és kiderült róla, hogy a gazdája magára hagyta, azért eddig még mindig azonal rohant a tenyésztője és magához vette. Az már más kérdés, hogy ilyen esetben akár a fajtamentés is segít új gazdit találni a kutyának (főleg, ha várólistájuk van), de nem ők látják el, hanem a tenyésztőjénél várja a kutya a jelölteket. Persze azt el tudom képzelni, hogy egy nagyon elterjedt fajtánál, ahol tucatszám vannak tenyésztők könnyebben előfordul, hogy elkallódik és fajtamentőkhöz kerül egy-egy beazonosítható eredetű kutya is.
2014. máj. 8. 21:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!