Ütötted vagy verted már meg a kutyádat?
Miért?
Illetve, ha nem mi lenne az a dolog, amiért rásóznál egyet?
20 évig dolgoztam lovakkal,méghozzá főleg versenypályán.Kólikás is volt sajnos nem egy.De olyan soha eszembe nem jutott,hogy veréssel kényszerítsem felállásra a kólikás lovat,ez nálunk nem volt divat.
Inkább jöttek más istállókból is és valahogy lábra állítottuk őket.
11:17
Anno mikor még nem volt mobiltelcsi, a puszta közepén két csikóssal, és egy ménessel, nem volt arra idő, hogy szólj atöbbi embernek. Ott kint csak a lovadra illetve magadra vagy utalva, meg a társadra.
Nevetségesek vagytok. Én a kemény fizikai erőszakot ítéltem el erre mindenféle hülyeséget összehordtok
A mama helyében én szó nélkül kitettelek volna a boltból óbégatni, ugyanis a mamád is arról tett csak tanúbizonyságot, hogy elborult az agya és mit szólnak, ezért eltángálja a kölyköt, mert idegesítette az üvöltés, nem elmagyarázta, hogy mit miért nem lehet...
Na a kutyásoknál is hasonló, ismétlem hasonló a helyzet sok esetben, hiszen könnyben ütni egy kutyát mint megnevelni igaz?
És azt te honnan tudod hogy nem magyarázta el nekem hogy nincsen rá pénze? Ott voltál láttad? És mond már meg egy gyerek mit fog fel a pénz világábol? Hol érdekli egy gyereket hogy van e pénz vagy nincs?
A másik meg ha egy szülő magára hagyja a gyermekét akárhol, és a gyereket elüti egy autó, szépen hűvösre teszik....
Meglátszik hogy nincsen gyereked, de legalább ne beszélnél ostobaságokat.....
Annyit elmondanék,hogy két felnőtt gyerekem van,akiket soha nem ütöttem meg. Tisztességes, rendes ember mindkettő, valahogy - számodra felfoghatatlan módon - verés nélkül lettek normális emberek.
Ellenben engem apám folyton ütött vert mindenért és hosszú évekig pszihiáterhez jártam.
Mindezek ellenére a nyom ott van a lelkemben, mert bár normális életet élek és tisztességesen felneveltem a gyerekeim, bizonyos dolgok, furcsa szokások a mai napig megvannak és a mindennapi életben nehézséget okoznak.
Utolsó, ne keverd össze a gyereknevelést a kutyák nevelésével.
Egy kutyával nem bánhatsz úgy, mint egy emberrel.
Ő ösztönlény, egy nyakrázás neki nem durva agresszió, hanem normális rendszabályozás, amit a falkában szintén megtenne a domináns egyed.
Sajnos ezért van sok neveletlen, közveszélyes kutya (főleg a mini termetű szobacirkálók közt), akit nem kutyaként, hanem gyerekpótlékként kezelnek és eképpen is bánnak vele.
Egy 2-3 kilós kutyánál sem cuki, hanem szánalmas, mikor ugatva őrjöng a póráz végén, de őt legalább fél kézzel is vissza tudod tartani.
Ellenben egy 20-30 kilós kutyánál, már igencsak bajban lenne a gazdi, ha nem nevelné az ebet.
Nem vagyok veréspárti, de ha olyan a helyzet, akkor igenis meg kell mutatni a kutyának, hol a helye a rangsorban.
Látom te sem olvasol, verés, eltángálás, kemény fizikai erőszak.
Hol írtam, olyat, hogy grabancrázás, nyakonvágás szerintem tilos????
Szerintem ez nem a hogyan neveljük a gyereket fórum.....
A kemény fizikai erőszak már mást tükröz. Ha eltángálom vagy kap egy sallert, attol még nem lesz maradandó sérülése az ebnek ( gyereknek se ) . A fizikai erőszak már más. Olyan dolgot próbálnék ráerőszakolni ami nem normális, ezért úgy megverem, hogy kifolyik a szeme, leszakad a lépe, vagy törik a bordája. Szal szerintem van egy kis különbség a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!