Tenyésztő létére átverne? O. o Bővebben lent.
Sziasztok!
Nem szeretnék kennel nevet említeni igazából, de érdeklődtem egy adott fajtánál a gondosan kiválasztott, hosszabb olvasgatások után , több tenyésztőnél is, pontosabban 3.-nál.
Nos az utolsó kennelnél írtam a Tenyésztőnek, Ő minden papírt, minden adatot elküldött nekem Emailben.
Szűrési eredmények, törzskönyv másolatok, minden kérdésemre készségesen válaszolt, ám az lett a furcsa hogy az árban jóval eltér a másik 2 tenyésztőtől. Majd leesett a dolog, írtam neki hogy külföldön dolgozom a párommal, és még egy darabig kint lenne velünk a kutyus, amíg nem megyünk haza ugye.
Árban 800 eurót írt. Nem is az hogy sokallom , de barátilag is 240 ezer ft. Amivel nem is lenne semmi gond az ég világon,Hisz minimum 200 ezret szántam (csak a kutyusra) , viszont a párom is írt neki Emailt, neki már csak 170 ezer volt a kutyus, viszont ő nem írta hogy kint dolgozunk.....
Ezek után véletlen se vegyek tőle kiskutyát ?? Szerintetek ?
Ez pont olyan mikor a magyar taxisok verik át a turistákat, vagy az éttermekben verik át a külföldieket.
Szép magyar szokás!
Amúgy amikor én adtam el külföldre törpesünkölyköt (jó messzire, Európa másik felébe), akkor ugyan nem mondtam magasabb árat a magyarnál, de halálosan cikinek éreztem, mert náluk háromszorosa volt a normális ár, és egy rohadt jó kölyökről volt szó, így viszont az ára miatt mégse tűnt annyira tutinak. Szóval ha az árat a tenyészérték megtestesüléseként fogjuk fel, akkor a külföldre menő kölyök árát igazából tök jogos az ottani viszonyokhoz igazítani, hogy az ára valós képet adjon az értékéről.
Nem védeni akarom a tenyésztőt, mert valószínű, hogy tényleg egy gennyláda, és át akart vágni :) De én azért megkérdezném, úgy tisztességes.
Talán lehet hogy itt kint kellene kutyát vennem :)
Értem , hát akkor azt hiszem írok neki.
Elhiszem h egy külfölditől többet kérnek a tenyésztők, nincs is ezzel gond, de sajnos nekem se m1 az a 80 ezer, mégha kint is vagyok ....
De tényleg köszönöm szépen mindenki válaszát, rendesek vagytok :)
Sziasztok!
Mindent megbeszélünk a tenyésztővel, a kiskutya 170. ezer .- , Igen ugyan arról a kiskutyáról volt szó, és nem , nem direkt írtunk neki mind a ketten , a párom csak jót akart, nem tudta h Én is írtam nekik E-mailt.
De felhívtam telefonon és megbeszéltünk hogy félre értette, ill. nem figyelte hogy nem kint akarok lakni, hanem haza menni! És én is sűrűn elnézést kértem a párom miatt.
Köszönöm mindenki segítségét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!