Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztő létére átverne? O....

Tenyésztő létére átverne? O. o Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem szeretnék kennel nevet említeni igazából, de érdeklődtem egy adott fajtánál a gondosan kiválasztott, hosszabb olvasgatások után , több tenyésztőnél is, pontosabban 3.-nál.

Nos az utolsó kennelnél írtam a Tenyésztőnek, Ő minden papírt, minden adatot elküldött nekem Emailben.

Szűrési eredmények, törzskönyv másolatok, minden kérdésemre készségesen válaszolt, ám az lett a furcsa hogy az árban jóval eltér a másik 2 tenyésztőtől. Majd leesett a dolog, írtam neki hogy külföldön dolgozom a párommal, és még egy darabig kint lenne velünk a kutyus, amíg nem megyünk haza ugye.

Árban 800 eurót írt. Nem is az hogy sokallom , de barátilag is 240 ezer ft. Amivel nem is lenne semmi gond az ég világon,Hisz minimum 200 ezret szántam (csak a kutyusra) , viszont a párom is írt neki Emailt, neki már csak 170 ezer volt a kutyus, viszont ő nem írta hogy kint dolgozunk.....

Ezek után véletlen se vegyek tőle kiskutyát ?? Szerintetek ?

2014. máj. 9. 17:58
1 2
 11/19 zsuzsabazsa ***** válasza:
57%
Ez a lehúzásnak egy eklatáns példája. A tenyésztő azt hiszi, hogy te odakint vasvillával hányod a pénzt ezért kér gusztustalanul többet. Mivel a párod is telefonált és azt hitte itthon van így nem mert elrugaszkodni a valóságos ártól.
2014. máj. 9. 19:43
 12/19 zsuzsabazsa ***** válasza:
34%

Ez pont olyan mikor a magyar taxisok verik át a turistákat, vagy az éttermekben verik át a külföldieket.

Szép magyar szokás!

2014. máj. 9. 19:44
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy amikor én adtam el külföldre törpesünkölyköt (jó messzire, Európa másik felébe), akkor ugyan nem mondtam magasabb árat a magyarnál, de halálosan cikinek éreztem, mert náluk háromszorosa volt a normális ár, és egy rohadt jó kölyökről volt szó, így viszont az ára miatt mégse tűnt annyira tutinak. Szóval ha az árat a tenyészérték megtestesüléseként fogjuk fel, akkor a külföldre menő kölyök árát igazából tök jogos az ottani viszonyokhoz igazítani, hogy az ára valós képet adjon az értékéről.

Nem védeni akarom a tenyésztőt, mert valószínű, hogy tényleg egy gennyláda, és át akart vágni :) De én azért megkérdezném, úgy tisztességes.

2014. máj. 9. 19:55
 14/19 A kérdező kommentje:

Talán lehet hogy itt kint kellene kutyát vennem :)

Értem , hát akkor azt hiszem írok neki.

Elhiszem h egy külfölditől többet kérnek a tenyésztők, nincs is ezzel gond, de sajnos nekem se m1 az a 80 ezer, mégha kint is vagyok ....

De tényleg köszönöm szépen mindenki válaszát, rendesek vagytok :)

2014. máj. 9. 19:57
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Ugyan arról a kutyáról van szó?Mert egy almon belül is különböző árakat adhatnak meg attól függően melyik mennyire ígėretes illetve milyen célra veszed.A kiállításra szát kutya pl.mindig drágább.
2014. máj. 9. 20:38
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Külföldön általában kétszer annyiba kerülnek a kutyák és lehet hogy egy külföldinek is gyanús lenne ha a megszokottól jóval olcsóbban adná. Bár nem értem ha bemutatkoztál rendesen akkor miért írta ezt... Az hogy meg miért adja drágábban teljesen érthető, ha egy külföldi a saját országában amúgy is ennyiért tudna kutyát venni, akkor a tenyésztő sem fog kevesebbet mondani mert ha kell neki a kiskutya úgy is elviszi azért az árért mert neki az a normális, az csak szerencse ha van külföldi vevő is.
2014. máj. 9. 21:02
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
a párod is leirta neki, hogy tenyészcélok is vannak a kutyával? illetve tényleg nem értem miért irtatok neki mind a ketten. Eleve már igy állni hozzá valakihez, hogy leellenőrizni? hmm. nem is tudom.
2014. máj. 10. 06:35
 18/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindent megbeszélünk a tenyésztővel, a kiskutya 170. ezer .- , Igen ugyan arról a kiskutyáról volt szó, és nem , nem direkt írtunk neki mind a ketten , a párom csak jót akart, nem tudta h Én is írtam nekik E-mailt.

De felhívtam telefonon és megbeszéltünk hogy félre értette, ill. nem figyelte hogy nem kint akarok lakni, hanem haza menni! És én is sűrűn elnézést kértem a párom miatt.

Köszönöm mindenki segítségét :)

2014. máj. 12. 15:17
 19/19 anonim ***** válasza:
És a kommunikáció ismét győzedelmeskedett :D Örülök, hogy sikerült megbeszélni :)
2014. máj. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!