Milyen kutyát ajánlotok?
Szeretnék venni egy óriáskutyát.
Olyan fajta érdekelne ami kb 60-90 KG körül mozog, nem lusta, és elhízott sem.
Milyen fajtát ajánlotok? :)
Szia!
Végre valaki aki nagy, erős, testes kutyát szeretne! :D
Az óriáskutyák mind nyugodtabb, lassabb természetűek; nem Border Collie-k. Az elhízás rajtad áll!
Nekem Tátrai juhászkutyám van. Őrző- védő fajta, viszont szereti a gyerekeket, más háziállatokat, idegenekkel szemben távolságtartó, többgazdás eb, hűséges és ragaszkodó. Rossz tulajdonsága, hogy kissé makacs, de intelligens és nagyon tanulékony. Fontos a szocializáció és a határozottság, következetesség vele szemben, tudatni kell vele, hogy ki a főnök!
Egyetlen probléma az, hogy Magyarországon nincs kennel sem tenyészet. (A miénken kívül egy kutyáról tudunk még.)
Lengyel fajta, így ebből az országból lehet a legjobb kölyköt beszerezni. (Jó, ha szoktatok oda járni vagy be van szervezve egy kirándulás, mert akkor nem kell csak a kölyök miatt lemenni a térképről.) Ha nem ragaszkodsz a törzskönyvhöz és a pedigrés kutyához akkor nyugodtan vehetsz egy ottani gazdától is kutyát, mert ott még arra használják őket amire ki vannak tenyésztve, tehát, hogy a nyájat őrizzék. (Az ilyennel viszont érdemes vigyázni, mert akár szaporító is lehet. Tudok ajánlani embert/helyet, hogy honnan/kitől érdemes.) A mi kutyánkat is egy ilyen embertől vettük és gyönyörű, egészséges állat. Nem szaporított!!!
(Talán még egészségesebb mint egy túltenyésztett eb.)
Ha érdekel ez a fajta írj privibe és szívesen válaszolok, ha vannak kérdéseid, vagy, ha kíváncsi vagy még valamire! Én csak ajánlani tudom! ;)
Még jó őrző-védő fajta a Pireneusi-hegyikutya, a Kaukázusi és a magyar Kuvasz is, ajánlom még a Moszkvai őrkutyát is!
Feltétlenül írj milyen kiskutyát vettetek! :)
Üdvözlettel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!