Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire figyeljek, mi a teendőm még?

Mire figyeljek, mi a teendőm még?

Figyelt kérdés
Ma vettem észre egy picit megszívott kullancsot a kutyim tokájánál. Puklija tünt fel, majd megnéztem és egy 2 mm-es megszívott kullancs. Kiszedtük, a feje is kijött. Most nagy dudor és lyuk van a helyén. lefertőtlenítettem. ezen kívűl lenne teendőm, vagy mire figyeljek nem tudom. Hétfőre bejelentkeztem a dokihoz, hogy megnézze.
2014. máj. 10. 14:38
 1/1 anonim ***** válasza:
2 mm-es megszívott kullancs nem jellemző.Annál sokkal nagyobbak, ha teli szívták magukat. A doki mit nézne rajta? El fog múlni a csípés okozta allergiás reakció a seb helyén idővel.Ha fertőzött a kullancs, vagy előre belenyomatsz egy Imizolt, vagy figyeled a kutyádat , és akkor mész orvoshoz, ha betegség tüneteteit mutatja.
2014. máj. 10. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!