Milyen kutya való nekünk?
- párom éjszakás, én tanuló vagyok
- ebből adódóan szinte mindig lenne valaki otthon a kutyával
- sétáltatás úgy tudnánk megoldani: reggel 5-8 között valamikor (attól függően, melyikünk viszi el), délután 2-5 között valamikor, illetve kb 5 után bármikor (attól függően, én mikor érek haza)
- párom kistestűre szavaz, mert azt "jobb" lakásban tartani, hiába magyarázom, hogy nagytestűt is lehet, ha le van mozgatva.
- nyugodt fajtát szeretnénk, akivel nem futni kell egy órán keresztül, hanem elég neki a nyugodtabb séta, illetve elfekszik a lakásban is nyugodtan. (bár lehet ehhez a kritériumhoz nem kell nyugodt kutya). a lényeg, hogy ne valami pörgős vakarcs legyen.
- lehessen a kutyával utazni néhány órát (2-3) buszon, vihessük magunkkal kirándulni (szóval legyen család centrikus)
- jöjjön ki jól más kutyákkal (ha családhoz visszük magunkkal)
Milyen fajtákat ajánlotok?

Huhh, hát ezt a hozzáállást sosem tudtam megérteni, de mindegy...
Remélem, azért tisztában vagytok azzal, hogy egy törzskönyves kutya 100-120 ezer forintnál kezdődik, és esélyes, hogy várnotok kell rá.

Szerintem valamilyen agár kitűnő választás lehet nektek (bár a többségük nagytestű): igazi kanapékutyák, és elég nekik egy 5-10 perces sprintelés (póráz nélkül) és utána fel sem kelnek a kanapéból (tapasztalat :))
Ezenkívül még ami szóba jöhet szerintem:
bichon frise, boston terrier, japán spicc, cavalier king charles spániel, papillon, tibeti terrier, yorkshire terrier
De ha ne feltétlenül szeretnétek fajtatisztát, akkor nyugodtan látogassatok el egy menhelyre, ott elmondjátok az igényeiteket, és tudna nektek kutyá(ka)t mutatni :)

Yorkshire Terrier-t semmiképpen sem ajánlom nektek. (Bocsi, utolsó)
Ők nagy energiabombák, én a napi 4x1 óra intenzív! sétával se tudom teljesen lefárasztani, állandóan pörög, de persze imádom. :)

4-es, ki mondta, hogy törzskönyves kutya kell?
képzeld, van egy német juhászom (vagyis a szüleimnél), anno kerek négy ezer forintért vettük. tenyésztőtől. igaz, papír nélkül. és igen, fajtatiszta kutya.
5-ös, köszönöm :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!