Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaharapás esetén mit lehet...

Kutyaharapás esetén mit lehet tenni a gazda és a kutyák ellen?

Figyelt kérdés
A gyerekemet ma reggel iskolába menet megtámadta két kutya az egyik házból. Jelenleg a baleseti sebészeten vagyunk, a rendőrök szerint a menhelyet kell felhívnom, hogy elvigyék a kutyákat altatásra, mert magánterületen vannak, de már többször szóltam a gazdának, hogy a kutyák agresszíven viselkednek és tessék, megtörtént a baj, persze ő már nincsen otthon. Ilyen esetben mi a teendő? Természetesen feljelentést fogok tenni, és nem nyugszom addig, amíg a kutyákat el nem tűntetik, de mivel a rendőrök nem voltak valami segítőkészek és a látlelet is készül, bár több öltéssel kell összevarrni a fiam kezét, törése is van és a válla is sérült, nem tudom mi egyebet lehet tenni hogy egyrészt mi is megnyugodhassunk és mással se történhessen meg hasonló.

2016. jún. 15. 08:02
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
100%

A jegyzőnél tudsz feljelentést tenni állattartás szabályainak megsértése miatt.

Bár a történet egy kicsit fura nekem, a kutyát csak azért nem altatják el, mert megharapott valakit. Magánterületen vannak a kutyák? Hogy került oda a gyermek? Az oltási könyvet kérd el a tulajtól.

2016. jún. 15. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/49 anonim ***** válasza:
96%

Oltási könyvet el kell kérni.

A jegyzőnek és a hatósági állatorvosnak is szólj.

A kutyákat ilyenkor nem menhelyre kell vinni, hanem a gyepmesteri telepre, és 2 hét megfigyelés alá kell helyezni, mielőtt döntenek a további sorsukról.

Ha nincsenek veszettség ellen oltva, akkor a gyerek valószínűleg oltássorozatot fog kapni a veszettség megelőzésére.

2016. jún. 15. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/49 anonim ***** válasza:
78%

Meg az ilyen barmokat,akik ilyesmit tanácsolnak.

Elkobozni a kutyákat.Tulajt sok százezerre megbüntetni.Kutyákat rehabilitációs szakemberrel megvizsgáltatni több helyzetben viselkedési teszteken.Eldönteni,rehabilitálhatók-e.Ha nem,csak akkor lealtatni.

2016. jún. 15. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/49 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy jelen esetben a kutyák bizonyítékok,mert nagyon helyesen feljelentést teszel.Addig nem altathatók.90 nap hatósági,veszettségi megfigyelés alapból törvény által elő van írva,tehát addig eleve nem altathatók.

A menhelyek nem arra vannak kitalálva,hogy ilyen esetben altassanak.

A kutyák kint voltak az utcán?A gyerek nem hergelte őket soha szórakozásból kerítésen keresztül,a gyerekek idióta szokása szerint?

2016. jún. 15. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/49 A kérdező kommentje:
A gyereket jelenleg műtik, mert több helyen roncsolódott a keze, úgy gondolom szülőként, kutyatulajdonosként hogy elfogadhattlan egy állattól ilyen szintű agresszió gyerekkel szembe, az ilyen kutyákat nem szabad hagyni, mert ki tudja mi fog legközelebb történni, akár halál is. A kutyák keritésen belül voltak, a gyerek imádja az állatokat és mivel az egyik kutya nem tudjuk milyen fajtáju, de nagyon sovány, minden reggel a gyerek visz neki valamilyen kaját. A nagyobbik soha nem reagált agressziven mikor kaját kapott, de a kisebbik, gondolom ahogy tartva van azért, folyamatosan a keritésnél őrjöng, még a gyereket se ismeri fel, pedig már legalább két éve minden reggel meg délután ez van, a gyerek annyira sajnálja a kutyát, hogy a szendvicse maradékát is minden délután odaadja. A kutyák idióta gazdája valami barbibaba, nem nomális, folyamatosan orditozik, pedig a gyerek csak jót akar, még arra se képes hogy megkösse a két nagy dög kutyáját amik már egyszer sétálásnál lefolytottak egy utcabeli kiskutyát ami játszani akart velük keritésen kíívül. Akkor se volt hajlandó kifizetni meg semmit. Most ugye meg nincs is otthon, a rendőrségröl nem segítettek, mert ugye a keritésre ki van téve hogy harapnak a kutyák, dehát gyerekeket akkor se kéne, az ilyen kutyát el kell tüntetni mert a gyerek ha szereti az állatot akkor szereti és a kutyának is szeretni kell a gyereket. A feljelentést természetesen megtettem, akármeddig elmegyek ha kell hogy a kutyákat eltüntessék mert veszélyesek.
2016. jún. 15. 09:00
 6/49 anonim ***** válasza:
94%
A kutya kerítésen belül volt,a gyereked benyúlt,ésw megharapta,mikor a figyelmeztető tábla is kint van.Ebben az esetben nem nektek áll fent.
2016. jún. 15. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/49 A kérdező kommentje:
Konkrétan úgy megmarcangolták a kiisfiu kezét, hogy műteni kell, ez nem normális, még ha keritésen belül vannak meg kint van a tábla. EGY GYEREKRŐL BESZÉLÜNK! Egyébként meg segitséget kértem!
2016. jún. 15. 09:11
 8/49 anonim ***** válasza:
94%
Nem érdekes,hogy gyerek vagy nem gyerek.A kutya nem úgy működik,hogy ja ez gyerek,akkor nem bántjuk.lehet,hogy agresszív a kutya,de kint a tábla,a gyerek benyúlt,és így történt a baj.Ez a te hibád,hogy nem tanítottad meg neki,hogy nem nyúlkálunk be kerítésen.Főleg,hogy ismered a kutya mentalitását.Ha éheztetik,akkor az a megoldás,hogy szóltok azállatvédőknek,és nem az,hogy etetitek.Miért kellene barátként kezelnie a kutyának a gyereked?És mi az,hogy gyereket nem bántunk?Itt te voltál a hunyó,mert nem tiltottad a gyereknek,hogy ne nyúlkáljon.
2016. jún. 15. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/49 anonim ***** válasza:
94%

Ha látod, hogy éheznek a kutyák, legalább 2 éve, akkor miért nem menhelynek vagy valamilyen állatmentő szervezetnek jeleztétek?

Egyébként ha kint van a tábla, akkor meg plána nem nyulkálunk be olyan kutyákhoz, akiket nem ismerünk, és tudjátok hogy más előlényekkel már agresszívan léptek fel. Ne haragudj, de úgy gondolom, itt most nem a kutyák a hibásak, hanem elsősorban a gazdájuk, aztán pedig, ha tetszik, ha nem, ti (illetve a gyereked).

2016. jún. 15. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/49 A kérdező kommentje:
Tanácsot kértem, nem kioktatást! És igenis, a kutya ismerje fel a gyereket, az utcában csak ezek nem örülnek a kajának, fel se eszik sokszor, a csaj meg ordítozik, persze hogy nem mernek szerencsétlenek enni. Szóltunk már a menhelynek, hogy vigyék el őket, mert ez nem állapot, de szerintük minden rendben van, mert elvileg ezeknek a kutyáknak így kell kinézni, a másik kutya, az valami korcs farkaskutya, mert ilyen nagyobb meg szürkés, azzal sose volt baj, ez az új nagy fekete kutyája őrült, a sovány. Persze most se tetszik, mert utol érték a csaj, hogy be kell jönni a korházba, biztos beolvasok neki hogy vadállatokat csinál a kutyáiból. Meg még ő fenyegetőzik feljelentéssel, meg biztonsági felvétellel, hogy az ő valamilyen magasan képzett kutyáit folyamatosan zaklatjuk. Nem értem mi ez a hozzáállás tőletek is, meg ha "magasan képzett" egy kutya miért bántja a gyereket. Komolyan ilyen esetben lépéseket kell tenni, mert a kutya sérülést okozott embernek, ez nem normális!
2016. jún. 15. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!