Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaharapás esetén mit lehet...

Kutyaharapás esetén mit lehet tenni a gazda és a kutyák ellen?

Figyelt kérdés
A gyerekemet ma reggel iskolába menet megtámadta két kutya az egyik házból. Jelenleg a baleseti sebészeten vagyunk, a rendőrök szerint a menhelyet kell felhívnom, hogy elvigyék a kutyákat altatásra, mert magánterületen vannak, de már többször szóltam a gazdának, hogy a kutyák agresszíven viselkednek és tessék, megtörtént a baj, persze ő már nincsen otthon. Ilyen esetben mi a teendő? Természetesen feljelentést fogok tenni, és nem nyugszom addig, amíg a kutyákat el nem tűntetik, de mivel a rendőrök nem voltak valami segítőkészek és a látlelet is készül, bár több öltéssel kell összevarrni a fiam kezét, törése is van és a válla is sérült, nem tudom mi egyebet lehet tenni hogy egyrészt mi is megnyugodhassunk és mással se történhessen meg hasonló.

2016. jún. 15. 08:02
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
95%
Akkor leírom én is, ha az eddigieknek nem hittél: nem a kutya a hibás, ha a tábla ellenére a gyerekeid benyúlkálnak hozzá. Ha úgy gondolod, hogy nem megfelelően tartják a kutyákat, szólsz az állatvédőknek, mást nem tehetsz. Etetni nem kell őket, én se örülnék neki, ha vadidegenek benyúlkálnának és etetnék a kutyáimat. A kutya ismerje fel a gyereket? Mégis miért kéne egy kutyának felismerni a gyerekedet? Így reagált arra, hogy ismeretlenek benyúlnak a kerítésen, nem tudom mi ebben a hihetetlen.
2016. jún. 15. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/49 anonim ***** válasza:
85%

A sebészet élből jelez a harapás miatt a hatósági állatorvosnak.

Majd az intézkedik a szokásos eljárással.


Neked a jegyzőnél és a rendőrségen is feljelentést kell tenned.

Remélhetőleg oltva voltak a kutyák.

2016. jún. 15. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/49 anonim ***** válasza:
95%
Ez egy mekkora provokatív kamukérdés, a hozzászólásaidból végképp rájöttem. Minden esetre fürgék voltatok, ha mindez suliba menet megtörtént, mentő, rendőrökkel is beszéltél és 8 órára már a kérdést is sikerültkitenni. Gratulálok! Valós és hihető a sztori, miközben a kórházi váróban (tényleg, hányra jár suliba, hogy már 8-kor műtik?, vagy ha később kezdték, akkor Te online azt monitoroztad ki mikor mit szól hozzá, hogy válaszolhass?)szorongva a vér szerinti FIADért aggódva, azon tépelődve mi lesz a szétmarcangolt kezével, az az első gondolatod, hogy előkapd az okostelót és kitegyél egy kérdést ide. Két fiam van, ha bármelyikkel történne bármi a remegéstől még egy kávéspoharat sem bírnék megtartani, nemhogy itt szórakozni a gyakorin. Vicc. Ne fáraszd magad avval, hogy győzködsz az ellenkezőjéről, ha mondjuk úgy 0,00001 %-os valószínűséggel az eset igazi, akkor meg a kutyákkal együtt téged is el kellene szállítani, de legalábbis a gyereket elvennitőled, mert aki ennyire idióta, az nem való szülőnek. Jézus. Nincs jobb dolgod? Ott sem kellett menni ma már iskolába? Nekem is itthon héderel a kamaszom, de a kisebbnek is már csak a bizonyítvány-osztás maradt mára. Keress hasznosabb elfoglaltságot, mint hogy a segítőkész vagy épp kötekedő embereket egymásnak ugrasztod mátr reggel 8-kor. (Gyorsan zajlottak az események, gyerek suliba indul, kutyákat etet, benyúl, kész a baj, anyuka szlad, mentőt hív, beszállítják, felmérik, előkészítik műtétre, anyuka rendőrökkel is beszél és 8-ra már kintis a kérdés. Hú bakker, ezt James Bond sem csinálná utánad, arről nem is beszélve, hogy hidegvérűbb vagy mint ő, hiszem míg a fiadért aggódsz, gyorsan ide is kiteszed a kérdést és lelkiismeretesen válaszolgatsz is, mi közben épp azon dolgoznak az orvosok, hogy teszem azt megmaradjon a keze. Oké. Szép volt.)
2016. jún. 15. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/49 Hovarju ***** válasza:
100%

Kedves aggódó anyuka!


Remélem a gyerek hamarosan felépül. Jobbulást neki és gyors gyógyulást.


Hogy mit tudsz tenni? Megtanítod a gyereket arra, hogy nem nyúlkálunk be a kerítésen és nem etetjük más kutyáját.


A kutyák a saját területükön voltak. A gazdának be kell mutatnia az oltási könyvet az orvosnál és valószínűleg előírják neki, hogy olyan kerítést építsen, amin nem lehet benyúlni.


Azt írod a kutyák mérgesek és támadnak és ezt tábla is jelzi.


Ha úgy érzed nem megfelelőek a tartási körülmények, akkor fel lehet őket jelenteni a jegyzőnél.

De akkor sem nyúlkálunk be a kerítésen!!!!


Elhiszem, hogy jót akartatok, de ez így nem az. Ha a kerítésen benyúlkálva (vagy bárhogy) etetnéd az én kutyámat én is nagyon mérges lennék rád.

A kutyák egyébként meg meg lettek tanítva, hogy ne fogadjanak el élelemet mástól (hisz így, akár meg is mérgezhetik őket) és csak a területüket védték.


A területet őrző kutya nem fog különbséget tenni ember és ember közt, akkor sem ha gyerek.

Akkor vitethetnék el a kutyákat, ha kijöttek volna az utcára.

2016. jún. 15. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/49 anonim ***** válasza:
97%

Felnőtt ember vagy.KÖTELESSÉGED megtanítani a gyereket,hogy még a legjobb szándékból is tilos benyúlkálni más kerítésén és más kutyáját etetni.

Az én bullterrierjeim szelídek,bárki megsimizheti őket.Akkor,ha én is ott vagyok.Ha valaki benyúlna a kerítésemen,bizony megharapnák.Igazuk is lenne.Plusz még én is hátba verném az illetőt egy szép nagy szívlapáttal.

2016. jún. 15. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom ! Értelmes válaszokat kap és az igazságot ami persze már nem tetszik .. az a nagy harci helyzet ,hogy ez nem kioktatás csak szem felnyitás arról ,hogy igenis TI vagytok a hibásak.. majd azért kiváncsi lennék a végkifejlettre .. meg a sovány kutyárol aminek ugy kell kinéznie .. lehet te tömnéd a kutyáját ami pont ( állatorvosilag elöirt) etetési modon kap enni .. akkor lesz nagy koppanás mikor kiderül ( papir alapján) ,hogy iskolázott ,idomitott kutyákrol beszélünk .. a másik .. ismerje fel a gyereked ?? Azt ugyan mondd már meg ,hogy egy kutya aki nincs gyerekhez szoktatva mert nem él vele egy családban stb hogyan ismerje fel vagy szocializáják feléjük ?
2016. jún. 15. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/49 anonim ***** válasza:
97%

A szülő felelőssége ez! Kizárólag csak a szülőé! Ahogy az is a szülő felelőssége, ha a gyereke kirohan az útra és elüti egy kocsi!

A kutyák a leírás alapján normálisan vannak tartva, tábla is van róla, hogy védik a területet, ennek ellenére hecceltétek őket -mert egy védős kutyához benyúlkálás az hergelés, függetlenül attól, hogy ki teszi ezt! Itt csak te vagy a felelős, mert nem vigyáztál a gyerekedre, nem neveled őt rendesen! A kutyáknak az a dolguk, hogy védjék a területet! A saját területükön, a gazda jelenléte nélkül nem kell különbséget tenniük gyerek, felnőtt és idős ember közt!

A leírtak alapján arra következtetek, hogy a kisebbik kutya még fiatal, kölyök, szóval ha ez igaz, te sem teszel különbséget egy kölyök kutya és egy felnőtt kutya közt, ha mindkettő megharapna téged, úgyhogy nem nagyon értem a hisztidet.

Az meg, hogy etetitek más kutyáját, a legnagyobb pofátlanság! Én is ordítanék veled, de meg is vernélek a gyerekeddel együtt, ha az én kutyáimhoz dobálnál be ételt a kerítésen át!

2016. jún. 15. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/49 anonim ***** válasza:
100%

én is csak az előttem szólókat tudom ismételni, ez teljes mértékben a szülő és a gyerek hibája.

attól hogy egy kutyának kint van egy-két bordája még nem sovány, hanem a felelős gazdija a legjobbat akarja neki és így biztosítja hogy idős korában is ízületi fájdalom mentes életet élhessen. ha ez igaz, valószínűleg speckó étrenden van, méregdrága tápokkal vagy hússal és a kedves gyereked tönkreteszi ezt az egész étrendet. mikor a kutyáimnak a szomszéd bedobott valami kaját úgy elkezdem ordítani hogy a fél falu hallotta. ezzel konkrétan mérgezitek az állatot, csak ez a méreg lassan öl.

hogy megtámadta a benyúlkáló gyereket-ez esetben idegent, aki behatolt a területükre-nagyon helyes! egy jól képzet kutya munka közben az ellenségeket ne válogassa szét magasság alapján! továbbá figyelemreméltó hogy azt az embert is megtámadta aki megpróbált a bizalmába férkőzni-ez még egy plussz pont a gazda iránti elhivatottságból és megtörhetetlenségből!

NEKTEK kéne elnézést kérni hogy minden szart összezabáltattatok a kutyákkal és nem fordítva!

2016. jún. 15. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/49 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező! A gyereked BENYÚLT KERÍTÉSEN BELÜLRE A KUTYÁHOZ!!!!!

Persze, hogy megharapta! Nehogy már nektek álljon feljebb!!!!! A kutya nem azért van, hogy a gyereknek jó legyen ès lehessen simogatni! Ez nem a kutya és nem a gazda hibája, egyedül a TIÉD! Ne másokat hibáztass mert felelőtlen voltál ès nem gondolkoztál. Ha az èn kutyámhoz nyúl be valaki ő is leszaggatja a kezét. Kint van a tábla, hogy harap a kutya, innentől a saját felelőssége ha benyúl! Szép lenne ha engem hurcolnának meg a felelőtlen,hülye szülők miatt. A gyereket sajnálom, ő nem tehet semmiről, de ha ez velem történt volna asszem a cart is kiperelnèm belőled.

Csodálkozol, hogy a rendőrök olyanok voltak amilyenek? Úristen...

2016. jún. 15. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Szép lenne ha ilyenek mint te döntenék el, hogy el kell-e altatni egy kutyát vagy sem. Felelőtlen vagy, és ostoba. Talán nem a jegyzőnek kellene szólni hanem a gyámügynek.
2016. jún. 15. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!