Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megfenyegettek, ilyen helyzetb...

Megfenyegettek, ilyen helyzetben mit tehetek?

Figyelt kérdés

A város szélén élünk, errefelé soha senki nem sétáltat kutyát.

A kiskutyámmal nemrég kezdtünk el sétálni járni, viszont ahhoz, hogy nyugisabb részre érjünk, kénytelenek vagyunk keresztül menni egy forgalmas úton, ahol az egyik oldalról a kerítés mögött őrjöngenek a kutyák. Az én kutyám nem ugat, a többi viszont tépi a kerítést. Ez este is így volt, amikor egy autó kigurult az udvarból és közölték, hogy ránk engedik a kutyákat, azok pedig széttépik az enyémet. 4 db moszkvai őrkutyáról van szó, és nem tűnnek valami barátságosnak.

Sajnos mivel első kutyám és pár nap/hét után már ilyennel találom magam szembe, én is kicsit megijedtem és nem igazán mernék arra sétálni ezek után, viszont a kutyámtól nem akarom ezt megvonni.

Ilyen esetben mit tehetnék?

Simán kinézem, hogy tényleg kiengedik őket, egyedül pedig megvédeni magunkat nem igazán tudnám.

17/L

2016. jún. 19. 15:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Kerüld el, menj másfele. Nem igazán tudsz mást tenni.
2016. jún. 19. 16:05
 2/21 anonim ***** válasza:
21%
Ne izgulj. Bármi történik, a rendőrség meg fogja állapítani, hogy ők a felelősek a történtekért és a bíróság elítéli őket.
2016. jún. 19. 16:05
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Másfelé semmiképp nem tudsz menni?

Egyébként hiába fenyegetőzik, mert egy jó kis büntetőeljárást vonna maga után, ha rátok uszítaná a kutyáit, és bármi bajotok esne. Neked pedig jogod van sétáltatni a kutyádat, azért, mert ő ostoba, és "a-kutyának-ott-a-kert-mi-a-francnak-sétáltatnám" elvet vallja, nehogy már te ne mehess arra a kutyáddal.

2016. jún. 19. 16:09
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nekem egyértelmű a dolog: nem mennék arra - sem a magam, sem a kutyám épségét nem kockáztatnám - ilyen egyszerű. Menj másfelé :-)
2016. jún. 19. 16:11
 5/21 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy elfelejtettem írni, de nem tudok másfelé menni:(

Úgy képzeljétek el, hogy a mi utcánkban a mi házunk az utolsó, és ahhoz, hogy emberek és kutyák közé tudjam vinni, a mi utcánkból ki kell érnünk (ez eddig oké, itt semmi gond nincs), aztán a főúton tudunk menni vagy jobbra, vagy balra, de ha jobbra megyünk, az az út is 100 méteren belül véget ér, és erdő van, semmi más.

Így ahhoz, hogy "lakott területre" érjünk, mindenképp el kell menni ezelőtt a ház előtt.

Már arra is gondoltam, hogy hogyan tudnám túlvinni ezelőtt a ház előtt, hogy minél hamarabb túlérjünk rajta, esetleg biciklivel megoldható lenne, de arra meg kéne valami kosár, amibe beleül addig, viszont ezután a biciklit nem tudom a sétán hova tenni.

2016. jún. 19. 16:25
 6/21 anonim ***** válasza:
33%
Akkor miért nem mész jobbra? Az erdő tökéletes kutya sétáltatáshoz.
2016. jún. 19. 16:31
 7/21 A kérdező kommentje:

Mert az erdőben nincsenek kutyák, emberek, motorosok, biciklisek, autók, én pedig szocializálni szeretném a kutyámat, és nem 15 éven át 100 métert sétálni vele, hogy elengedjem egy erdőben.

Néha-néha jó ilyen helyre is menni, de minden nap, ugyanoda.

2016. jún. 19. 16:38
 8/21 anonim ***** válasza:
25%
menj az erdőbe
2016. jún. 19. 16:38
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Arra sétáltatod a kutyád, amerre akarod. Ne tántorítson el egy ilyen fickó. Nyilván nem tenné meg, mert annak súlyos következményei lennének, és ezt tudja ő is. Nevelje meg a kutyáit. Te pedig menj édesapáddal párszor, vagy egy felnőttel, akivel már biztos nem merne úgy beszélni, ahogy egy 17 éves lánnyal. Tehát ne engedd megfélemlíteni magad, mert ebbe aztán nem szólhat bele. Közterület, kutyák nincsenek kitiltva az utcából, úgyhogy sétáljatok nyugodtan arra.
2016. jún. 19. 16:41
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a kérdező olyan helyen szeretné a kutyát sétáltatni, ahol más kutyák is vannak, akikkel játszhat az ő kutyája. Nem egyszerű, mert persze, ha neki, vagy a kutyájának baja lesz, megbüntetik azt a barmot, aki ráengedte a kutyáit, de sokra megy vele, ha az ő kutyája elpusztul, vagy ha ő maga megsérül.

Maximum azt tudom elképzelni, hogy kutya nélkül becsenget a fenyegetőzőhöz (mondjuk szerintem ne menjen egyedül), és próbálja vele megbeszélni, hogy hogyan lehetne ezt megoldani, mert nem tudja más irányba megközelíteni az úticélját. Ha ez nem megy, fel lehet jelenteni a fenyegetőzőt, legalább tanú is lesz rá.

2016. jún. 19. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!