Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért baj hogy 16 évesen...

Miért baj hogy 16 évesen makacs önfejű kutyám van?

Figyelt kérdés

Tudom mit vállaltam vele mégis sokan megszólnak hogy ugysem tudom megnevelni...miért? Már most az egész családból rám hallgat a legjobban.

Mégis miért ne tarthatnék olyan kutyát amilyet szeretnék? Ja és lány vagyok. A kutyám pedig nagytestű is.

2016. júl. 1. 07:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Csupa előítélet mindenhol... Az emberek ilyenek. Szard le, nevesd ki őket, és bizonyítsd az ellenkezőjét.
2016. júl. 1. 10:37
 12/27 A kérdező kommentje:

Valóban akitám van. Mások tanácsait,véleményét,tapsztalalát szívesen meghallgatom és ami szerintem is hasznos azt hasznosítom. 10 évesen én is egy kuvaszt szerettem volna, már kicsi korom óta egy nagy testű kutya volt az álmom csak sajnos a körülmények miatt nem engedhettük meg magunknak a nagy kutyát. Tapasztalatom van mivel falun laktunk és sok volt a kóbor kutya. Mi befogadtuk őket, kikupáltuk (kiszedtük a kullancsokat,felhízlaltuk őket és féregtelenítést kaptak, sajna csak ennyire tellett de menhelyre nem akartuk adni) szóval 2 kutyus van a mamámnál előtte pedig meg sem tudom számolni hány kutyát fogadtunk be és adtunk új gazdához.

Hát az meg hogy milyenek a tinik nem érvényes rám. Inkább vagyok a kutyával mint sem bulizni járjak vagy hasonlók. Köszi a válaszokat :)

2016. júl. 1. 11:32
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig németjuhászt, vagy goldent akaram, de az utóbbi két évben inkább akármilyet csak legyen. Erre felszettünk az autópálya széléről egy kis pörgős süket jrt-t. Első kutya nulla tapasztalat. Mindenki csesztet, mert mit csinálok majd vele, hogy fogunk kommunikálni. Hát azt mondom eddig másfél hónapja az enyém és tudja: ül, fekszik, pacsi, balmancs, integet, kifele, gyere ide, nem, piti, hajol. Azt mondom, ha úgy érzed képes leszel megnevelni akkor hajrá. Nekem még azt is engedi, hogy a szájában turkáljak, mert elég keményen bánok vele. A tesóm emelgeti, gügyög neki és még azt sem tudja megtiltani a Szimatnak hogy ráugráljon. Vedd kihívásnak, és mutasd meg nekik, hogy neked azért is sikerülni fog szépen megnevelni. 12/L
2016. júl. 1. 12:45
 14/27 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2016. júl. 1. 12:55
 15/27 anonim ***** válasza:
A rosszindulatú, okoskodó emberekkel nem kell foglalkozni, a tapasztalt, felelős ebtartók tanácsait viszont okos dolog megfogadni, pláne ha segítő szándékkal adják. Az akita nem egyszerű fajta, első kutyának nem szokták javasolni (nem rád gondolok, hanem általában) és igen, erős kéz, határozott gazda, következetes nevelés a minimum, amit megkíván. A nagyobb gond itt is a szaporított kutyákkal van, hiszen mivel "divat fajta", rengetegen hoznak le almokat, márpedig az ilyen temperamentumnál ez különösen fontos (mint minden munkakutyánál), bár ez igaz végülis bármely fajtára. Unokaöcsém (23) is nem olyan rég vásárolt egy hőn áhított akitát, van vele munka rendesen :) Persze megéri. Fura összeengedni a vizsláimmal, hihetetlen a jellem és temperamentum-beli különbség, persze jól kijönnek. Unokatesóm a Pusztadombi-Surka kennelből választott anno, megkérdezhetem a te kutyusod melyik kennelből származik és mennyi idős? Sok türelmet, kitartást és örömet kívánok hozzá!
2016. júl. 1. 14:08
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Az enyém 4 hónapos és menhelyről van. Hosszúszőrű akita. Igen hatalmas személyiség és valóban makacs habár az enyém álltalában halál nyugodt persze pörögni is tud ám. Nagyon okos jól viselkedik és nagyon gyorsan tanul. Szinte mintha értené amit mondunk. Annak ellenére hogy menhelyi én ilyen fajtát szerettem volna szóval direkt ilyen kutyát kerestem de nem vásároltam, inkább menhelyről választottam :)
2016. júl. 1. 14:19
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a menhely is remek döntés! Az biztos, hogy hatalmas egyéniségek, néha én is csak sasolok, hogy miket művel a fiatalúr! Mégegyszer minden jókat kívánok, boldog kutyázást!
2016. júl. 1. 14:35
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük. Okoskodnak,írígyek vagy unatkoznak.

Én 15éuessen kaptam egy pitbullt. Én foglalkoztam vele,neveltem. Most 9éves,meglehet nézni. Jó nevelt,nyugodt,gyerekekhez és más kutyákhoz is nyugodt szívvel odaengedem. Még a macskát se bántja. Lovagolni is viszem ma.ammal.

Van most egy malinoisom is,munkakutya és vele dolgozom. Kutyás fegyőr vagyok.

N

2016. júl. 1. 14:37
 19/27 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvastam volna! :D

16 évesen fogadtam örökbe egy domináns kutyát menhelyről. Mindenki a neten is, és a való életben is teljesen kivolt, hogy jajj, kislányként úgysem megy.

Mondjak valamit? A kutyám most két éves, és az eddigi k-rva keménykezű felnőtt férfiak tőlem kérnek tanácsot a kutyákkal kapcsolatban.

Bárhová megyünk, mindenki be van ájulva, hogy ilyen okos kutyát még nem láttak. Kérdezgetik milyen fajta stb.

De van, aki belemagyarázta, hogy az enyém alapból nyugisabb mint az övé, azért fogad jobban szót (Aha.... Egyszer soroltam fel az összes előfordult viselkedési problémáját, egyből befogták a pofájukat)

Szóval ne hagyd magad, menni fog! :)

18/L

2016. júl. 1. 16:57
 20/27 A kérdező kommentje:
Hát lenne egy kérdésem ha nem gond. Én juti falattal tanítom a kutyust és általában 2-3 parancsot tanítok egyszerre hogy a vezényszóra is figyeljen ne csak az aktuális trükköt csinálja folyamatosan figyelés nélkül. Jól is haladok de ott a bibi hogy kaja nélkül nem nagyon figyel és nem hajlandó megcsinálni a feladatokat. Oda jönni csak ritkán jön, pedig kajával gyönyörűen telyesíti, az ült is csak nehézkesen csinálja kaja nélkül. A sima dícséret nem elég neki. Azért lehet mert nem gyakorolok vele eleget? És az is hogy póráz nélkül nem akar lassítani ha szólok pedig pórázon hallgat erre a vezényszóra. Tanácstalan vagyok... :( vagy talán csak türelmetlen? Nem ő az első kutyám de ennek ellenére ő az első akit rendesen meg szeretnék nevelni. Az előző kutyám sem volt neveletlen de mégsem volt az igazi mert még fiatal voltam. Esetleg tudnátok tanácsot adni?
2016. júl. 1. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!