Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

Vizslával lehet agilityzni?

Valamint 4 éves kortól is el lehet kezdeni?

Keress kérdéseket hasonló témákban: kutyaiskola, agility, vizsla

 01-11 18:15  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Persze! Miért ne lehetne?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 01-11 18:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
dfxcv nevű felhasználó válasza:

Bármikor,bármilyen kutyával el lehet kezdeni,amelyiknek van hozzá energiája,meg szereti csinálni,tudtok együtt dolgozni.
Nyilván kölyök korban könnyebb,de el lehet kezdeni később is,a kutya/akárcsak az ember/ képes felnőtt korában tanulni,változni,max nehezebben.
Mondjuk a vizsla vadászkutya,tehát ne határozd el,hogy te mindenképp agilityzni akarsz,próbálj ki több sportot,aztán majd meglátod mi jön be leginkább a kutyádnak.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 01-11 18:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

És az ÖVről mit gondoltok? mennyire való egy Vizslának? Tudom, nagyon ember centrikus kutya, nem egy Németjuhász típus, de nagyon szeret rongyozni is.

# 3/10Időpont 01-11 20:13 Privát üzenet
Sport szinten meg lehet próbálni, de én nem feltétlen tenném. (agilityn is jó jön ha szeret rongyozni). Nekem németjuhászom van 9 hónapos, mi agilityzunk (persze még csak az alapokat, az akadályok nincsenek feltéve) Simán elkezheted vele 4 évesen. Én az ÖV-t nem szeretem, mert ha nem tudod jól kiképezni akkor félő, hogy ráfog random emberek karjára, ami azért nem túl szerencsés... Én sem fogok az nj-mel öv-re menni.

A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 01-11 20:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Utolsó, ne terjessz hülyeségeket, kérlek. Így is túl sokan teszik ezt, nélküled is.

A normális őv-n a kutya nem lesz kezelhetetlen és kiszámíthatatlan! A megfelelő őv a családi kutyáknak ösztönfejlesztésről és kézben tarthatóságról szól, nem hergelésről!
Igen, vizslával is lehet csinálni, ez minden kutyának hasznos. Az utolsó hülyeségét megintcsak javítanám, sport szinten valószínűleg nem fogjátok tudni űzni, mert a vizslák védő ösztöne és emberekkel szembeni dominanciája, ami kell a verseny szintű őv-hez, nagyon nagy általánosságban igen alacsony. De hobbiból, a jobb kutya-gazda kapcsolat kialakításáért és a kutya energiáinak levezetéséért jó kikapcsolódás. Rengetegen járnak így őv-re keverékekkel, labikkal, olyan kutyákkal, amik nem őv fajták. Egyszerűen azért, mert a kutya kinyílik, magabiztosabb lesz, az ösztönfejlesztés segít más sportokban is és valóban nagy mértékben nő a kutya kontrollálhatósága.

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 01-11 21:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves utolsó mielőtt lehülyézel és lepontozol kérlek olvass... Jó lehet rosszul fogalmaztam meg az ŐV-t én is hobbi szinten gondoltam, úgy mint kutyássport, amit lehet különböző szinten űzni. 2. azért írtam, ha NEM JÓL CSINÁLJÁK az ŐV-t akkor lesz veszélyes a kutya...+ nekem ismerősöm, aki éles helyzetekben (rendőrként) használt kutyát, mondta, hogy inkább ne vigyem, de ezt mindenki döntse le maga. Én azért se kezdek ŐV-zni vele, mert ha a temperamentuma megfelelő terápiás kutya lenne a jövőben. De tényleg köszi a lehülyézést...

A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 01-11 23:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Amit írtál volt hatalmas marhaság és butaság, amit kár terjeszteni. Elég idegesítő, mikor olyanok mondanak butaságokat, akik bevallottam nem értenek a témához. Rólad, mint emberről nincs véleményem, hisz nem ismerlek. Csak a szokásos, ha valamit nem értesz, nincs tudsz, inkább ne mondj róla semmit. A saját érdekedben.
Az már csak zárójeles rész, hogy többen őv-znek terápiás kutyákkal is. Mert a kutyának jót tesz. Ezt persze az átlag gazdiknak nem ajánlják, nehogy bekapcsoljon munka közben vagy a temperamentum vizsgán a védő ösztöne a kutyának. De aki ért a kutyákhoz, ért az őv-hez is és a terápiás munkához is, vagyis akik tudatosan dolgoznak a kutyájukkal, azoknál ez nem is történik meg.

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 01-12 11:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Te tényleg nem érted, hogy uyganazt beszéljük?? Egyébként terápiás kutyákkal pont, hogy nem ajánlott... (biztos a 10 éve habilitációs kutyakiképzőként és terápiáskutya felvezetőként dolgozó téved, akiknél ősszel kutyaterápiás tréningen voltam idén másodszor). Ha jól csinálják az ŐV-t akkor nincs baj egy átlag kutyánál, ha elcseszik akkor igen! (és ez nem mindig a gazdán múlik) De mindenki csináljon mit akar. És biztos TE baromira értesz hozzá, ha nem fogod fel, hogy ugyanazt szajkózzuk. Beláttam, hogy az lőző kommentben voltak fogalmazási hibák, de akkor se kellett volna nekemesned, hogy mekkora baromságot beszélek, mikor te leírtad ugyanazt, csak máshogy fogalmazva és részletesebben...

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 01-12 12:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudom mit tanítanak az őv-ről nektek, és egyet is értek vele, mert az átlag terápiás gazdák ne kezdjenek bele az ösztönök fejlesztésébe, ne kezdjenek a kutyával ilyen típusú mélyebb munkába. Mert nem értenek hozzá, nem csinálnák jól, valóban nem lesz jó vége a terápiázás mellett. A legtöbb embernek hatalmas kihívás a temperamentum vizsgára is felkészíteni a kutyáját, nehéz nekik megfelelően kontrollálni a gyerekek között is, nyilván felelőtlenség lenne engedni, pláne javasolni nekik, hogy kezdjenek el őv-zni. Te se kezdj bele.
De ismétlem, vannak akik ezt csinálják, és jól! Persze ők nem most kezdték sem a munkakutyázást, sem a segítő kutyázást. Értenek a kutyájukhoz, a kutya képzéséhez és tudatosan építik az őv-t is, a terápiás munkát tartva szem előtt. Egyszerűen csak azért, mert a terápiás munka egy kemény munka, mellette sok kutyának kell, hogy levezethesse az ösztönenergiáit valahol. És bizonyos kutyáknak az őv ideális erre. De ez már egy sokkal mélyebb része a kutyázásnak, mint amiről szinte bárhol is hallani fogsz.

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 01-12 14:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Na igen, tehát egyetértesz velem abban, hogy aki nem biztos magában az ne kezdje el, ha végül te is ugyanezt hámoztad ki a mondandódból sajnálom, hogy lepontoztál. Mind emellett kérdező, az agility is nagyon jó sport (én is ezt csinálom), de próbálj ki nyugodtan többfélét. Az őv és agility mellett ott van még az obidience, dog dancing és mantrailing. Válaszd azt amelyiket te és a kutya is a legszivesebben csináljátok:)

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont 01-12 14:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Agilityzni keverék kutyával?
Mesélnétek a shar pei kutyáról? Mekkora a mizgásigénye? Lehet vele agilityzni?
Ha tud agilityzni a vizslánk, akkor ki fog majd tudni ugrani a kapun/kerítésen is?
Lehetséges agilityzni nagytestű masztiffal?
Érdemes lakásban élő kutyával agilityzni?
Bobtaillal agilityzni?

Kérdések a Állatok rovatbólKérdések a Kutyák rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu