Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy Shiba Inu vagy egy Basset...

Egy Shiba Inu vagy egy Basset Hound az eredményesebb nyúl vadász?

Figyelt kérdés
Valamint a legális vadászok milyen kutyákat használhatnak? Bármilyet? Akár Magyarországon is lehetne a vadászható állatokra pl. shibával vadászni?

2017. nov. 15. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

* vadászat alkalmával - az azt alkalmazó felelősségére -csak olyan vadászkutya alkalmazható, amelyet igazoltan vadászatra képeztek. A vadászkutya fajtacsoport tenyésztésének, nyilvántartásának, teljesítményvizsgálatának és használatának részletes szabályait a miniszter rendeletben állapítja meg. *

Emellé természetesen neked is rendelkezned kell vadászati engedéllyel és területbérlettel.

Pl.:

"Magyar agárral mezei nyúl elfogása vadászati idényben társas vadászat formájában történhet. Róka és aranysakál egyéni és társas vadászaton elfogható. Mezei nyúl vadkár elhárítás esetén – a vadászati hatóság külön engedélye birtokában – a vadkárral érintett mezőgazdasági kultúrákban magyar agárral elfogható."

Tehát nem úgy megy, hogy csak kimész az erdőbe aztán hajrá.

[link]

2017. nov. 15. 23:11
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Hasonlo a ket kutya alkalmazasa ezen a teren: aprovadak. Csak az egyik zord hideg idoben a masik a napsutotte videken alkalmazhato a bundajuk es a felepitesuk miatt. Viszont nem a legjobb valasztas egyiksem magara a vadaszatra.
2017. nov. 16. 07:28
 3/4 anonim ***** válasza:
57%

A shiba megfogja neked a nyulat az tuti de mire megtanítod, hogy oda is adja és ne a saját örömére vadásszon már nyugdíjba is vonulhat.

A basset hound a világ egyik leglustább fajtája és ugyan felmenői között ott a kopó az a kutya örülhetsz ha kettőt fingik és eldől nem hogy nyúl után futkorásszon naphosszat. :D

Röviden azon felül, hogy mindkettő teljességgel alkalmatlan a feladatra a shiba várhatóan többet tudna megfogni de te abból sokat nem fogsz látni.

2017. nov. 16. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Ja bocs azt kihagytam, hogy a shiba akkor fog vadászni ha kedve van hozzá ha nincs akkor puskadurrogtatással sem veszed rá.
2017. nov. 16. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

A shiba inu is nagyon nehezen kezelhető kutya?

Sokszor olvasom,hogy a japán fajták menmyire nehezen nevelhetőek, pl. az akita. De a Shiba is ilyen? Csak mert nagyon sokvideót láttam ahol nyugott és egy csomó trükköt tud.

A Shiba Inu milyen energia szintű (mennyi mozgás kell neki naponta)?

Valahol közepest írnak, megint máshol magas energia szintre hivatkoznak és nem tudom melyiket vegyem alapul.

Milyen személyiséggel rendelkező embereknek javallott a Shiba vagy az Akita?

Milyen személyiseg jegyek passzolnak ezekhez a fajtákhoz?

Lehet beagle kutyát tyúkok közelében tartani?

Jelenleg egy huskym van és a tegnap 18 tyúkot ölt meg egy óra alat... Szeretnék egy beagle-t is tartani. Őbenne is ennyire él a vadászösztön vagy lenevelhető rolla?

Szerintetek hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet egy kutya felől?

A csaladunknak van egy biever yorkshire terriere de o legfőképp az anyukámat szereti amit meg is értek mert legtöbbször o eteti. Nyaron volt a szülinapom es kitaláltam h kutyát szeretnek en egy akita inu szerettem volna.Azt mondtak legyek próbaidőn ekkoren etettem...

Shiba inu olcson?

Sziasztok. Tudnatok mondani shiba inu tenyesztot illetve helyeket ahonnan shiba inu (esetleg akitai inu) jellegu kutyus elviheto? Lehetoleg nem horribilis osszegert. Tuz lo hobbi tenyeszetrol velemeny?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!