Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

57 négyzetméteres panelban lakok és a gyerekeim nyúznka hogy legyen kutyus. Fölleg beaglit szeretnének. Szerintetek ez jó döntés lenne?

És szeretném tudni hogy reggel 7- délután 3 ig nincs senki otthon,de az elég hogy 1,5 óra séta és az egész szabadidőben a házban játszunk vele?

 2018. jan. 7. 17:47  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

A beagle falkakutya, ha egyedül érzi magát rombolhat, voníthat.

Tudom milyen cuki és valóban az...de ne engedj a kisgyerekeid kérésének, mert ők nem fogják gondozni, a Te nyakadban marad a kutya. Ha van időd, türelmed és főleg pénzed egy kutya nevelésére, etetésére, állatorvosi ellátásra, vágj bele, de NE a gyerekek kedvéért!


Ha veszel kutyát csak magadért vedd.

Beagle fajtamentő egyesület (kölykök nem igazán vannak), tenyésztők (jófogásos szaporítókat felejtsd el).A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2018. jan. 7. 17:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A 7-15 közti egyedülhagyás elvileg nem lenne akadály egy FELNŐTT kutyánál.


DE!

A gyerekek kedvéért NE! (főleg ne lakásba)

Ha TE is szeretnéd, és ha úgy döntesz, hogy ha a gyerekek ráunnak, te akkor is SZÍVESEN áldozol rá napi több órát a szabadidődből, és SZÍVESEN gondozod egyedül is, akkor jöjjön a kutya.


Ha az utóbbi a helyzet, akkor nyári szünet elejére időzítsétek a kutya érkezését, akkor a gyerekeknek lesz bő 2 hónapot foglalkozni vele, mielőtt huzamosabb idáig magára kell hagyni (és akkor egy fiatalabb kutyát is elhozhattok)


Ha viszont te nem akarsz / tudsz felvállalni egy kutyát, akkor csak olyan állatba egyezz bele, amivel szükség esetén te is elbírsz - pl. szerintem (bár ez szubjektív) egy macska sokkal jobb lakásba, már ha csak azt nézed, hogy nem kell napi 3-4 alkalommal kivinni (kölyökként meg 2-3 óránként). De olyan ismerősöm is van, ahol a család végül vadászgörényt választott, ha meg nagyon alacsony a tűrőképességed, akkor végső esetben válasszatok terráriumi állatot:)A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2018. jan. 7. 17:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az a probléma, hogy a gyereknél a kutya mánia le fog csengeni egy -két hét után, és minden rád fog maradni. Így is vállalod? Egy élőlény nem játék- ha kutyát veszel magadhoz, az több mint egy évtizedre szól. Erre is gondolj.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont 2018. jan. 7. 18:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az előttem szólók már mindent elmondtak arról hogy miért ne vegyél csak a gyerekeid kedvéért kutyát, én viszont az mellett szeretnék felszólalni, hogyha mégis kutyavásárlásra kerül a sor SEMMIFÉLEKÉPPEN SE BEAGLE legyen a választás.

Tudod mire tenyésztették ki a fajtát? Falkában vadászatra, rendkívül makacs és öntörvényű, nagyon kemény kezet igényel és még úgy sem biztos hogy behívható lesz (állítólag régen úgy szelektálták őket hogy előreküldték a falkát a nyomra és amelyik visszafordult a gazda utasítását lesve azt kilőtte a vadász), tehát nagyon önfejű kutya, feltalálja magát és általában úgy hogy az a gazdájának nem tetszik. Ha már mindenképpen kutya lesz a vége kérlek inkább valami alacsonyabb mozgásigényű lakásban is magát jól érző családi kutyát válasszatok, olyat amilyet TI SZÜLŐK szeretnétek nem a gyerekek, mert a gyereknek úgy is csak addig érdekes amíg kölyök... és nem utolsó sorban ne kinézet alapján válasszatok, hanem hogy ki tudjátok elégíteni az igényeit.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont 2018. jan. 7. 18:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekem 65 nm panelban volt beagle kutyus.

Imádni való, játékos, vidám kutya, de nem való panelba, és nem való kezdő kutyatulajdonosok kezébe.

Beagle vadászkutya, falkában érzi jól magát. Egyedül unatkozik, és rengeteg idő kell, hogy le lehessen fárasztani, mert tele van energiával. Reggel 7 és délután 3 -ig a lakást szó szerint darabokra fogja szedni nagy unalmában. A másfél óra séta neki olyan lenne, mint mondjuk a gyerekeidnek az 5 perc tévénézés. Semmi.

Mi csak napi 3 órát hagytuk egyedül. Utána felváltva vittük ki a parkba több órára is. Mégis 2 x megszökött, és legalább 4x a lakást is tönkre vágta. Az összes növényt, bútort tönkretette. A párom egyszer otthon hagyta a laptopját. Darabokban szedtük össze.

Mi végül odaajándékoztuk a bátyámnak akit imádott a kutya. Bátyám erdész, vidéki házban él, és jelenleg 3 beagle kutyusokkal élvezik az életet.

Ha kutyát akarsz ne beagle legyen. Mondom ezt úgy, hogy imádom őket.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2018. jan. 7. 18:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Fölleg beaglit szeretnének."

Bejglit lehet kapni pékségben.


Na, egyébként első kutyának egyáltalán nem ajánlom. Nagyon önfejű, húzza a vadászösztön, hajlamos a rombolásra, unatkozik egyedül. Tapasztaltam is. Még December elején utcáról befogadtam egy kölyök beagle-keverék kutyát, nagyon meggyűlt vele a bajom, pedig nem vagyok tapasztalatlan a kutyatartásban. Megkönnyebbülés volt, mikor találtam valakit, aki befogadta.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2018. jan. 7. 18:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A beagle vadászkutya és nagyon falkacentrikus. Egész nap vonyítani fog ha egyedül hagyjátok, ráadásul szétszedi unalmában a lakást mire hazaérsz. Egyebként sem szabad a gyerekek nyúzása miatt kutyát venni, csak akkor vegyél magadhoz egy ÉLŐLÉNYT, ha utána minimum 15 évig képes leszel arra, hogy etesd, sétáltasd (szakadó esőben és a 40 fokban is, betegen is), neveld és orvoshoz vidd ha baj van!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2018. jan. 7. 18:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Volt nálam mentett beagle...nem volt piskóta, pedig tizenéve kutyázom és mentek. Nagyon nem javaslom kezdőknek és panelba sem.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont 2018. jan. 7. 18:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A kutya a tiéd lenne. Neked kell nevelned, takarítanod utána, lemozgatni minden nap napi 3-4 órában (igen, egy beagle ezt igényli!) és vinned kutyasuliba. Ez neked belefér? A gyerekek majd mennek bulizni, tanulnak és amúgy is, nem lesz kedvük még este 10-12-kor levinni az esőbe a kutyát pisilni, majd reggel 5-6-kor kelni mindig.


A kutya tartása alsó hangon is havi 20.000 ft. Ez könnyen menne? Az első egy-két hónap duplája. Egy hirtelen orvosi veavatkozás 50-100.000 ft alsó hangon. Ezt elő tudod teremteni bármikor azonnal?


A beagle kopó, nagyon önálló, ösztönerős és nem gauda centrikus. Tehát a nevelése piszok nehéz. Ha nem tudod, hogy hogyan állítsd le a cipők szétrágásáról vagy a behívás megtagadásáról, ha nem tudod hogy hogyan építs fel egy nagyon erős kapuszabályt vagy egy jó pórázfegyelmet, akkor ne ezt a fajtát válaszd, mert nem fogsz vele bírni! A gyerekek sem. Ordíthatsz vele, ráüthetsz, hidd el, nem fogja érdekelni.


Munkakutya, tehát a napi pár óra séta semmi neki. Munka kell neki, ami pénz és energia igényes. Ezt tudod válallni?


Kölyökként nem lehet 8 órára egyedül hagyni. 2-3 óránként le kell vinni legalább 4-5 hónapos koráig, vagy sosem lesz szobatiszta. Emellett szét fogja szedni a házat, ha ennyi időre magára hagytok egy kölyköt. Meg tudod oldani, hogy hazamenj legalább háromszor napközben?A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont 2018. jan. 7. 18:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem elég a másfél óra séta. Pontosabban egyszerre igen, de napi minimum háromszor ki kell vinni ezen kívül rövidebb sétákra. Felnőtt korban kb. így nézne ki a napotok:

- reggel 6-fél 7 között: intenzív, mozgós séta

- du. 3-fél 4 közt séta

- késő du-kora este másfél órás séta, melynek során szabadon is futhat, mozoghat és játszhat más kutyákkal

- késő este 10-fél 11 körül még egy rövid eü.séta.

Kölyökkorban ennél többször is ki kell vinni, míg nem lesz elég érett a szobatisztaságra.


Ha ezt a kutya egész életében minden nap tudjátok biztosítani (esőben, hidegben, nyári szünetben, hétvégén stb. is), akkor lehet kutyátok, de akkor sem javasolt a beagle fajta. Vadászkutya, kajtatóeb, nagy a mozgásigénye, és nehezen tanítható meg a behívás neki. Kezdő gazdáknak általában beletörik a bicskája. Gyerekek meg végképp nem fognak bírni vele.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont 2018. jan. 7. 20:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Bullmasztiff után Amstaffra váltott már valaki, vagy épp fordítva? Mik a tapasztalatok? Döntés előtt, akár külön-külön is érdekel vélemény, tapasztalat tartóktól, főleg gyerekes családoktól.
Szerintetek vegyek kutyát vagy inkább hagyjam a fenébe?
Szerintetek egy hét után rossz döntés megváltoztatni kölyökkutyánk nevét? (Egy hete van nálunk, és a nevén szólítjuk, de valahogy másik név jobban passzolna)
Egy 6 négyzetméteres kerítés elég lenne, egy juhászkutyának meg egy Beaglenek?
Menhelyi kutyussal jót teszek ha elhozom és lakásban kell élnie (rendszeresen sétáltatva), vagy jobb ha otthagyom és hátha befogadja valaki, aki kertben tartja?
Hány négyzetméteres terület kell egy golden retrivernek?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Kutyák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!