Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez így jó etetés?

Ez így jó etetés?

Figyelt kérdés
Ha 90%ban csak húst kap a kutya az jó? Mindennapi etetése 90%a főtt hús, és mellé vagy rizs vagy egy kicsi konzerv, vagy főtt szív , máj. Szükségük van valamire még? Áttérhetek erre az etetésre?
2018. márc. 20. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Én nagyon nem szeretem a konzerveket. Tele vannak mindenfélével, kivéve a minőségi konzervek,azok árából meg aztán bármit vehetnél... (Saját vélemény!)
2018. márc. 20. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Konzervből és szárazból csak minőségit kap :)
2018. márc. 20. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Jó, de ki lehetne egészíteni. Olvass utána a BARF etetésnek. Neked nem muszáj nyersen odaadni, meg is főzheted. Kell még hozzá vmilyen étrendkiegészítő, csontos hús(a baromfiké főzés után törik) és szívből 10% májból 5% a maximum.
2018. márc. 20. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

A hús mindenképp jó, hisz ragadozó állatról beszélünk :) bár ebből az etetésből a csontost hiányolom, és ennyi lágy-lágyabb állagú étel és a hús mellett lehet, hogy nem lesz túl szilárd a végtermék.

A BARF etetés valóban jó, ha nem sajnálod az időt a főzőcskézésre akkor valószínűleg erre sem fogod, plusz húst amúgy is adsz. A BARF nyers etetést jelent, az étrend alapja a hús, csontos hús, belsőség többféle állatból, plusz valaki ad kis reszelt zöldséget is, illetve kiegészítőket. A rizs illetve a szénhidrát hízlal, átlag kutyáknak igazából nincs rá szüksége, sport és munkakutyák részére ajánlják csak, vagy esetleg diéta esetén, de sokan teljesen ellene vannak.

2018. márc. 20. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Ja, és nagyon fontos, hogy csontot sosem adunk főzve! Ha maradsz a főtt ételnél, de kiegészíted esetleg farháttal, csirke nyakkal, figyelj oda, hogy ezeket sose főve add. Így megváltozik a csont szerkezete, törékeny lesz és az amúgy rugalmas csontok is kemény, szilánkos darabokba törnek. A riogató történetekben a csont 99%ban főtt volt. Nyersen a tartó csontokkal érdemes vigyázni, de a többi nyugodtan adható.

Disznó alkatrészeket csak hőkezelve (főve) etess a kutyussal, a csontjából pedig esetleg csontkocsonya főzhető (remek kollagén forrás).

2018. márc. 20. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Egy tál kajában ezeknek az arányoknal kell érvényesülnie.

40% csontos hús(csirke/kacsa fej,nyak,farhát,mellcsont,szárnyvég, pulykanyak, nyúl minden csontja kivéve lábak.Semmilyen állat tartó csontját nem etetjük, mert ezek szilánkosra törnek és kilyukaszthatják a beleket. Csontokat nem adunk főzve, mert úgy szilánkosra törnek)

35% színhús ( disznót nem lehet adni az aujeszky kór miatt. Hús a szív, tüdő, zuza is, de ha ezekből sokat adsz hasmenés lesz a vége)

10% belsőség ( ide tartoznak a kiválasztószervek/mirigyek pl. vese,máj, tőgy. Májból keveset szabad csak / "A" vitamin mérgezés/)

15% zöldség gyümölcs (pl alma, répa, paprika,körte)


Remélem ezzel tudtam segíteni! :)

2018. márc. 20. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

3-4 naponta szoktam répát, vagy almát belerakni az ételükbe vitamin miatt. Előszeretettel eszik meg azt is. Főleg az almát imádják :)

2018. márc. 20. 21:12
 8/8 anonim ***** válasza:
62%
A kutyák nem tudják lebontani a növényi sejtfalat, ezért minél apróbbra vágva, reszelve érdemes adni a zöldséget-gyümölcsöt, különben csak átmegy rajtuk. Rágcsálni én is szoktam néha nagyobb darabokat adni, de a kajába reszelve ajánlott, úgy jobban hasznosul :)
2018. márc. 20. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!